Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Γιώργος Πρίντεζης ανέβηκε σε μία ακόμα στατιστική κατηγορία. Oι κορυφαίες βραδιές του υπαρχηγού του Ολυμπιακού στους… αιθέρες.

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση της κορυφής με τους παίκτες που έχουν πετύχει τα περισσότερα δίποντα στην ιστορία της Ευρωλίγκας, ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε μία ακόμα άνοδο σε στατιστική κατηγορία της διοργάνωσης. Ο 36χρονος φόργουορντ του Ολυμπιακού, με τα έξι αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε στην χθεσινή νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της Βαλένθια στην Ισπανία, έφτασε τα 1025 στην καριέρα του και έπιασε στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας τον Άντε Τόμιτς, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στο Eurocup με την φανέλα της Μπανταλόνα. Ο υπαρχηγός, συνδύασε έτσι την εξαιρετική του εμφάνιση και την νίκη της ομάδας του στην «Φοντέτα» με μια σημαντική κατάκτηση, ενώ με δύο αγώνες να απομένουν ως το τέλος της σεζόν, η λογική λέει πως θα μαζέψει ένα ακόμα ριμπάουντ για να απολαμβάνει χωρίς… συγκάτοικο την τέταρτη θέση. Η επίδοση των έξι αμυντικών ριμπάουντ είναι η κορυφαία φετινή για τον «Πρι», ο οποίος είχε μαζέψει 5 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Βιλερμπάν. Η σύμπτωση, είναι πως κόντρα στην Βαλένθια, έχει καταγράψει το ατομικό του ρεκόρ γενικότερα στα ριμπάουντ με 14 (7 αμυντικά και ισάριθμα επιθετικά) στις 30 Νοεμβρίου 2017. Φέτος, έχει μέσο όρο 2 αμυντικά ριμπάουντ, ενώ συνολικά η καλύτερή του σεζόν στο συγκεκριμένο κομμάτι γενικότερα, ήταν το 2016/17 με 120 «σκουπίδια» σε 32 αγώνες (3,8 μέσο όρο). Πλέον, ο Πρίντεζης έχει μπροστά του για την τρίτη θέση τον Φελίπε Ρέγες της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έχει 1092, αλλά λογικά θα αποσυρθεί μετά το τέλος της σεζόν και έτσι ο παίκτης του Ολυμπιακού που έχει εκφράσει την επιθυμία να παίξει για έναν ακόμα χρόνο, μπορεί να τον ξεπεράσει. Μια θέση πιο πάνω, στην δεύτερη, είναι ο Γιάννης Μπουρούσης με 1164, ενώ στην κορυφή, και μάλλον αξεπέραστος για πολλά ακόμα χρόνια, είναι ο Παούλιους Γιανκούνας της Ζαλγκίρις Κάουνας με 1406. Το sprotfm.gr, με αφορμή την άνοδο του Γιώργου Πρίντεζη στα αμυντικά ριμπάουντ, θυμάται τις έξι κορυφαίες βραδιές του στον συγκεκριμένο τομέα στην Ευρωλίγκα, που συνδυάστηκαν μάλιστα ταυτόχρονα με αρκετά καλές επιδόσεις στο επιθετικό κομμάτι. Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 88-83 (2013/14): Ο Πρίντεζης μαζεύει 9 αμυντικά ριμπάουντ και πετυχαίνει παράλληλα 13 πόντους.
Ολυμπιακός-Εφές Αναντολού 86-75 (2014/15): Κατεβάζει και πάλι 9 αμυντικά ριμπάουντ, συνδυάζοντάς τα με 15 πόντους.
Εφές Αναντολού-Ολυμπιακός 77-69 (2016/17): Ισοφαρίζει ξανά το ατομικό του ρεκόρ με 9 αμυντικά ριμπάουντ και πετυχαίνει παράλληλα 16 πόντους.
Ολυμπιακός-Βαλένθια 80-70 (2017/18): Σημειώνει συγκομιδή 8 αμυντικών ριμπάουντ και ισάριθμων πόντων.
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 72-73 (2018/19): Μαζεύει 9 αμυντικά ριμπάουντ και πετυχαίνει 10 πόντους, αλλά δεν… φτάνουν για να έρθει η νίκη .
Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 88-81 (2019/20): Άλλα μία καλή βραδιά στον τομέα των αμυντικών ριμπάουντ με 8, αλλά και 14 πόντους στην επίθεση.
Sport-fm.gr  

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιαννακόπουλος για Ναν: «Ο καλύτερος ξένος που έχει παίξει ποτέ στην Ελλάδα μετά τον Ντομινίκ»-ThemaSports
03/05 @ 09:24

Γιαννακόπουλος για Ναν: «Ο καλύτερος ξένος που έχει παίξει ποτέ στην Ελλάδα μετά τον Ντομινίκ»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποθέωσε τον Κέντρικ Ναν με story του στο Instagram μετά την νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στο Game 4 επί της Μακάμπι στο Βελιγράδι, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον καλύτερο ξένο που έχει παίξει στην χώρα μας μετά τον Ντομινίκ Γουίλκινς.

EuroLeague Play Offs Game 5: Πότε παίζουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός;-ThemaSports
03/05 @ 07:41

EuroLeague Play Offs Game 5: Πότε παίζουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός;

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησαν των Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίστοιχα και στέλνουν τις σειρές σε 5ο παιχνίδι, όπου αναμένεται «ομηρικές» μάχες πρόκρισης στο F4 της EuroLeague!

Μυθικό ξέσπασμα Γιαννακόπουλου προς Euroleague (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
01/05 @ 14:20

Μυθικό ξέσπασμα Γιαννακόπουλου προς Euroleague (ΒΙΝΤΕΟ)

Χείμαρρος ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, προς τη Euroleague, αναφορικά με τη διαιτησία του αγώνα.

Μπασκόνια-Ρεάλ Μαδρίτης: «Σκούπα» ή εντός έδρας αντίδραση-ThemaSports
01/05 @ 11:36

Μπασκόνια-Ρεάλ Μαδρίτης: «Σκούπα» ή εντός έδρας αντίδραση

Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρονται στο Game 3 της μεταξύ τους σειράς για τα playoffs της Ευρωλίγκας, με τη «βασίλισσα» να προηγείται με 2-0 και να ψάχνει μία ακόμα νίκη για να πάει στο Final 4!

Η Μπάρτσα πήρε πίσω το αβαντάζ σε ματς θρίλερ! -ThemaSports
30/04 @ 23:42

Η Μπάρτσα πήρε πίσω το αβαντάζ σε ματς θρίλερ!

Ένα φάουλ του Πετρούσεφ στην εκπνοή χάρισε τη νίκη στη Μπαρτσελόνα, με τον Ολυμπιακό να χάνει μέσα από τα χέρια του τη νίκη με 80-82 στην παράταση. Στο 2-1 οι Καταλανοί.

O Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση για τη φάση της τάπας του Λεσόρ στον Μπράουν! -ThemaSports
30/04 @ 22:38

O Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση για τη φάση της τάπας του Λεσόρ στον Μπράουν!

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση, μετά το τέλος του Game 3 απέναντι στη Μακάμπι, για τη φάση που έγινε 14 δεύτερα πριν το τέλος, με την προσπάθεια του Λεσόρ να κόψει τον Μπράουν.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ