Ακολουθήστε μας στο Google news
Η ΣΚΟΚ συμμετέχει στην κορυφαία πανευρωπαϊκή διοργάνωση που θα μοιράσει 8 «κάρτες» για τους Ολυμπιακούς, με 20 αθλητές και αθλήτριες πέντε προπονητές και τέσσερις αξιωματούχους και συνοδούς
Αποστολή:
Ανδρέας Λαζανίτης
Γραφείο Τύπου ΣΚΟΚ
Οι φετινοί Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής που θα φιλοξενηθούν στο Λονάτο της Ιταλίας, αποτελούν την κορυφαία σκοπευτική διοργάνωση της ESC (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Σκοποβολής) της τετραετίας, καθώς και την τελευταία φετινή ευκαιρία για τους Ευρωπαίους σκοπευτές και σκοπεύτριες, για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020.
Τους αγώνες θα διοργανώσει η Ιταλική Ομοσπονδία Σκοποβολής, στο σκοπευτήριο «Τραπ Κονσαβέρντε» του Λονάτο στη βόρεια Ιταλία, από τις 3 μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου και η ΣΚΟΚ θα συμμετέχει σ’ αυτούς με 29μελή αποστολή. Δώδεκα αθλητές (8 σκοπευτές και 4 σκοπεύτριες) θα αγωνιστούν στο σκητ ανδρών, γυναικών, εφήβων και νεανίδων και οκτώ αθλητές (6 σκοπευτές και 2 σκοπεύτριες) θα αγωνιστούν στο τραπ ανδρών, γυναικών και εφήβων. Τους αθλητές συνοδεύουν στο Λονάτο πέντε προπονητές και τέσσερις αξιωματούχοι και συνοδοί.
Σήμερα Δευτέρα, αναχωρεί για την Ιταλία η πρώτη αποστολή, με τους αθλητές και τους συνοδούς του τραπ, οι οποίοι θα ανοίξουν την αυλαία των φετινών Πανευρωπαϊκών αγώνων. Την εθνική ομάδα του τραπ ανδρών θα στελεχώσουν οι διεθνείς μας Ανδρέας Μακρής, Νικόλας Κυριάκου και Νιχάτ Αχτερζί, ενώ ο νεαρός Παναγιώτης Θεοδοσίου θα αγωνιστεί στο τραπ εφήβων και οι διεθνείς σκοπεύτριες μας Γεωργία Κωνσταντινίδου και Άντη Ιερείδη θα μας εκπροσωπήσουν στο τραπ γυναικών. Οι τραπέρς Αδάμος Σελίπας και Σταύρος Τράγγολας, θα αγωνιστούν για την εξασφάλιση των ολυμπιακών ορίων (MQS) που στο αγώνισμα του τραπ είναι 112/125, ενώ οι Ανδρέας Μακρής και Γεωργία Κωνσταντινίδου, θα αγωνιστούν επίσης στον αγώνα των «ζευγαριών» (Trap Mixed Team). Τους αθλητές του τραπ συνοδεύουν, ο ομοσπονδιακός προπονητής Λεόντιος Λεοντίου και ο προπονητής Νικόλας Ιερωνυμίδης. Αρχηγός της αποστολής στους Πανευρωπαϊκούς ορίστηκε ο γενικός γραμματέας της ΣΚΟΚ Ανδρέας Λαζανίτης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών, μεθαύριο Τετάρτη είναι ορισμένη η επίσημη προπόνηση του τραπ, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη τελετή έναρξης. Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα διεξαχθεί ο αγώνας των γυναικών και των νεανίδων στο τραπ, ενώ ο αγώνας των ανδρών και των εφήβων θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο. Την Κυριακή θα γίνουν οι τελικοί του ομαδικού τραπ και τη Δευτέρα ο αγώνας των «ζευγαριών» στο Trap Mixed Team.
Η κυπριακή αποστολή με τους αθλητές του σκητ, θα φθάσει στο Λονάτο την ερχόμενη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και οι υποχρεώσεις τους θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 11 του μήνα με την επίσημη προπόνηση.
[caption id="attachment_389752" align="alignnone" width="718"]

SONY DSC[/caption]
[caption id="attachment_389753" align="alignnone" width="768"]

SONY DSC[/caption]

[caption id="attachment_389755" align="alignnone" width="668"]

SONY DSC[/caption]
Πανέτοιμη για την αυριανή (24/07, 21:00) πρώτη μάχη με την Τσέλιε στη Σλοβενία για τον Β' προκριματικό του Europa League, είναι η ΑΕΚ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
23/07 @ 22:24
Σε έναν ακόμη μεγάλο τελικό, η Κάλια Αντωνίου κράτησε ψηλά τόσο την κυπριακή σημαία όσο και το άθλημα της κολύμβησης στην Κύπρο.
23/07 @ 21:23
Κρίμα, πολύ κρίμα… Ο Πέτρος Χριστοδουλίδης είχε δύο προσπάθειες για μετάλλιο, αλλά δέχθηκε ισάριθμες ήττες και έτσι ολοκλήρωσε ως 5ος τους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς Αγώνες του Τζούντο στην κατηγορία των -66kg.
23/07 @ 19:14
Η Εθνική Γυναικών σήκωσε στον αέρα την κούπα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, με τις Ελληνίδες παίκτριες να τραγουδούν με μία φωνή τον εθνικό ύμνο της χώρας μας.
23/07 @ 17:47
Σήκωσε... «τσουνάμι» η Εθνική Ελλάδας! Με τη γνωστή τρομερή της άμυνας και με επίθεση που σε πολλές στιγμές πετούσε «φωτιές», η Ελλάδα επικράτησε της Ουγγαρίας 12-9 και στέφθηκε για 2η φορά πρωταθλήτρια κόσμου!
22/07 @ 22:41
Πλούσια δράση με βλέμμα σε Κεσίδη και Αντωνίου!
22/07 @ 21:50
Αποτελέσματα (22.7) της δεύτερης αγωνιστικής μέρας των αθλητών της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.
BEST OF THEMASPORTS