Ακολουθήστε μας στο Google news
Μετά την ιδρυτική γενική της συνέλευση του Σεπτεμβρίου 2018, που διεξήχθη στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΟΑ) επέλεξε την Κύπρο και τη Λευκωσία ως ο τόπο διεξαγωγής της 2ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και του Συνεδρίου. Οι εργασίες θα λάβουν χώρα στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, έδρα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), μεταξύ 12-16 Νοεμβρίου 2019.
Στην ΕΟΑ μετέχουν πάνω από 30 χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα τους και η χώρα μας, που συμμετέχει με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου (ΕΟΑΚ).
Η ΕΟΑΚ -η οποία υπάγεται στην ΚΟΕ- έχει ως βασικό στόχο τη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών, την εφαρμογή παιδαγωγικών αρχών του Ολυμπισμού και τη συνεργασία με φορείς με σκοπό την επικράτηση των αξιών της Ολυμπιακής Ιδέας. Κάθε χρόνο η ΕΟΑΚ διοργανώνει συνέδρια και σεμινάρια και εκδίδει έντυπο υλικό, μεταξύ άλλων, με σκοπό την επίτευξη των στόχων της. Η ΕΟΑ, από την πλευρά της, ιδρύθηκε με σκοπό να συντονίσει τις εθνικές ακαδημίες και να αποτελέσει το πανευρωπαϊκό όργανο προώθησης αυτών των ιδεών.
Πρόκειται για ιδιαίτερα τιμητικό γεγονός για τη χώρα μας, η επιλογή της Κύπρου ως τόπο διεξαγωγής του 2
ου ετήσιου Κογκρέσου της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Ακαδημίας. Η επιβεβαίωση της Κύπρου ως διοργανώτρια, έγινε μετά την παρουσίαση του προέδρου της ΚΟΕ και της ΕΟΑΚ κ. Ντίνου Μιχαηλίδη τον περασμένο Μάιο στην Ολυμπία, όπου συνεδρίασε η ΕΟΑ.
Το α΄ μέρος του Κονγκρέσου θα αναλωθεί στη Γενική Συνέλευση της ΕΟΑ, ενώ το β΄ μέρος θα αφιερωθεί στο Συνέδριο, με εισηγητές από Κύπρο και εξωτερικό και με βασικό θέμα «Διαμορφώνουμε το μέλλον του Ολυμπισμού». Οι τρεις εισηγητές, ένας Κύπριος και δύο ξένοι, θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με το ρόλο των Ολυμπιακών Επιτροπών και Ακαδημιών, το ρόλο των ΜΜΕ στο Ολυμπιακό Κίνημα και την Ολυμπιακή Εκπαίδευση.
Άλλος ένας μαύρος Ιούλης. Η μισή ορεινή Λεμεσός κάηκε, κλαίμε κι οδυρόμαστε πάνω από τα αποκαΐδια. Χάθηκαν δυο ανθρώπινες ζωές, μέχρι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
23/07 @ 22:24
Σε έναν ακόμη μεγάλο τελικό, η Κάλια Αντωνίου κράτησε ψηλά τόσο την κυπριακή σημαία όσο και το άθλημα της κολύμβησης στην Κύπρο.
23/07 @ 21:23
Κρίμα, πολύ κρίμα… Ο Πέτρος Χριστοδουλίδης είχε δύο προσπάθειες για μετάλλιο, αλλά δέχθηκε ισάριθμες ήττες και έτσι ολοκλήρωσε ως 5ος τους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς Αγώνες του Τζούντο στην κατηγορία των -66kg.
23/07 @ 19:14
Η Εθνική Γυναικών σήκωσε στον αέρα την κούπα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, με τις Ελληνίδες παίκτριες να τραγουδούν με μία φωνή τον εθνικό ύμνο της χώρας μας.
23/07 @ 17:47
Σήκωσε... «τσουνάμι» η Εθνική Ελλάδας! Με τη γνωστή τρομερή της άμυνας και με επίθεση που σε πολλές στιγμές πετούσε «φωτιές», η Ελλάδα επικράτησε της Ουγγαρίας 12-9 και στέφθηκε για 2η φορά πρωταθλήτρια κόσμου!
22/07 @ 22:41
Πλούσια δράση με βλέμμα σε Κεσίδη και Αντωνίου!
22/07 @ 21:50
Αποτελέσματα (22.7) της δεύτερης αγωνιστικής μέρας των αθλητών της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.
BEST OF THEMASPORTS