Ακολουθήστε μας στο Google news
Η διακοπή του πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με την αναβολή του ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Ανόρθωση, έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του ΑΠΟΕΛ (πλην των διεθνών φυσικά) να πάρουν ανάσες, ειδικά εκείνοι που έχουν "τραβήξει κουπί" μέχρι στιγμής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας και να (προ)ετοιμαστούν για τον επόμενο αγωνιστικό "γολγοθά" που... είναι προ των πυλών.
Μέχρι την επόμενη διακοπή στα μέσα Νοεμβρίου λόγω Εθνικών ομάδων, οι "γαλαζοκίτρινοι" θα δώσουν έξι παιχνίδια, τέσσερα στο πρωτάθλημα (εκ των οποίων τα δύο ντέρμπι, κόντρα σε ΑΕΚ και Απόλλωνα) και δύο στο Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Καραμπάγκ που είναι και τα πιο κρίσιμα, αφού θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στους "32" της διοργάνωσης.
Γι΄ αυτό το λόγο, όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι απαραίτητοι και αναμένεται ο Τόμας Ντολ να... ενεργοποιήσει και τους υπόλοιπους του "γαλαζοκίτρινου" ρόστερ που δεν αγωνίστηκαν στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε μέχρι τώρα ο ΑΠΟΕΛ (όπου έπαιξαν είτε ως βασικοί είτε ως αλλαγή, 18 παίκτες).
Βέβαια, το ροτέισιον ειδικά όταν είναι εκτεταμένο και δη σε ντέρμπι, εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο, γι΄ αυτό και δεν αναμένεται να γίνουν... σαρωτικές αλλαγές, όμως όταν το πρόγραμμα είναι βαρυφορτωμένο, επιβάλλεται να γίνουν στοχευμένες κινήσεις για να μπορέσει η ομάδα να αντεπεξέλθει, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Το ιδανικό σενάριο φυσικά, θα είναι ο ΑΠΟΕΛ να κάνει το... 6 στα 6 σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ, αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει, αν όχι απίθανο, εξαιρετικά δύσκολο, δεδομένου και της δυναμικότητας των αντιπάλων, πέρα από την κούραση που θα καταβάλει τους περισσότερους παίκτες της Λευκωσιάτικης ομάδας.
Και σίγουρα, ο τρόπος διαχείρισης του ρόστερ από τον Γερμανό τεχνικό, θα είναι το... μεγάλο "κλειδί" που στο τέλος αυτών των έξι αγώνων, όταν θα γίνει η "σούμα", θα αποδειχθεί κατά πόσο είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα σε Κύπρο και Ευρώπη.
Η ΑΕΛ ανακοίνωσε και επίσημα τον εξαδάλτυκο Οτσόα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
10/09 @ 10:04
Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου
9 Σεπτεμβρίου 2025
04/09 @ 10:52
Πόσο επικίνδυνο και ανασφαλές είναι για να χρησιμοποιείται από τις ποδοσφαιρικές ομάδες.
02/09 @ 10:00
Μέχρι απόψε έχουν δικαίωμα για να αλλάξουν και να δηλώσουν τις ευρωπαϊκές λίστες τους οι κυπριακές ομάδες.
01/09 @ 21:20
Ο Ηρακλής Γερολάκκου ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας, με τη μορφή υποσχετικής από τον ΑΠΟΕΛ, με τον νεαρό διεθνή επιθετικό Νικόλα Τσιαττάλα.
01/09 @ 17:25
Εφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι ο Πάμπος της ΕΠΑ
01/09 @ 15:15
Στον χαιρετισμό του στη σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χάρης Λοϊζίδης τοποθετήθηκε για το θέμα με τις οφειλές των σωματείων και την έκταση που πήρε.
BEST OF THEMASPORTS