Πρεμιέρα στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων του Αζερμπαϊτζάν δίνει η Κύπρος τη Δευτέρα 22 Ιουλίου. Την επόμενη ημέρα της φαντασμαγορικής τελετής έναρξης και 2ης ημέρας της αγωνιστική δράσης, ο Κωνσταντίνος Κοσιής της αντισφαίρισης, θα επιχειρήσει να κάνει το πρώτο του βήμα στους Αγώνες και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Αγώνες στίβου που ήταν προγραμματισμένοι για Δευτέρα μετακινήθηκαν στις επόμενες ημέρες και έτσι τα βλέμματα είναι στραμμένα μόνο στην αντισφαίριση.
Αρκετά δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο είναι το εμπόδιο που θα συναντήσει στον πρώτο του αγώνα στον θεσμό, ο Κωνσταντίνος Κοσιής, ο οποίος τίθεται αντιμέτωπος με τον Λούκα Γιοβάνοβιτς, νούμερο ένα του ταμπλό της Σερβίας. Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα αναμένεται να διαδραματίσει και ο άνεμος, αφού οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν το Μπακού, εμποδίζουν το έργο των αθλητών. Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο προπονητής αλλά και αδελφός του 15χρονου, Γιώργος Κοσιής, «ο Κωνσταντίνος θα μπει μέσα και θα κάνει το δικό του παιχνίδι. Δυστυχώς είναι δύσκολες οι συνθήκες λόγω του δυνατού αέρα που επικρατεί στην περιοχή αλλά θα το παλέψουμε. Για το ότι αγωνίζεται με τον κορυφαίο τενίστα της Σερβίας, ο προπονητής, Γιώργος Κοσιής, υπογράμμισε ότι, «αν ο Κωνσταντίνος παραμείνει συγκεντρωμένος και παίξει όπως γνωρίζει ο ίδιος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα». Εφόσον πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση των «32» ο Γιώργος Κοσιής θα αντιμετωπίσει το νούμερο δυο του ταμπλό από τη Λιθουανία.
Ιδιαίτερη στιγμή επίσης και για τον πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Ντίνο Μιχαηλίδη, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας (22/7) μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής, Janez Kociancic, θα κάνει την απονομή μεταλλίων στους νικητές της κολύμβησης για τα 400 μέτρα.
Εντυπωσιακή ήταν η τελετή έναρξης του 15ου Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 21 Ιουλίου, με την κυπριακή αποστολή να παρελαύνει και τον πρωταθλητή στο τζούντο, Γιώργο Μπαλαρτζισβίλι, να ηγείται των αθλητών με την κυπριακή σημαία στα χέρια του. Οι διοργανωτές του Αζερμπαϊτζάν, μάς πήραν πίσω στον χρόνο στην τελετή έναρξης, παρουσιάζοντας την πλούσια τους ιστορία, φθάνοντας μέχρι το σήμερα. Αφού παρέλασαν και οι 50 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν και έφθασε η φλόγα στο Central Hall όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, δόθηκε και επίσημα η έναρξη των Αγώνων νέων στο Μπακού.
Δείτε παρακάτω τα βίντεο από την τελετή έναρξης:
Απεσταλμένος ΕΑΚ, Πέτρος Πετρή
Στην κορυφαία ίσως εμφάνιση στην ιστορία της, η Εθνική Γυναικών συνέτριψε την πρωταθλήτρια κόσμου, ΗΠΑ, με το απίθανο 14-10 και επέστρεψε στον τελικό του Παγκοσμίου μετά το 2011!
Με μια συγκλονιστική εμφάνιση στον πρωινό προκριματικό της σκυταλοδρομίας 4x100μ μικτή ελεύθερο, η κυπριακή ομάδα κολύμβησης που αποτελείτε από τους Νικόλα Αντωνίου, Νικόλα Κώστα, Κάλια Αντωνίου και Άννα Χατζηλοΐζου κατέρριψε το παγκύπριο ρεκόρ με χρόνο 3:31.30 και προκρίθηκε στον τελικό των Παγκόσμιων Πανεπιστημιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Βερολίνο, έχοντας τον 4ο καλύτερο χρόνο ανάμεσα σε όλες τις συμμετοχές.
Η δράση στους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς Αγώνες στην Γερμανία συνεχίστηκε για 4η μέρα, με τους αθλητές μας να δίνουν τα πάντα για να διακριθούν. Την Κυριακή λοιπόν, είχαμε πολύ καλές παρουσίες από Μαρία Ερόχινα, η οποία προκρίθηκε στα ημιτελικά στα 200μ πρόσθιο και από τον Ευάγγελο Χαραλάμπους στο Τάεκβοντο.
Η Εθνική πόλο γυναικών αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (21/07, 12:35), διεκδικώντας την υπέρβαση και μια ιστορική πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης
Με δάκρυα στα μάτια, η Αναστασία Ντραγκομίροβα μίλησε για την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23, για τα όσα δύσκολα βίωσε πριν λίγα χρόνια, αλλά και για τον προπονητή της, Γιώργο Μποτσκαριώβ