Ακολουθήστε μας στο Google news

Όλος (σχεδόν...) ο πλανήτης βρίσκεται χωρίς υπερβολή στη δίνη του κορωνοϊού, που μπήκε εντελώς ξαφνικά στις ζωές μας και τις έκανε κυριολεκτικά άνω-κάτω.

Ένα σύννεφο ανησυχίας και αβεβαιότητας πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας, ακόμα και σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση με ψυχραιμία, αφού συνεχώς ανακοινώνονται νέα μέτρα προστασίας, τα κρούσματα αυξάνονται, πολύς κόσμος έχει κλειστεί στα σπίτια του και βγαίνει μόνο για να πάει στο σούπερ μάρκετ και στα φαρμακεία, με αρκετούς να κυκλοφορούν με μάσκες και το όλο σκηνικό, παραπέμπει σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Ο πανικός βέβαια, είναι ο χειρότερος σύμβουλος, όμως τέτοιες καταστάσεις όταν τις βιώνεις για πρώτη φορά, δεν ξέρεις και πως να τις διαχειριστείς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και πολλά... παρατράγουδα. Μέσα σ΄ όλα, έχουμε και... ποδόσφαιρο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (14-15/03), όπου είναι προγραμματισμένη η 2η αγωνιστική της Β΄ φάσης του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας! Όλα τα ματς θα διεξαχθούν χωρίς θεατές, σε μία ατμόσφαιρα... νεκροταφείου, άκρως αντιποδοσφαιρική, με τους παίκτες, τους προπονητές, τους αθλητικογράφους και γενικότερα τους πάντες ξενερωμένους και... φοβισμένους, ακόμα και να πλησιάσουν κάποιον, πόσο μάλλον να ανταλλάξουν χειραψίες, μήπως και κολλήσουν κορωνοϊό! Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο αναστέλλονται, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα, ενώ ακόμα και τις στιγμές που υπάρχει αγωνιστική δράση, όπως το βράδυ της 12ης Μαρτίου για  τη φάση των "16" του Γιουρόπα Λιγκ, δεν έχεις καμία διάθεση για να παρακολουθήσεις ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον για να παίξεις και μάλιστα σε άδειες εξέδρες, όταν γνωρίζεις ότι σε λίγες μέρες, η UEFA θα διακόψει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι... νεοτέρας! Ίσως, ή μάλλον επιβάλλεται να ακολουθήσει τον δρόμο των άλλων Ομοσπονδιών η ΚΟΠ, αναβάλλοντας και αυτή όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της μέχρι να ηρεμήσει κάπως η κατάσταση και να γίνει πιο ελεγχόμενη σε όλους τους τομείς, αλλά και περισσότερο διαχειρίσιμος ο πανικός, η άγνοια και η ημιμάθεια. Με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί/διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να διεξαχθούν παιχνίδια κάτω από τέτοια βαριά ατμόσφαιρα, σε άδεια γήπεδα, τους πάντες ξενερωμένους και με τα συναισθήματα του κόσμου να μεταβάλλονται από μέρα σε μέρα, ακόμα και από ώρα σε ώρα, ανάλογα με τις εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού... Το ότι αποφασίστηκε τελικά να μεταδοθούν όλοι οι αγώνες σε ανοικτή ζώνη και σε πραγματικό χρόνο, μετά από τις συμφωνίες των συνδρομητικών καναλιών με το ΡΙΚ, είναι μία πολύ θετική εξέλιξη για να προστατευθεί ο κόσμος που θέλει να παρακολουθήσει τα παιχνίδια, αλλά στην παρούσα φάση (το τονίζουμε αυτό) και με το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην καθημερινότητα μας, μοιάζει δυστυχώς σαν... δώρον άδωρον.
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»-ThemaSports
11/05 @ 21:19

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στη διάσκεψη Τύπου μετά την ισοπαλία με την Πάφο.

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου -ThemaSports
10/05 @ 19:58

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου

Η Primetel, μέσω επίσημης ανακοίνωσής της ενημερώνει σχετικά με το αθλητικό περιεχόμενο της πλατφόρμας σημειώνοντας πως έχει ανανεωθεί η συμφωνία διανομής αθλητικού περιεχομένου με την Cyta.

Ερυθρόλευκο κτύπημα από τον Βαλμπουενά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
09/05 @ 22:42

Ερυθρόλευκο κτύπημα από τον Βαλμπουενά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ανέβασε στόρι ο Ματίε Βαλμπουενά. Ο Γάλλος δεν θα έχανε με τίποτα τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα.

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους-ThemaSports
05/05 @ 14:40

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους

Το 6ο επεισόδιο απόψε στις 21:15 από Cablenet Sports 1

Premier League: «Διπλό» παραμονής για τη Νότιγχαμ, «βουλιάζει» η Μπέρνλι!-ThemaSports
04/05 @ 19:04

Premier League: «Διπλό» παραμονής για τη Νότιγχαμ, «βουλιάζει» η Μπέρνλι!

Μία σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή, πανηγύρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 3-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τους τον Χάντσον Οντόι. Την ίδια ώρα, η Μπέρνλι ηττήθηκε με 4-1 από τη Νιούκαστλ, ενώ Μπρέντφορντ και Φούλαμ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία.

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!-ThemaSports
04/05 @ 23:01

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!

Η διεύθυνση και η συντακτική ομάδα του Themasports.com εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ