Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Λιονέλ Μέσι είδε μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του κόκκινη κάρτα, αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε την Αργεντινή να κερδίσει αγχωτικά την Χιλή (2-1), να τερματίσει 3η στο Copa America και να πάρει εκδίκηση για τους δύο πρόσφατους χαμένους τελικούς.

Ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης στον αγώνα της «Arena Corinthians» στο Σάο Πάολο, ο μικρός τελικός μεταξύ της Αργεντινής και της Χιλής είχε ένα πραγματικά σπάνιο γεγονός. Μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του και πρώτη σε επίσημο παιχνίδι, ο Λιονέλ Μέσι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (απευθείας μάλιστα) για «κοκορομαχία» με τον Γκάρι Μεδέλ. Μέχρι πάντως να πάρει την άγουσα προς τα αποδυτήρια, ο αρχηγός της «αλμπισελέστε» είχε φροντίσει να... ανοίξει τον δρόμο προς την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Η απίθανη ασίστ του στον Σέρχιο Αγκουέρο (12') έδωσε το προβάδισμα στην Αργεντινή με τον Πάουλο Ντιμπάλα να σημειώνει το 2-0 δέκα λεπτά αργότερα, στο πρώτο του παιχνίδι σε ρόλο βασικού στο φετινό Copa America. Το σαφές προβάδισμα της Αργεντινής κινδύνευσε θεωρητικά με την απουσία του Μέσι από το 36ο λεπτό, ειδικά μάλιστα από την στιγμή που ο συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα, Αρτούρο Βιδάλ, έδωσε ελπίδες ανατροπής στην ομάδα του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (59'). Μία απόφαση, η οποία δόθηκε μέσω VAR για ανατροπή του Αράνγκιζ από τον Λο Σέλσο. Παρά την μείωση του σκορ, η Αργεντινή δεν αγχώθηκε ουσιαστικά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, παρά φλέρταρε με ένα ακόμη τέρμα σε δύο περιπτώσεις από τον Αγκουέρο. Με το σφύριγμα της λήξης, η ομάδα του Σκαλόνι ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Copa America τερματίζοντας στην 3η θέση σε μία άτυπη εκδίκηση από τους Χιλιανούς, για τους δύο σερί χαμένους τελικούς των προηγούμενων χρόνων. Στον αντίποδα, η παρέα του Αλέξις Σάντσες παραδίδει σκυτάλη σε μία εκ των Βραζιλία και Περού, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στα γήπεδα της «χώρας του καφέ» στο τέταρτο σκαλί του βάθρου.
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποστάρισμα για το φιλικό με ΠΑΟ-ThemaSports
02/07 @ 16:53

Ποστάρισμα για το φιλικό με ΠΑΟ

Η Πάφος FC δίνει το τελευταίο της αγώνα επί Αυστριακού εδάφους αύριο στις 17:30, με αντίπαλο τον κυπελλούχο Ελλάδας, Παναθηναικό.

Παρελθόν ο Γιούρσεβιτς-ThemaSports
02/07 @ 15:14

Παρελθόν ο Γιούρσεβιτς

Η ανακοίνωση.

Συμφώνησε με τον Περέιρα η ΑΕΚ!-ThemaSports
02/07 @ 15:58

Συμφώνησε με τον Περέιρα η ΑΕΚ!

Παίκτης της ΑΕΚ μπορεί να θεωρείται ο Ρομπέρτο «Τούκου» Περέιρα! H «Ένωση» ολοκλήρωσε το deal με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό ως το 2026.

ΒΟΥΡΟΣ: «Ο Απόλλωνας μου έδειξε ένα σεβασμό που δεν περίμενα…»-ThemaSports
02/07 @ 14:40

ΒΟΥΡΟΣ: «Ο Απόλλωνας μου έδειξε ένα σεβασμό που δεν περίμενα…»

Kαλεσμένος στην εκπομπή του SPORT24, Euro Morning Show, ήταν ο Πραξιτέλης Βούρος, ο οποίος μίλησε για τη μεταγραφή του στον Απόλλωνα, το Euro 2024, τον Κριστιάνο Ρονάλντο κι άλλα.

ΦΑΜΠΙΑΝΟ: Μεγάλη συνέντευξη με τον Βραζιλιάνο «γίγαντα»!-ThemaSports
01/07 @ 15:21

ΦΑΜΠΙΑΝΟ: Μεγάλη συνέντευξη με τον Βραζιλιάνο «γίγαντα»!

Ο Φαμπιάνο παραχώρησε συνέντευξη στο OMONOIA TV.

«Στόχος μας πρόκριση στο Τσάμπιονς λιγκ, το πρωτάθλημα και το κύπελλο»-ThemaSports
29/06 @ 21:35

«Στόχος μας πρόκριση στο Τσάμπιονς λιγκ, το πρωτάθλημα και το κύπελλο»

Το 2ο επεισόδιο της πρωτοποριακής εκπομπής της Cablenet, ΑΠΟΕΛ Pre Season Show «The Journey» ανάμεσα σε άλλα είχε καλεσμένο τον Ελλαδίτη άσο Τάσο Δώνη. Μίλησε στον Άρη Κυριάκου και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ