Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων με ανακοίνωση της ενημερώνει για τους ελέγχους που γίνονται σε όλα τα στάδια Α' Κατηγορίας της Κύπρου όλων των αθλημάτων.
Αναλυτικά:
«Η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων συστάθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά την τροποποίηση του νόμου για την πρόληψη και καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους, έχοντας εποπτικό ρόλο, σε μια κοινή προσπάθεια με τις Αστυνομικές Αρχές και τους ιδιοκτήτες των αθλητικών χώρων για βελτίωση των γηπέδων στα οποία διεξάγονται αγώνες πρώτης κατηγορίας, με στόχο την ασφάλεια αθλητών και φιλάθλων.
Η αρχή διενεργεί τεχνοοικονομική μελέτη στα 39 γήπεδα που διεξάγονται αγώνες Α΄ κατηγορίας όλων των αθλημάτων. Πρόθεση της είναι σε πρώτη φάση να γίνει καταγραφή, με ενδεδειγμένους κανόνες ελέγχου-αξιολόγησης όλων εκείνων τα οποία είναι απαραίτητα να πληρούν τα στάδια.
Ταυτόχρονα γίνεται συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων, εγγράφων και σχεδίων για τη δημιουργία Μητρώου σταδίων. Σε δεύτερη φάση οι απαιτούμενες ενέργειες θα ιεραρχηθούν, θα τεθούν οι προτεραιότητες και θα προταθεί πενταετές πρόγραμμα βελτίωσης των αγωνιστικών χώρων.
Η πρώτη φάση βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της όσον αφορά τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Θέλουμε να δηλώσουμε ότι η ύπαρξη προβλημάτων στα αθλητικά γήπεδα είναι και ο λόγος της ύπαρξης μας. Θέλουμε ταυτόχρονα να διαβεβαιώσουμε όλους τους ενδιαφερομένους ότι με επαγγελματισμό και σε απόλυτη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες η Αρχή διενεργεί τους απαιτούμενους ελέγχους και αδειοδοτεί, χωρίς ή με όρους, τους αθλητικούς χώρους με γνώμονα την ασφαλή διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων τόσο για τους φιλάθλους όσο και για τους αθλητές.
Επιθυμία της Αρχής είναι να παραμείνει μακριά από οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις, δηλώνοντας ότι θα είναι διαθέσιμη σε κάθε κριτική μετά το πέρας της εντεταλμένης αποστολής της».
Η τοποθέτηση του Μπεργκ για το θέμα του Λοΐζου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
13/09 @ 14:11
Την 30ή θέση στα προκριματικά τού άλματος σε μήκος, κατέλαβε πριν από λίγο η Φίλιππα Φωτοπούλου, στο 20ό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο άρχισε σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου 2025, στο Τόκιο.
12/09 @ 18:32
Η ώρα για την έναρξη τού 20ού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου έφτασε. Το Τόκιο είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει τούς κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες τού κόσμου, από το πρωί τού Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου 2025, έως και την Κυριακή (21/09/25). Με την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας έχουμε έξι ώρες διαφορά και όταν θα λάμπει ο ήλιος εκεί, εμείς θα βρισκόμαστε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσαρμοστούν και οι Κύπριοι φίλοι τού στίβου νωρίς και να «ζούμε» για τις επόμενες ημέρες σε ώρες Τόκιο.
12/09 @ 17:29
Σε ηλικία σχεδόν 39 ετών, η θρυλική Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια των δρόμων ταχύτητας, Σέλι Αν Φρέϊζερ Πράϊς, θα απόχωρήσει από την ενεργό δράση, αμέσως μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Τόκιο και στην χώρα απ' όπου άρχισαν όλα πριν από σχεδόν 18 χρόνια.
12/09 @ 13:04
Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενημερώνει για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον ΚΟΑ μετά την απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την εξέταση και λήψη απόφασης για διαγραφή του Σωματείου ΑΠΟΕΛ από Μέλος της Ομοσπονδίας.
12/09 @ 14:45
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας ανακοινώνει ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι αθλητές Αιμίλιος Πέτρου και Παύλος Νικολάου, υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή Αναστασίου Λάπικοφ, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους Βαλκανικούς Αγώνες Κωπηλασίας.
12/09 @ 08:50
Λίγο πριν αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Τόκιο ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε για την κατάσταση που βρίσκεται, το στόχο του και τον μεγάλο αντίπαλο του Μόντο Ντουπλάντις.
BEST OF THEMASPORTS