Το όριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχας εξασφάλισε η Ντακμάρα Χάντζλικ στο Διεθνή Μαραθώνιο στο Gold Coast της Αυστραλίας που έγινε σήμερα Κυριακή 07 Ιουλίου 2019.
Η Ντακμάρα πέτυχε επίδοση 2:34.17 και κατέλαβε την 7η θέση σημειώνοντας ταυτόχρονα και νέο Παγκύπριο Ρεκόρ. Το προηγούμενο κατείχε η ίδια από το Παγκόσμιο του Λονδίνου το 2017 με 2:38.52.
Η Αθλήτρια μας έγινε η 3η που εξασφάλισε το όριο πρόκρισης για την Ντόχας μετά τον Μίλαν Τραϊκοβιτς στα 110μ εμπόδια και τον Απόστολο Παρέλλη στη Δισκοβολία.
Πηγή: www.koeas.org.cy
Η Εθνική πόλο γυναικών αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (21/07, 12:35), διεκδικώντας την υπέρβαση και μια ιστορική πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης
Με δάκρυα στα μάτια, η Αναστασία Ντραγκομίροβα μίλησε για την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23, για τα όσα δύσκολα βίωσε πριν λίγα χρόνια, αλλά και για τον προπονητή της, Γιώργο Μποτσκαριώβ
Με αδιανόητη εμφάνιση, η Εθνική πόλων ανδρών διέλυσε την ισχυρή Ιταλία με σκορ 17-11 και πέρασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, βροντοφωνάζοντας πως πάει φουλ για μετάλλιο.
Συνεχίζεται η κυπριακή παρουσία στους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς Αγώνες Rhine-Ruhr 2025, με έντονη δράση σε Κολύμβηση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση και Ταεκβοντό την Κυριακή 20 Ιουλίου.
Το κρύο και βροχερό Λονδίνο δεν επέτρεψε στους αθλητές και τις αθλήτριες που έλαβαν μέρος στο 11ο Ντάιαμοντ Λιγκ της χρονιάς, να κάνουν εμφανίσεις σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές τους.