Ακολουθήστε μας στο Google news
Ορθάνοικτος παραμένει ο δρόμος για την πρόκριση των τεσσάρων σκοπευτών μας του σκητ στους τελικούς της ανδρικής και γυναικείας κατηγορίας στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μινσκ, μετά τους πρώτους 75 δίσκους το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουνίου.
Μετά την ολοκλήρωση της 1
ης μέρας, στη γυναικεία κατηγορία, η Παναγιώτα Ανδρέου και η Άντρη Ελευθερίου βρίσκονται εντός της πρώτης εξάδας, ενώ στους άνδρες οι Νικόλας Βασιλείου και Γιώργος Αχιλλέως βρίσκονται μόλις ένα και δύο δίσκους αντίστοιχα εκτός εξάδας.
Ο καιρός ήταν ιδανικός το πρωινό της Τετάρτης 26 Ιουνίου στο Σπόρτινγκ Κλαμπ του Μινσκ, χώρος διεξαγωγής της σκοποβολής, στα ανατολική της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας. Υπό ηλιοφάνεια αλλά όχι έντονη ζέστη, ανάμεσα σε μια καταπράσινη δασώδη περιοχή, οι σκοπευτές μας ανέλαβαν δράση στις 9 το πρωί, με τις δύο γυναίκες να ρίχνονται πρώτες στη «μάχη» και να ακολουθούν οι άνδρες, υπό τις οδηγίες των προπονητών Χριστάκη Χριστοφόρου, Μιχάλη Κατζιανή και Αντώνη Ανδρέου.
Οι γυναίκες
Στη γυναικεία κατηγορία όλες οι σκοπεύτριες είχαν αριθμό άστοχων προσπαθειών, με εξαίρεση την Ιταλίδα Diana Bacosi που έκλεισε την πρώτη μέρα με 74/75. Ακολουθεί η Ρωσίδα Albina Shakirova με 70/75, τρεις αθλήτριες με 69/75 (ανάμεσα τους η Παναγιώτα Ανδρέου) και άλλες τρεις με 68/75 (ανάμεσα τους η Άντρη Ελευθερίου).
Η Παναγιώτα με 69/75 είχε 24/25 στην πρώτη πούλα, 22/25 στη δεύτερη και 23/25 στην τρίτη. Η Άντρη με 24/25 και ακολούθως δύο 22άρια, τελείωσε την ημέρα στο 68/75.
«Είμαστε εντός στόχων της εξάδας και αύριο θα κριθούν όλα. Είμαστε σε καλή κατάσταση και συνεχίζουμε την προσπάθεια», δήλωσε στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ ο κ. Μιχάλης Κατζιανής.
Οι κάρτες των ποδοσφαιριστών του πρωταθλήματος α' κατηγορίας...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
13/09 @ 14:11
Την 30ή θέση στα προκριματικά τού άλματος σε μήκος, κατέλαβε πριν από λίγο η Φίλιππα Φωτοπούλου, στο 20ό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο άρχισε σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου 2025, στο Τόκιο.
12/09 @ 18:32
Η ώρα για την έναρξη τού 20ού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου έφτασε. Το Τόκιο είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει τούς κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες τού κόσμου, από το πρωί τού Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου 2025, έως και την Κυριακή (21/09/25). Με την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας έχουμε έξι ώρες διαφορά και όταν θα λάμπει ο ήλιος εκεί, εμείς θα βρισκόμαστε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσαρμοστούν και οι Κύπριοι φίλοι τού στίβου νωρίς και να «ζούμε» για τις επόμενες ημέρες σε ώρες Τόκιο.
12/09 @ 17:29
Σε ηλικία σχεδόν 39 ετών, η θρυλική Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια των δρόμων ταχύτητας, Σέλι Αν Φρέϊζερ Πράϊς, θα απόχωρήσει από την ενεργό δράση, αμέσως μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Τόκιο και στην χώρα απ' όπου άρχισαν όλα πριν από σχεδόν 18 χρόνια.
12/09 @ 13:04
Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενημερώνει για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον ΚΟΑ μετά την απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την εξέταση και λήψη απόφασης για διαγραφή του Σωματείου ΑΠΟΕΛ από Μέλος της Ομοσπονδίας.
12/09 @ 14:45
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας ανακοινώνει ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι αθλητές Αιμίλιος Πέτρου και Παύλος Νικολάου, υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή Αναστασίου Λάπικοφ, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους Βαλκανικούς Αγώνες Κωπηλασίας.
12/09 @ 08:50
Λίγο πριν αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Τόκιο ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε για την κατάσταση που βρίσκεται, το στόχο του και τον μεγάλο αντίπαλο του Μόντο Ντουπλάντις.
BEST OF THEMASPORTS