Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Bundesliga απαγορεύει «πολιτικά» μηνύματα και η πειθαρχική της επιτροπή ενδέχεται να τιμωρήσει (πιθανόν με πρόστιμο) τους ΜακΚένι, Τιράμ, Σάντσο και Χακίμι.
Ο καθένας, με τον δικό του τρόπο, ζήτησε «δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ». Δεν αποκλείεται, όμως, οι ενέργειες των Γουέστον ΜακΚένι, Μάρκους Τιράμ, Τζέιντον Σάντσο και Ασράφ Χακίμι να έχουν και συνέπειες.
Οι κανονισμοί του γερμανικού πρωταθλήματος είναι ξεκάθαροι και επισημαίνουν ότι απαγορεύεται ο ποδοσφαιριστής να φέρει στον εξοπλισμό του μηνύματα πολιτικού, θρησκευτικού ή προσωπικού περιεχομένου, μηνύματα ή φωτογραφίες.
Ο ΜακΚένι της Σάλκε φορούσε στο αριστερό του μπράτσο ένα περιβραχιόνιο με την διάσημη πλέον φράση, η οποία ήταν γραμμένη και στις φανέλες που φορούσαν κάτω από την εμφάνιση της Μπορούσια Ντόρτμουντ οι Σάντσο και Χακίμι.
Ο Τιράμ της Γκλάντμπαχ κινδυνεύει επειδή γονάτισε και αφιέρωσε το γκολ του στον δολοφονηθέντα Τζορτζ Φλόιντ, κάτι που επίσης απαγορεύεται, αν και δέχθηκε την δημόσια στήριξη του προπονητή Μάρκο Ρόζε, όπως στήριξε και τον ΜακΚένι ο αθλητικός διευθυντής της Σάλκε, Γιόχεν Σνάιντερ.
«Τις επόμενες ημέρες θα ασχοληθούμε με αυτά τα γεγονότα και θα εξετάσουμε ανάλογα τα στοιχεία» εξήγησε ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής Άντον Ναχράινερ, με τον Όλιβερ Καν, ως μέλος του ΔΣ της Μπάγερν, υποστήριξε ότι «οι ποδοσφαιριστές πρέπει να εκφράζουν τις απόψεις τους σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα και να παίρνουν πιο συχνά αυτή την ευθύνη, γιατί όλοι ξέρουμε πόσο αντίκτυπο έχει κάτι τέτοιο».
Αναφερόμενος στην πιθανότητα τιμωρίας των τεσσάρων ποδοσφαιριστών, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ουνιόν Βερολίνου, Όλιβερ Ρούνερτ, τόνισε: «Αν η πειθαρχική επιτροπή προχωρήσει σε έρευνα, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε αν έχουμε τις ίδιες αξίες. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο ζήτημα: Το «όχι» στον ρατσισμό».
Πηγή: gazzetta.gr
Μήνυμα του Προέδρου της ΚΟΠ ενόψει της έναρξης της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
19/08 @ 11:54
Εβδομάδα νέων Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για τις ομάδες μας που συνεχίζουν στα Πρωταθλήματα της UEFA.
19/08 @ 11:14
Έληξαν την Δευτέρα, 18.08.2025, η ώρα 12:00 το μεσημέρι, οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων των Σωματείων Β’, Γ’ και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ και την Γενική Συνέλευση, για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2025/2026 και 2026/2027.
19/08 @ 17:00
Με την ολοκλήρωση του γ' προκριματικού γύρου των ευρωπαϊκών διοργανώσεων καθορίστηκε η μέχρι σήμερα βαθμολογία της πενταετίας για τις ομάδες
14/08 @ 10:14
Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν με βδελυγμία τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, αφού σαν σήμερα (14 Αυγούστου) το 1974, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, καταλαμβάνοντας με τον πιο βίαιο τρόπο την πόλη της Αμμοχώστου και ολόκληρη τη Χερσόνησο της Καρπασίας.
13/08 @ 11:28
Η ΚΟΠ ενημέρωσε σήμερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην τελευταία του συνεδρία, αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει αυτούσιους τους κανονισμούς της FIFA για ρατσιστική ή παρόμοια συμπεριφορά κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων.
12/08 @ 20:52
Και επίσημα στην Widzew Lodz ο Στέλιος Ανδρέου.
BEST OF THEMASPORTS