Ακολουθήστε μας στο Google news

Υπήρχε μεγάλη... ΛΑΧΤΑΡΑ και αδημονία σε όλο το "οικοδόμημα" του Άρη Θεσσαλονίκης για το χθεσινοβραδινό (25/07) παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΛ για τον Β΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, που ήταν δικαιολογημένη, αν σκεφτούμε ότι η τελευταία συμμετοχή στην Ευρώπη της ομάδας της συμπρωτεύουσας, ήταν την περίοδο 2010-2011, όταν έφτασε μάλιστα μέχρι τους "32" του Γιουρόπα Λιγκ.

Όμως, το να υπάρχει... έπαρση και αλαζονεία, αλλά και ασέβεια προς τον αντίπαλο, κυρίως από τους οπαδούς του Άρη, κρίνοντας από τα (εκατοντάδες προσβλητικά) σχόλια που διαβάσαμε στα social media, είναι παντελώς αδικαιολόγητη για μία ομάδα που μέχρι πέρσι τέτοια εποχή, προερχόταν από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στα... χωράφια της Β΄ και Γ΄ Εθνικής και παραμένει χωρίς τίτλο (κύπελλο) για... 49 ολόκληρα χρόνια (από το 1970), ενώ η τελευταία φορά που κατέκτησε το πρωτάθλημα ήταν το μακρινό... 1946 (!), πριν από 73 χρόνια δηλαδή και λίγους μήνες μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου! Το ότι ο Άρης είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΛ, φάνηκε (και) στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, ούτε η ομάδα με το ποιοτικότερο και το ακριβότερο ρόστερ και έχει το δικαίωμα η ΑΕΛ να διεκδικήσει την πρόκριση, αλλά και να αποκλείσει τον Άρη, αν τα καταφέρει να κερδίσει στο "ΑΕΚ Αρένα" την ερχόμενη Πέμπτη (01/08). Και έχει το δικαίωμα να το κάνει, εφαρμόζοντας την όποια τακτική κρίνει ότι μπορεί να της φέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, γιατί το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιουλίου στο ανακαινισμένο κατά τ΄ άλλα "Κλεάνθης Βικελίδης", φαίνεται πως οι οπαδοί του Άρεως περίμεναν από την ΑΕΛ να είναι απλά μία... καλεσμένη στο κιτρινόμαυρο πάρτι που στήθηκε από την εξέδρα, χωρίς ιδιαίτερη διάθεση για αντίσταση για να μην τους χαλάσει τη γιορτή. Και ήταν τόσο σίγουροι πως η ομάδα τους θα "καθάριζε" την υπόθεση πρόκριση με τρία και τέσσερα γκολ, που το τελικό αποτέλεσμα (0-0) τους... "έκατσε" βαρύ όπως φάνηκε. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι Ελλαδίτες "αδερφοί" (οπαδοί και Τύπος) δεν έχουν... διδαχθεί σχεδόν τίποτα από τα ευρωπαϊκά "χαστούκια" που δέχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια οι Ελλαδικές ομάδες από τις Κυπριακές και ίσως να έχουν την εντύπωση ακόμα ότι η διαφορά είναι τόσο μεγάλη όσο ήταν πριν από... 25-30, 40 και 50 χρόνια. Εξαιρετική ομάδα ο Άρης, καλύτερη από την ΑΕΛ και παραμένει το φαβορί για την πρόκριση στον Γ΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, αφού παρά την ισοπαλία που "παραχώρησε" στην έδρα του, θα παίξει για δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία με σκορ) για την πρόκριση στο "ΑΕΚ Αρένα" απέναντι στην ΑΕΛ το βράδυ της 1ης Αυγούστου. Όμως, δεν θα παίξει... χωρίς αντίπαλο η "Μπαρτσελόνα της Παπαναστασίου" (όπως την έχουν αποκαλέσει ειρωνικά κατά καιρούς, οπαδοί του ΠΑΟΚ), ούτε η διαφορά δυναμικότητας είναι τόσο μεγάλη, που να μην επιτρέπει στην Κυπελλούχο Κύπρου να αισιοδοξεί για την υπέρβαση. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο... Και μακάρι η ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι, να καταφέρει να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΗΓΕΝΕΙΣ-ThemaSports
27/04 @ 22:00

ΓΗΓΕΝΕΙΣ

Τις τελευταίες αγωνιστικές κυρίως στα ματς του β' γκρουπ αναμένεται ότι θα δούμε ρεκόρ παρουσίας γηγενών ποδοσφαιριστών.

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ