Ακολουθήστε μας στο Google news
Το λογότυπο των 19ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ), που θα διεξαχθούν το 2021 στην Ανδόρα, παρουσίασαν τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 οι διοργανωτές, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε στην παρουσία του πρωθυπουργού Ζαβιέρ Εσπότ Ζαμόρα και του προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ανδόρας Ζαουμέ Μαρτί.
Παράλληλα, η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας των Πυρηναίων ανακοίνωσε ότι ξεκινούν σύντομα τη διαδικασία εξεύρεσης 600 εθελοντών, ενώ θα «τρέξουν» και διαγωνισμό στα σχολεία για εξεύρεση του σχεδίου της επίσημης μασκότ.
Το λογότυπο απεικονίζει ένα θυμιατήρι με οκτώ λωρίδες χρωμάτων, που αντιπροσωπεύουν τις αντίστοιχες ενορίες του Πριγκηπάτου:
«Το λογότυπο μεταδίδει την ανεκτικότητα της χώρας μας, τη φιλοξενία μας και το πάθος μας»,
εξήγησε ο Τόνι Κολόμ, ο δημιουργός πίσω από το λογότυπο.
Οι ημερομηνίες των 19ων ΑΜΚΕ δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, όμως αναμένονται να διεξαχθούν τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου του 2021.
Οι εννιά μικρές χώρες της Ευρώπης με πληθυσμό κάτω του ενός εκατομμυρίου θα μαζευτούν για τρίτη φορά στην Ανδόρα, μετά τους 4ους ΑΜΚΕ του 1991 και τους 11ους ΑΜΚΕ του 2005.
Οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης διεξάγονται κάθε δύο χρόνια από το 1985, με την πιο πρόσφατη διοργάνωση να έγινε τον Μάιο του 2019 στο Μαυροβούνιο. Η Κύπρος διοργάνωσε μέχρι στιγμής δύο φορές τους Αγώνες, το 1989 και το 2009.
Στον πίνακα μεταλλίων, η Κύπρος έχει κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια, 1283 έναντι 1259 της Ισλανδίας, όμως η νησιώτικη χώρα του Βόρειου Ατλαντικού έχει περισσότερα χρυσά, 498 έναντι 489. Τρίτο στην κατάταξη είναι το Λουξεμβούργο, με 395 χρυσά και 1163 μετάλλια.
Κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ φέρεται να είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Φραντς Μπρόρσον.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
29/07 @ 12:06
Με Χρυσό Μετάλλιο και νέο ρεκόρ έφυγε από τον Βόλο και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, η αθλήτρια της bwin Ελίνα Τζένγκο, στέλνοντας μήνυμα για νέες διακρίσεις κι επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της
29/07 @ 11:40
Με την μεγαλύτερη αποστολή αθλητών συμμετείχε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή στο 18ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων (EYOF), που διεξήχθηκε στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας και στο Όσιγιεκ της Κροατίας.
28/07 @ 08:09
Το 9ο της συνολικά μετάλλιο σε Βαλκανικά Πρωταθλήματα, και 5ο ασημένιο (2-5-2), κατέκτησε πριν από λίγο η Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία τερμάτισε στη 2η θέση των 200μ. σε 23.06 (+0,4 μ/δ), κάτι που όπως δήλωσε στην ΕΡΤ την ικανοποιεί, αφού την διατηρεί στις θέσεις πρόκρισης για το Παγκόσμιο τού Τόκιο.
27/07 @ 22:53
Ασύλληπτος Καραλής! Πέρασε τα 5.92μ., άγγιξε τα 6.11μ. και στη δεύτερη και στην τρίτη του προσπάθεια και κατέκτησε, φυσικά, το χρυσό στο Βαλκανικό. Το θαύμα δεν έγινε… αλλά πλησιάζει!
27/07 @ 16:00
Την είσοδο της στον τελικό της σφυροβολίας και την 8η θέση στον κόσμο πανηγύρισε η Αιμιλία Κολοκοτρώνη στους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς Αγώνες του Rhine-Ruhr 2025!
27/07 @ 15:55
Χρυσός ο Αλέξανδρος Γκαμράουϊ στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, χάρισε το πρώτο μετάλλιο που έχει κατακτηθεί ποτέ στη σφυροβολία στο ΕΥΟF 2025
BEST OF THEMASPORTS