Ακολουθήστε μας στο Google news
Θετική, αλλά χωρίς να πετύχουν την υπέρβαση, κρίνεται η παρουσία των τριών Κυπρίων ποδηλατών που αγωνίστηκαν το πρωί και μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιουνίου στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2019, που διεξάγονται (21-30/06) στο Μινσκ της Λευκορωσίας.
Υπό έντονο ήλιο και αρκετή ζέστη, στον αγώνα ανδρών ο Ανδρέας Μιλτιάδης τερμάτισε στη 16
η θέση και ο νεαρός Αλέξανδρος Ματσάγγος στη 32
η θέση, ενώ στη γυναικεία κατηγορία η Άντρη Χριστοφόρου ήταν 17
η.
Πρώτη αγωνίστηκε, το πρωί, η Χριστοφόρου η οποία με χρόνο 40’:08’’.92 τερμάτισε σχεδόν δυόμιση λεπτά (37’:44’’.57) πίσω από τη χάλκινη νικήτρια Hayley Simmonds από τη Μ. Βρετανία. Το χρυσό πήρε με χρόνο 36’:17’’.41 η Marlen Reusser από την Ελβετία και το αργυρό η Chantal Blaak από την Ολλανδία με χρόνο 37:32.44.
«Δεν τα πήγα άσχημα, αλλά σε τέτοιο αγώνα, για να μπορέσεις να διακριθείς, πρέπει να κάνεις τον τέλειο αγώνα. Γενικά, είμαι ικανοποιημένη από την παρουσία μου αυτές τις μέρες», μας είπε μετά την προσπάθεια της η Χριστοφόρου. «Πλέον κοιτάζω μπροστά. Σε λίγες μέρες πάω Ιταλία με την ομάδα μου όπου θα αγωνιστώ στο δεκαήμερο Giro d’ Italia. Συνεχίζω την προσπάθεια να μαζέψω πόντους για την πρόκριση στο Τόκιο, όπου μέχρι στιγμής πάω εξαιρετικά», συμπλήρωσε.
Τρεις ώρες αργότερα, ήρθε η ώρα της ανδρικής κατηγορίας, με τον Αλέξανδρο Ματσάγγο να αγωνίζεται πρώτος. Έκανε τελικά τον 32
ο καλύτερο χρόνο με 37’:58’’.22. «Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, τόσο η ποδηλασία δρόμου όσο και η ατομική χρονομέτρηση. Είναι η πρώτη φορά που αγωνίστηκα σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και έβαλα τα δυνατά μου και κατάφερα να πετύχω αυτά που ήθελαν οι προπονητές μου», είπε ο νεαρός ποδηλάτης στο γραφείο Τύπου της ΚΟΕ.
Ακολούθησε ο Ανδρέας Μιλτιάδης, ο οποίος είναι πολύ πιο έμπειρος, αφού αγωνίζεται σε επαγγελματική ομάδα και έχει συμμετάσχει σε μεγάλες διοργανώσεις. Τελικά έκανε τον 16
ο καλύτερο χρόνο με 35’:35’’.27, πίσω από τον «χάλκινο» Jan Barta από την Τσεχία (33’:40’’.47), τον Πορτογάλο «αργυρό» Nelson Oliveira (33’:31’’.82) και τον «χρυσό» με χρόνο 33’:03’’.34 Λευκορώσο Vasil Kiryienka. «Δεν ήταν κακός ο αγώνας μου, αλλά μπορούσα να τα πάω καλύτερα.
Οι κάρτες των ποδοσφαιριστών του πρωταθλήματος α' κατηγορίας...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
13/09 @ 14:11
Την 30ή θέση στα προκριματικά τού άλματος σε μήκος, κατέλαβε πριν από λίγο η Φίλιππα Φωτοπούλου, στο 20ό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο άρχισε σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου 2025, στο Τόκιο.
12/09 @ 18:32
Η ώρα για την έναρξη τού 20ού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου έφτασε. Το Τόκιο είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει τούς κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες τού κόσμου, από το πρωί τού Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου 2025, έως και την Κυριακή (21/09/25). Με την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας έχουμε έξι ώρες διαφορά και όταν θα λάμπει ο ήλιος εκεί, εμείς θα βρισκόμαστε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσαρμοστούν και οι Κύπριοι φίλοι τού στίβου νωρίς και να «ζούμε» για τις επόμενες ημέρες σε ώρες Τόκιο.
12/09 @ 17:29
Σε ηλικία σχεδόν 39 ετών, η θρυλική Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια των δρόμων ταχύτητας, Σέλι Αν Φρέϊζερ Πράϊς, θα απόχωρήσει από την ενεργό δράση, αμέσως μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Τόκιο και στην χώρα απ' όπου άρχισαν όλα πριν από σχεδόν 18 χρόνια.
12/09 @ 13:04
Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενημερώνει για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον ΚΟΑ μετά την απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την εξέταση και λήψη απόφασης για διαγραφή του Σωματείου ΑΠΟΕΛ από Μέλος της Ομοσπονδίας.
12/09 @ 14:45
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας ανακοινώνει ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι αθλητές Αιμίλιος Πέτρου και Παύλος Νικολάου, υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή Αναστασίου Λάπικοφ, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους Βαλκανικούς Αγώνες Κωπηλασίας.
12/09 @ 08:50
Λίγο πριν αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Τόκιο ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε για την κατάσταση που βρίσκεται, το στόχο του και τον μεγάλο αντίπαλο του Μόντο Ντουπλάντις.
BEST OF THEMASPORTS