Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Εθνική Κύπρου των ανδρών ξεκίνησε με το... αριστερό στο Nations League, αφού ηττήθηκε στο ΓΣΠ από το Μαυροβούνιο με 0-2 και απογοήτευσε όλους όσοι περίμεναν κάτι διαφορετικό.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κόσμος τα... έχωσε στον Γιόχαν Βάλεμ για τις επιλογές του, κυρίως για τα πολλά νέα πρόσωπα που κάλεσε στην αποστολή, αφήνοντας εκτός ορισμένους έμπειρους διεθνείς, όμως επειδή είναι αρχή ακόμα και πρόκειται για καινούργιο προπονητή που ακόμα... μαθαίνει πρόσωπα και καταστάσεις στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, ας του δώσουμε λίγη πίστωση χρόνου και τον κρίνουμε αργότερα. Έτσι κι αλλιώς, όπως φάνηκε και στην πρεμιέρα, ο ρόλος μας στον όμιλο θα είναι ρυθμιστικός και σε αυτή τη διοργάνωση, χωρίς ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης και ο στόχος μας θα είναι να (προσπαθήσουμε να) φτιάξουμε μία νέα Εθνική ομάδα που θα μπορεί στο μέλλον να έχει μεγαλύτερες ελπίδες και προοπτικές διάκρισης. Το μοναδικό... "κέρδος" από το χθεσινό παιχνίδι, είναι η συμμετοχή νεαρών παιδιών στο αρχικό σχήμα (Κυριακίδης, Τζιωνής, Ηλία), παρότι ο πρώτος είχε τρακ και δεν έδειχνε να πατάει γερά στο γήπεδο, όπως και ο Μάριος Ηλία, σε αντίθεση με τον Τζιωνή που είχε γενικά, καλή παρουσία και δεν έδειχνε "ψαρωμένος". Ακόμη ένα κέρδος ειρήσθω εν παρόδω, ήταν η συμμετοχή του Λοϊζου ως αλλαγή, ο οποίος μάλιστα έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο νεαρότερος παίκτης που πραγματοποίησε ντεμπούτο με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε ηλικία 17 ετών και 49 ημερών! Πλέον, η προσοχή της Εθνικής μας στρέφεται στο παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης (08/09, 21:45) και πάλι στο ΓΣΠ, αυτή τη φορά με αντίπαλο το Αζερμπαϊτζάν για τη 2η αγωνιστική του Nations League. Οι προβλέψεις δεν είναι αισιόδοξες μετά από την εικόνα της Εθνικής μας στην πρεμιέρα και η ατάκα που βγαίνει από τα χείλη όλων μας είναι: «Αλίμονο αν δεν μπορούμε να κερδίσουμε στην έδρα μας ούτε το Αζερμπαϊτζάν»! Όπως φαίνεται, το καλύτερο για την Εθνική Κύπρου στην παρούσα φάση που βρίσκεται σε στάδιο ανασυγκρότησης και ολικής... επανεκκίνησης, θα ήταν η συμμετοχή της στο Δ΄ γκρουπ του Nations League, αντιμετωπίζοντας ομάδες όπως η Μάλτα, τα Φαρόε, το Σαν Μαρίνο, η Ανδόρα και άλλες ανάλογου επιπέδου...
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΗΓΕΝΕΙΣ-ThemaSports
27/04 @ 22:00

ΓΗΓΕΝΕΙΣ

Τις τελευταίες αγωνιστικές κυρίως στα ματς του β' γκρουπ αναμένεται ότι θα δούμε ρεκόρ παρουσίας γηγενών ποδοσφαιριστών.

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ