Ακολουθήστε μας στο Google news

Το πρωινό του περασμένου Σαββάτου (03-10-2020) ο γραφών άκουσε την εκπομπή του Σάββα Κοσιάρη στον ΣΠΟΡ FM, όπου είχε καλεσμένο στην τηλεφωνική γραμμή τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, αρχηγό για χρόνια όταν έκανε την ποδοσφαιρική του καριέρα, ενώ διετέλεσε και προπονητής, Πανίκο Ορφανίδη. Η κουβέντα αυτή on air ήταν επί ευκαιρίας των 90 χρόνων που συμπλήρωσε το σωματείο της ΑΕΛ την περασμένη Κυριακή (04-10-2020). Μεταξύ άλλων, το πιο σημαντικό που κρατήσαμε και θέλουμε στη σημερινή μας αρθρογραφία να επισημάνουμε, γενικά για το Κυπριακό ποδόσφαιρο, είναι τη στιγμή που οι Σάββας Κοσιάρης και Πανίκος Ορφανίδης πήραν τον χρόνο πίσω, σε εκείνα τα χρόνια των ποδοσφαιρικών σεζόν, που οι παίκτες τότε μεταξύ τους, ανεξαρτήτως ομάδων που αγωνίζονταν, είχαν εξαιρετικές φιλικές σχέσεις εκτός γηπέδων που διατηρούν μέχρι και σήμερα, καθώς και επίσης το πως ήταν οι ατμόσφαιρες τότε στις κερκίδες των γηπέδων, όπου δεν έχουν καμία σχέση με το... σήμερα. Μάλιστα δε, όταν ακούστηκε και ηχητικό από ατμόσφαιρες που δημιουργούσαν οι φιλάθλοι τότε, πραγματικά μας ήρθε στο μυαλό το εξής ερώτημα: «Πότε ξανά θα έχουμε τέτοιο παλμό, τέτοια ατμόσφαιρα, που είναι εκείνα τα ποδοσφαιρικά χρόνια;». Πόσο δε, όταν ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΛ θυμήθηκε φιλάθλους από κάθε ομάδα που... έτρεχε από νωρίς στα γήπεδα για να παρακολουθήσει πρώτα τα «δεύτερα» (ομάδες νέων) και μετά τα «πρώτα» (ομάδες ανδρών). Πράγματι, ο γραφών όσο θυμάται από δεκαετία του ’80, αλλά κυρίως και αυτής του ’90, τα γήπεδα άνοιγαν τις θύρες εισόδου από το μεσημέρι, με τον κόσμο από νωρίς να παίρνει θέση στην κερκίδα και να απολαμβάνει μπόλικη δράση με παιχνίδι πρωταθλήματος νέων και μετά αυτό της α΄ κατηγορίας. Αυτό χάθηκε για τα καλά εδώ και χρόνια στα Κυπριακά γήπεδα, όπως... εξαφανίστηκε και ο κόσμος, για πάρα πολλούς λόγους. Επεισόδια, κακές διαιτησίες, παρασκήνιο, κάρτα φιλάθλου, στοίχημα και άλλα τόσα προβλήματα που... «αμαυρώνουν» το Κυπριακό ποδόσφαιρο, οδήγησαν τον αγνό φίλαθλο, καθώς και τον ρομαντικό ποδοσφαιρόφιλο – εάν προτιμάτε – στην άνεση του καναπέ του, στην καφετέρια, στην μπυραρία, στο πρακτορείο, για να δει τηλεοπτικά παιχνίδι. Όσο εμείς, όσο οι Κοσιάρης και Ορφανίδης, καθώς και άλλοι χιλιάδες φίλαθλοι, που αγαπάμε το ποδοσφαιρο που μεγαλώσαμε με γεμάτα γήπεδα, εξαιρετικές ατμόσφαιρες, εξαιρετικές σχέσεις παικτών αντιπάλων ομάδων που μόνο 90 λεπτά ήταν... εχθροί, λησμονούμε να έχουμε ξανά στην Κύπρο μας. Με βάση, όμως, αυτά που βλέπουμε που γίνονται σήμερα, προς το παρόν μόνο να... ονειρευόμαστε ότι θα ξανά βιώσουμε εκείνα τα ωραία ποδοσφαιρικά χρόνια.
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»-ThemaSports
11/05 @ 21:19

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στη διάσκεψη Τύπου μετά την ισοπαλία με την Πάφο.

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου -ThemaSports
10/05 @ 19:58

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου

Η Primetel, μέσω επίσημης ανακοίνωσής της ενημερώνει σχετικά με το αθλητικό περιεχόμενο της πλατφόρμας σημειώνοντας πως έχει ανανεωθεί η συμφωνία διανομής αθλητικού περιεχομένου με την Cyta.

Ερυθρόλευκο κτύπημα από τον Βαλμπουενά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
09/05 @ 22:42

Ερυθρόλευκο κτύπημα από τον Βαλμπουενά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ανέβασε στόρι ο Ματίε Βαλμπουενά. Ο Γάλλος δεν θα έχανε με τίποτα τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα.

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους-ThemaSports
05/05 @ 14:40

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους

Το 6ο επεισόδιο απόψε στις 21:15 από Cablenet Sports 1

Premier League: «Διπλό» παραμονής για τη Νότιγχαμ, «βουλιάζει» η Μπέρνλι!-ThemaSports
04/05 @ 19:04

Premier League: «Διπλό» παραμονής για τη Νότιγχαμ, «βουλιάζει» η Μπέρνλι!

Μία σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή, πανηγύρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 3-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τους τον Χάντσον Οντόι. Την ίδια ώρα, η Μπέρνλι ηττήθηκε με 4-1 από τη Νιούκαστλ, ενώ Μπρέντφορντ και Φούλαμ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία.

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!-ThemaSports
04/05 @ 23:01

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!

Η διεύθυνση και η συντακτική ομάδα του Themasports.com εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ