Ακολουθήστε μας στο Google news
Όπως σημειώνει το AP, την αποκάλυψη της Μπεκατώρου «ακολούθησαν δεκάδες δημόσιες καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και εκφοβισμούς σε εργασιακούς χώρους από την ελίτ του αθλητικού και του καλλιτεχνικού χώρου, αλλά και στην ακαδημαϊκή κοινότητα».
Στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press μίλησε για την χιονοστιβάδα αποκαλύψεων,αφού έσπασε τη σιωπή της για τον βιασμό της, και το κίνημα MeToo, η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου,
Όπως σημειώνει το AP, την αποκάλυψή της Μπεκατώρου «ακολούθησαν δεκάδες δημόσιες καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και εκφοβισμούς σε εργασιακούς χώρους από την ελίτ του αθλητικού και του καλλιτεχνικού χώρου αλλά και στην ακαδημαϊκή κοινότητα».
«Είμαι πολύ χαρούμενη που βγήκαν και μίλησαν» δήλωσε στο AP η Σοφία Μπεκατώρου. «Πρέπει να αγκαλιάσουμε ανθρώπους που έχουν ζήσει τέτοιες εμπειρίες, γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα, ακόμη και το να μιλάς για αυτό».
«Είναι πολύ μεγάλο το βάρος που κουβαλάμε στην προσωπική μας ζωή» αναφέρει μεταξύ άλλων η Ολυμπιονίκης.
«Και αυτά είναι πράγματα που μπορούν πραγματικά να σας βυθίσουν σε βαθιά κατάθλιψη για πολύ καιρό», είπε ο Μπεκατώρου. «Και αν δεν έχετε τη (σωστή) βοήθεια και περιβάλλον, δεν είναι εύκολο να το ξεπεράσετε και να προχωρήσετε».
Το κίνημα MeToo
Όπως λέει, ξαφνιάστηκε με την μεγάλη επιρροή που είχε η αποκάλυψη της, αν και είναι ευτυχής που συσχετίζεται με το κίνημα #metoo, το οποίο αναπτύχθηκε όταν άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον σκηνοθέτη Harvey Weinstein.
Όταν άρχισαν να εμφανίζονται αυτές οι καταγγελίες, η Μπεκατώρου αποκαλύπτει ότι ένιωσε «κάτι πολύ δυνατό να έρχεται από μέσα μου, αλλά δεν ήμουν έτοιμη να το αντιμετωπίσω. Και δεν ήθελα απλώς να μιλήσω γι ‘αυτό. Ήθελα να αλλάξω κάτι», είπε ο Μπεκατώρου.
«Και ήξερα ότι για να αλλάξω κάτι, έπρεπε να είμαι έτοιμη, είτε κάποιος με ακολουθούσε είτε κανένας…. Τώρα, είμαι έτοιμη».
Πηγή: to10.gr
Τουλάχιστον €28.500.000 θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην αποψινή κλήρωση της Κυριακής 17/08/2025 μετά το ΤΖΑΚ-ΠΟΤ που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη διαλογή της 2949ης κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
15/08 @ 18:09
Ο Αρχέλαος Κατερίνης ακυρώνει τη συμμετοχή του στο διεθνές τουρνουά χειροσφαίρισης του Novi Sad εξαιτίας της αναφοράς από τη διοργανώτρια αρχή της συμμετοχής της κατεχόμενης Κύπρου και του παράνομου ψευδοκράτους.
13/08 @ 12:38
Σάλος ξέσπασε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 στο Τάμπερε, όταν ο Ισραηλινός Ίντο Περέτς έκανε χειρονομία αποκεφαλισμού στην κάμερα λίγο πριν από την έναρξη της σκυταλοδρομίας προκαλώντας κύμα οργής στα social media.
12/08 @ 08:57
Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας έχει περάσει από το βράδυ της Κυριακής, 10 Αυγούστου 2025, και το 28ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, το οποίο φιλοξένησε η Φινλανδία στην πόλη Τάμπερε.
10/08 @ 21:00
Η Μαρία Ραφαηλίδου χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ20 του Τάμπερε, παίρνοντας την πρώτη θέση στον τελικό της σφαιροβολίας με βολή στα 16,16.
10/08 @ 13:38
Τη δεύτερη πιο γρήγορη κούρσα της στα 100μ. με εμπόδια, πραγματοποίησε πριν από λίγο (10/08/25) η Ισαμπέλα - Σοφία Μοσέτι, λαμβάνοντας μέρος στην τρίτη ημιτελική σειρά.
08/08 @ 10:11
Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον, τις αθλητικές δραστηριότητες της πατρίδας μας. Για μένα αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρετώ από μικρό παιδί, αλλά αθλητισμός για μένα αποτελεί οποιαδήποτε ατομική και ομαδική αθλητική δραστηριότητα η οποία περικλείει μέσα της, τις αθάνατες αξίες του ολυμπισμού.
BEST OF THEMASPORTS