Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Κύπρος για την 5η αγωνιστική του 9ου ομίλου για τα προκριματικά του Γιούρο 2020, υποδέχτηκε το Καζακστάν στο ΓΣΠ και εξήλθε ισόπαλη 1-1, χάνοντας την ευκαιρία να «πιάσει» τους Καζάκους στους 6 βαθμούς. Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, πήγε στους 4 βαθμούς και «κόλλησε» στην προτελευταία θέση στον όμιλο και απομακρύνεται το... κάτι παραπάνω, ενώ οι Καζάκοι στους 7. Ήταν καθ'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ανώτερη η ομάδα μας, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.
Σκόρερ για την Εθνική μας ο Πιέρος στο 39', ενώ για του Καζάκους ο Σέτκιν στο 2'.
Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Οι Καζάκοι, μόλις στο 2' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με το Σέτκιν, μετά από ένα λάθος που έγινε στη μεσαία γραμμή από τον Κάστανο, βγαίνοντας στην αντεπίθεση και με κοντινή προβολή, έγραψε το 1-0.
Στο 10' η Κύπρος απείλησε. Εκτελέστηκε το φάουλ από τη δεξιά πλευρά, ο Νεπογκόντοφ έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Μερκή που έκανε το σουτ από το σημείο του πέναλτι, ωστόσο πέρασε πάνω από την εστία.
H Eθνική μας, συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει την ισοφάριση. Στο 18' ο Πιέρος, έδωσε ωραία με τακουνάκι μέσα στην περιοχή για τον Παπουλή, με τον επιθετικό του Απόλλωνα, να κάνει το πλασέ και τον Γερλάνοφ, να προλαβαίνει την υστάτη να βάλει την κόντρα, και να διώχνει σε κόρνερ.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Πιέρος, με σουτ εκτός περιοχής βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Νεπογκόντοφ, όμως πρώτα ο Καζάκος τερματοφύλακας, ακούμπησε λίγο την μπάλα και κατέληξε σε κόρνερ.
Εκεί που οι ρυθμοί του αγώνα, άρχισαν να πέφτου, ο Νικόλας Ιωάννου με εξαιρετική ενέργεια πέρασε δύο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή, έκανε το παράλληλο γύρισμα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πιέρο, ο οποίος από κοντά ισοφάρισε σε 1-1, σκορ που «έκλεισε» το ημίχρονο.
Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στην επανάληψη, μπήκε δυνατά η Κύπρος και στο 52' ο Μιντίκκης, έκανε το γύρισμα με τον Εφραίμ να μην προλαβαίνει για λίγο. Ο μεσοεπιθετικός του ΑΠΟΕΛ, στο 54' μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ από πλάγια θέση με την μπάλα να φεύγει μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νεπογκόντοφ.
Δύο λεπτά αργότερα, στο 56' η ομάδα του Μπίλεκ, απείλησε με μακρινό σουτ του Ταγκιμπέργκεν το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Παναγή που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Οι Καζάκοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ που θα τους έθετε εκ νέου επικεφαλής, ωστόσο σε δύο περιπτώσεις τα σουτ των Σέτκιν στο 68' και του Φεντίν στο 69' απέκρουσε σταθερά ο Παναγή.
Στο 89' ο Νικόλας Ιωάννου, που ήταν ο καλύτερος του αγώνα, έκανε ακόμη μία ατομική ενέργεια, έδωσε στον Παπουλή μέσα στην περιοχή, με τον δεύτερο να κάνει το πλασέ και την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Έτσι το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα και όλα δείχνουν πως η Εθνική μας, αποχαιρετά τη διοργάνωση χωρίς να κάνει το κάτι παραπάνω.
Κύπρος (Σιμόν): Παναγή, Ιωάννου, Μερκής, Εφραίμ (73' Κωστή), Κυριάκου, Σωτηρίου, Κούσουλος, Μιντίκκης, Παπουλής (90' Πίττας), Λαΐφης, Κάστανος (58' Άντονι Γεωργίου)
Καζακστάν (Μπίλεκ): Νεπογκόντοφ, Μαλί, Γερλάνοφ, Κουάτ, Ταγκιμπέργκεν (82' Ζουκόφ), Ισλαμκάν (65' Φεντίν), Βοροκόβσκι, Πετρούσκι, Μαρόκιν, Σουγουμπάγεφ, Σέτκιν (87' Αϊμπέτοφ)
Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φιλανδία)
Βοηθοί: Γιαν Πίτερ Αραβίρτα, Μίκο Αλακάρε (Φινλανδία)
Τέταρτος: Βιλ Νεβαλάινεν (Φιναλανδία)
Η Πάφος γράφει ιστορία στην Ευρώπη και είναι ένα βήμα μακριά από την League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
14/08 @ 10:14
Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν με βδελυγμία τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, αφού σαν σήμερα (14 Αυγούστου) το 1974, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, καταλαμβάνοντας με τον πιο βίαιο τρόπο την πόλη της Αμμοχώστου και ολόκληρη τη Χερσόνησο της Καρπασίας.
13/08 @ 11:28
Η ΚΟΠ ενημέρωσε σήμερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην τελευταία του συνεδρία, αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει αυτούσιους τους κανονισμούς της FIFA για ρατσιστική ή παρόμοια συμπεριφορά κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων.
12/08 @ 20:52
Και επίσημα στην Widzew Lodz ο Στέλιος Ανδρέου.
12/08 @ 19:51
Ο διεθνής αμυντικός Στέλιος Ανδρέου έκλεισε στην Widzew Lodz με την ομάδα της Πολωνίας να δίνει 1,7 εκατομμύρια ευρώ στη Charleroi για να τον κάνει δικο της.
06/08 @ 21:38
Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το αποψινό φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο της Περιστερώνας ανάμεσα στην Ομόνοια 29Μ και την Ανόρθωση.
04/08 @ 11:57
Ανάρτηση από τον ΑΣΙΛ Λύσης:
BEST OF THEMASPORTS