Στη 12η θέση με ρεκόρ 16-18 ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός την πορεία του στη φετινή Ευρωλίγκα.
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με νίκη (82-75) επί της Χίμκι τη φετινή παρουσία του στην Ευρωλίγκα, με αποτέλεσμα να πάει στο 16-18 και να τερματίσει στη 12η θέση.
Από ‘κει και πέρα, η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε άνετα της Αναντολού Εφές και με το 21-13 «κλείδωσε» την 4η θέση, άρα και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.
Τέλος, εκκρεμεί ακόμη ένα εισιτήριο για τα playoffs και αυτό στο εξ αναβολής ματς της Ζενίτ με τον Παναθηναϊκό (12/4). Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και καλείται να πράξει το ίδιο και κόντρα στους «πράσινους», ειδάλλως η Βαλένθια θα πάρει την πρόκριση, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.
Η βαθμολογία:
Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τις τιμωρίες για τους ημιτελικούς της Ευρωλίγκας, με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Φενέρ και Εργκίν Αταμάν να δέχονται πρόστιμα, και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ποινή πέντε αγώνων!
Μία ημέρα πριν τον μικρό τελικό της Ευρωλίγκας κόντρα στον Ολυμπιακό, η τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού ήταν προαιρετική, με μόλις έξι παίκτες να πηγαίνουν στην Etihad Arena.
Στην τεράστια απογοήτευση που επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού, αλλά και στην ευκαιρία που υπάρχει μπροστά στην ομάδα με τους τελικούς της GBL, στάθηκε σε δηλώσεις του ο Κώστας Παπανικολάου.
«Σάρας» VS Kill Bill. Γιασικεβίτσιους και Σπανούλης από συμπαίκτες και αντίπαλοι στα παρκέ, πλέον και απέναντι στους πάγκους του Final Four. H Φενέρ και Μονακό (των Μάικ Τζέιμς, Νικ Καλάθη και Γιώργου Παπαγιάννη) στον τελικό της Euroleague. Τα χρηματικά ποσά.
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποκάλυψε την τρομερή ατάκα που άκουσε από τον Σπανούλη προτού ριχθούν αμφότεροι στη μάχη των ημιτελικών του Final-4, έχοντας φτάσει πλέον να κοντραριστούν για το τρόπαιο!
Ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε πως από την ένταση του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό δεν άκουσε τα συνθήματα με το όνομά του από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, στην πρόκριση της Μονακό στον τελικό του Final-4.