Ακολουθήστε μας στο Google news
Οι στίχοι του παλιού ελληνικού τραγουδιού, ίσως και να αποτελούν το καλύτερο μουσικό «χαλί» της αναμέτρησης (Ατρόμητος Vs Παναθηναϊκός) που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (20/10) στο Περιστέρι. Κι αυτό, με επίκεντρο τους προπονητές (Αναστασίου - Δώνης) των δύο ομάδων.
Οι δύο Έλληνες κόουτς θα έχουν να θυμηθούν πολλά το απόγευμα της Κυριακής (20/10), αντικρίζοντας μέσα από τις φανέλες και το σήμα της αντιπάλου ομάδας, ένα σημαντικό κομμάτι της προπονητικής καριέρας τους.
Χρονιές που «ψήλωσαν» αμφότερους προπονητικά και αποθηκεύτηκαν στο βιογραφικό τους.
Ας ξεκινήσουμε από τον οικοδεσπότη Γιάννη Αναστασίου.
Η κούπα με τον Παναθηναϊκό
Ο νυν τεχνικός του Ατρόμητου ανέλαβε το καλοκαίρι του 2013 το τιμόνι του Παναθηναϊκού.
Η πρώτη του χρονιά στους «πράσινους» έκλεισε με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, έπειτα από την νίκη (4-1) στον τελικό του ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στις 26 Απριλίου 2014.

Ο 46χρονος τεχνικός έκατσε συνολικά στον πάγκο του «τριφυλλιού» για 2,5 χρόνια και 117 παιχνίδια.
Στις 2 Νοεμβρίου 2015 αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, πληρώνοντας το…μάρμαρο του ευρωπαϊκού αποκλεισμού – σοκ από την Καμπάλα και μια σειρά κακών αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα.
Η τελευταία φορά που κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, καταγράφηκε την 1η Νοεμβρίου 2015 στο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ (0-0) στη Λεωφόρο.
Πρώτη φορά αντίπαλος
Την Κυριακή (20/10) ο κόουτς – Αναστασίου θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό σε επίσημο παιχνίδι.
Παρεμπιπτόντως, στις 11 Ιουλίου 2017 ως τεχνικός της Κορτραϊκ αντιμετώπισε τους «πράσινους» σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας που έλαβε χώρα στο Τέχελεν της Ολλανδίας σε ένα ματς που έληξε με νίκη (2-1) του «τριφυλλιού».
Ο μοναδικός παίκτης που εξακολουθεί να βρίσκεται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού κι είχε προπονητή τον Αναστασίου είναι ο Χρήστος Δώνης, ενώ παλιός του γνώριμος είναι και ο Δημήτρης Κολοβός από την κοινή θητεία τους στην Ομόνοια.
Οι δύο τελικοί με τον Ατρόμητο
Κάθε φορά που ο Γιώργος Δώνης επιστρέφει στο Περιστέρι, δεν νιώθει απλά σε οικείο περιβάλλον, αλλά και κάτι παραπάνω. Βλέπετε ο 49χρονος τεχνικός έκατσε τρία χρόνια (2009-12) στον πάγκο του Ατρόμητου και συνολικά σε 111 παιχνίδια.
Αποχώρησε το καλοκαίρι του 2012 μέσα σε πολύ καλό κλίμα, προκειμένου να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.
Επί των ημερών του ο Ατρόμητος έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου.
Στις 30 Απριλίου 2011 αντιμετώπισε στο Ολυμπιακό Στάδιο την ΑΕΚ, με την Ένωση να επικρατεί (3-0) και να κατακτά το τρόπαιο.
Με τον κόουτς Δώνη στον πάγκο, ο Ατρόμητος πήγε για δεύτερη σερί χρονιά σε τελικό Κυπέλλου.

Στις 28 Απριλίου 2012 διεκδίκησε την κούπα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και γνώρισε την ήττα (2-1) από την ομάδα του Πειραιά.
Δώνης Vs Ατρόμητος
Τέσσερις φορές έχει βρεθεί αντίπαλος του Ατρόμητου ο Γιώργος Δώνης, έπειτα από την αποχώρησή του από το Περιστέρι το καλοκαίρι του 2012 με συνολικό απολογισμό 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.
Αναλυτικά:
3/9/12 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-0
13/1/13 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 0-0
16/12/18 Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-0
21/4/19 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 2-0
Πρώτη φορά αντίπαλοι
Οι Δώνης και Αναστασίου δεν έχουν διασταυρώσει ποτέ τα προπονητική τους ξίφη. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Κύπρο, έχοντας αμφότεροι προϋπηρεσία στο «νησί της Αφροδίτης».
Την Κυριακή (20/10) θα έρθουν για πρώτη φορά αντιμέτωποι στο Περιστέρι.
«Γιάννη, κοίτα λίγο παραπάνω το αποτέλεσμα»
Κλείνοντας να θυμηθούμε κι αυτό: σε συνέντευξή του τον Γενάρη του 2015 στην εφημερίδα “
Live Sport” ο Γιώργος Δώνης σχολιάζοντας - μεταξύ άλλων θεμάτων - την πορεία του Παναθηναϊκού, είχε δώσει μια συμβουλή στον φίλο του (όπως τον χαρακτήριζε) Γιάννη Αναστασίου.
«Θεωρώ ότι στο επιθετικό κομμάτι παίζει καλύτερα από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Πληρώνει λίγο ο Αναστασίου ότι είναι πιστός στις αρχές, όπως ήμουν και εγώ πριν από χρόνια.
Ως προπονητής, ως φίλος, σε έναν προπονητή που, όπως σου είπα, εκτιμώ πολύ, θα του έλεγα: "Γιάννη, κοίτα λίγο παραπάνω το αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται πάντα να παίζουμε καλά. Κάποιες στιγμές πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς».
Πηγή: sdna.gr
Με τρεις αναμετρήσεις άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
10/09 @ 10:04
Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου
9 Σεπτεμβρίου 2025
04/09 @ 10:52
Πόσο επικίνδυνο και ανασφαλές είναι για να χρησιμοποιείται από τις ποδοσφαιρικές ομάδες.
02/09 @ 10:00
Μέχρι απόψε έχουν δικαίωμα για να αλλάξουν και να δηλώσουν τις ευρωπαϊκές λίστες τους οι κυπριακές ομάδες.
01/09 @ 21:20
Ο Ηρακλής Γερολάκκου ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας, με τη μορφή υποσχετικής από τον ΑΠΟΕΛ, με τον νεαρό διεθνή επιθετικό Νικόλα Τσιαττάλα.
01/09 @ 17:25
Εφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι ο Πάμπος της ΕΠΑ
01/09 @ 15:15
Στον χαιρετισμό του στη σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χάρης Λοϊζίδης τοποθετήθηκε για το θέμα με τις οφειλές των σωματείων και την έκταση που πήρε.
BEST OF THEMASPORTS