Ακολουθήστε μας στο Google news
Μπορεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ να τερμάτισε πρώτος στον Καναδά, όμως η (αυστηρή) ποινή των 5 δευτερολέπτων που δέχτηκε από τους αγωνοδίκες τον έριξαν 2ο, με τον Χάμιλτον να παίρνει τη νίκη! Συμπλήρωσε το βάθρο ο Λεκλέρκ.
Και εγένετο... μύλος: ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολύ καιρό αυτός που «έπρεπε», ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος στην 1η θέση (μ' εξαίρεση όταν μπήκε για πιτ στον 27ο γύρο), είδε πρώτος την καρό σημαία κι όμως τερμάτισε δεύτερος!
Για ποιο λόγο συνέβη αυτό;
Λίγο μετά το μέσο του αγώνα ο Γερμανός, που ήταν μπροστά, έχασε τον έλεγχο της Φεράρι του, βγήκε στο χορτάρι και επέστρεψε... άρον-άρον στην πίστα, με αποτέλεσμα να «στριμώξει» τον Χάμιλτον.
Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και μετά από λίγους γύρους τιμώρησαν με ποινή 5 δευτερολέπτων τον Σεμπ, ρίχνοντάς τον, ουσιαστικά, στη 2η θέση!
Η αλήθεια είναι πως η ποινή ήταν αυστηρή, όμως ουδέποτε θα έφτανε σε αυτό το σημείο ο Φέτελ αν προηγουμένως δεν είχε κάνει- όπως και στη Γερμανία πέρυσι, όταν και ήταν πρώτος- ένα εντελώς βλακώδες λάθος.
Κάπως έτσι, παρά το γεγονός πως τερμάτισε στο 1 και κάτι δεύτερο μπροστά από τον Χάμιλτον, είδε τον παγκόσμιο πρωταθλητή να παίρνει τη νίκη και τον ίδιο να περιορίζεται στη 2η θέση. Το βάθρο του άκρως επεισοδιακού αγώνα συμπλήρωσε ο Λεκλέρκ, που τερμάτισε 3ος.
Πίσω από την πρώτη τριάδα τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας- που στο τέλος πέτυχε και τον ταχύτερο γύρο, παίρνοντας τον 1 έξτρα βαθμό-, με τους Φερστάπεν, Ρικιάρντο, Χούλκενμπεργκ, Γκασλί, Στρολ, Κβίατ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.
Κάπως έτσι, ένα grand prix στο οποίο η Φεράρι έδειξε μετά από καιρό πάρα πολύ ανταγωνιστική και έμοιαζε ικανή να πάρει τη νίκη, «καταστράφηκε» από μια (μάλλον κακή) εξωαγωνιστική απόφαση.
Ο Λιούις έκανε ακόμα ένα βήμα προς το φετινό τίτλο, όμως σήμερα μπήκε ένα αστεράκι δίπλα στο εξωπραγματικό 2019 που κάνει.
Κρίμα.
Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής του δικού του βεληνεκούς δεν χρειαζόταν το σημερινό.
Ούτως ή άλλως, στο τέλος αυτός θα το σηκώσει...
Πηγή: sdna.gr
Το όνειρο για τον πρώτο τελικό μετά από 20 χρόνια έγινε εφιάλτης για την Εθνική, με τη «γαλανόλευκη» να εμφανίζεται αγνώριστη και να χάνει με 94-68 από την Τουρκία και πλέον θα διεκδικήσει το χάλκινο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
12/09 @ 18:32
Η ώρα για την έναρξη τού 20ού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου έφτασε. Το Τόκιο είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει τούς κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες τού κόσμου, από το πρωί τού Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου 2025, έως και την Κυριακή (21/09/25). Με την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας έχουμε έξι ώρες διαφορά και όταν θα λάμπει ο ήλιος εκεί, εμείς θα βρισκόμαστε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσαρμοστούν και οι Κύπριοι φίλοι τού στίβου νωρίς και να «ζούμε» για τις επόμενες ημέρες σε ώρες Τόκιο.
12/09 @ 17:29
Σε ηλικία σχεδόν 39 ετών, η θρυλική Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια των δρόμων ταχύτητας, Σέλι Αν Φρέϊζερ Πράϊς, θα απόχωρήσει από την ενεργό δράση, αμέσως μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Τόκιο και στην χώρα απ' όπου άρχισαν όλα πριν από σχεδόν 18 χρόνια.
12/09 @ 13:04
Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενημερώνει για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον ΚΟΑ μετά την απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την εξέταση και λήψη απόφασης για διαγραφή του Σωματείου ΑΠΟΕΛ από Μέλος της Ομοσπονδίας.
12/09 @ 14:45
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας ανακοινώνει ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι αθλητές Αιμίλιος Πέτρου και Παύλος Νικολάου, υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή Αναστασίου Λάπικοφ, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους Βαλκανικούς Αγώνες Κωπηλασίας.
12/09 @ 08:50
Λίγο πριν αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Τόκιο ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε για την κατάσταση που βρίσκεται, το στόχο του και τον μεγάλο αντίπαλο του Μόντο Ντουπλάντις.
10/09 @ 20:45
Ανακοίνωση από τον ΚΟΑ με πλήρη στήριξη στην παραολυμπιονίκη μας Καρολίνα Πελενδρίτου
BEST OF THEMASPORTS