Ακολουθήστε μας στο Google news
Θα τιμηθεί τον Νοέμβριο στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Ακαδημίας που θα διεξαχθεί στην Κύπρο
Τον Κύπριο συγγραφέα, γυμναστή, αθλητικό παράγοντα και πρώην αθλητή, κ. Ανδρέα Χατζηβασιλείου, αποφάσισε να τιμήσει η International Society of Olympic Historians (ISOH) με το ιδιαίτερα τιμητικό «Βραβείο Δημήτριος Βικέλας». Αφορμή της βράβευσης, το συγγραφικό έργο του κ. Χατζηβασιλείου και συγκεκριμένα η τετράτομη σειρά «Ιστορία του Κυπριακού Αθλητισμού».
Η βράβευση του κ. Ανδρέα Χατζηβασιλείου από την ISOH θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του 2
ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Ακαδημίας, που θα διεξαχθεί στην Κύπρο μεταξύ 12-16 Νοεμβρίου 2019. Για το σκοπό αυτό, θα βρίσκονται στην Κύπρο ο πρόεδρος της ISOH, κ. David Wallechinsky και ο Δρ. Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Επίτιμος Κοσμήτορας της Διεθνούς Ολυμπιακής. Ακαδημίας.
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) συγχαίρει τον κ. Ανδρέα Χατζηβασιλείου για την τιμή που έλαβε, αλλά και γενικότερα για το πολυσχιδές του έργο, στην υπηρεσία του κυπριακού αθλητισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα του κ. Χατζηβασιλείου βρίσκονται στην Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη, η οποία σε μερικές εβδομάδες αναμένεται να ανοίξει και επίσημα για το κοινό.
Ο κ. Ανδρέας Χατζηβασιλείου γεννήθηκε το 1931 στα Πάνω Ζώδια. Τη δεκαετία του ’50 αναδείχθηκε παγκυπριονίκης και πανελληνιονίκης. Με την επιστροφή του στην Κύπρο, εργάστηκε ως γυμναστής σε σχολεία, υπηρέτησε στον ΚΟΑ και στην ΚΟΕ, αλλά και στην ΚΟΕΑΣ, ενώ υπήρξε και προπονητής μπάσκετ. Πολύ μεγάλο ήταν το έργο του ως προπονητής στίβου στον ΓΣΠ, αφού ανέδειξε αρκετούς σπουδαίους αθλητές. Πλούσιο είναι το συγγραφικό του έργο, το οποίο αποτελεί σήμερα οδηγό για την ιστορία του κυπριακού αθλητισμού.
Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
Γέλασε για πρώτη φορά το χειλάκι τους στον Απόλλωνα. Σπάζοντας την έδρα των περσινών πρωταθλητών, σε ένα ματς που και πολλοί οπαδοί τους, θεωρούσαν χαμένο…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
13/09 @ 14:11
Την 30ή θέση στα προκριματικά τού άλματος σε μήκος, κατέλαβε πριν από λίγο η Φίλιππα Φωτοπούλου, στο 20ό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο άρχισε σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου 2025, στο Τόκιο.
12/09 @ 18:32
Η ώρα για την έναρξη τού 20ού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου έφτασε. Το Τόκιο είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει τούς κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες τού κόσμου, από το πρωί τού Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου 2025, έως και την Κυριακή (21/09/25). Με την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας έχουμε έξι ώρες διαφορά και όταν θα λάμπει ο ήλιος εκεί, εμείς θα βρισκόμαστε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσαρμοστούν και οι Κύπριοι φίλοι τού στίβου νωρίς και να «ζούμε» για τις επόμενες ημέρες σε ώρες Τόκιο.
12/09 @ 17:29
Σε ηλικία σχεδόν 39 ετών, η θρυλική Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια των δρόμων ταχύτητας, Σέλι Αν Φρέϊζερ Πράϊς, θα απόχωρήσει από την ενεργό δράση, αμέσως μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Τόκιο και στην χώρα απ' όπου άρχισαν όλα πριν από σχεδόν 18 χρόνια.
12/09 @ 13:04
Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενημερώνει για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον ΚΟΑ μετά την απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την εξέταση και λήψη απόφασης για διαγραφή του Σωματείου ΑΠΟΕΛ από Μέλος της Ομοσπονδίας.
12/09 @ 14:45
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας ανακοινώνει ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι αθλητές Αιμίλιος Πέτρου και Παύλος Νικολάου, υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή Αναστασίου Λάπικοφ, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους Βαλκανικούς Αγώνες Κωπηλασίας.
12/09 @ 08:50
Λίγο πριν αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Τόκιο ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε για την κατάσταση που βρίσκεται, το στόχο του και τον μεγάλο αντίπαλο του Μόντο Ντουπλάντις.
BEST OF THEMASPORTS