Φοβερό ξεκίνημα για Μακρή στο Hyeres, στη μάχη Γιασεμίδης και Μιλτιάδους
Στο Hyeres της Γαλλίας βρίσκονται τρεις ιστιοπλόοι μας οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων στα laser 4.7. Οι αγώνες αναμένεται να ολοκληρωθούν το ερχόμενο Σάββατο.
Ο λόγος για την Μαριλένα Μακρή-U18 (ΝΟΑ), τον Γιώργο Γιασεμίδη- U18 (ΝΟΛΑ) και τον Σωτήρη Μιλτιάδους- U16 & U18 (ΝΟΑ).
Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διοργάνωση στην οποία λαμβάνουν μέρος συνολικά 267 ιστιοπλόοι στα αγόρια και 130 στα κορίτσια. Δείγμα του βαθμού δυσκολίας που υπάρχει.
Έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής οι τέσσερις πρώτες ιστιοπλοΐες. Η Μαριλένα Μακρή ξεκίνησε εξαιρετικά και βρίσκεται στην 4η θέση ανάμεσα σε 130 αθλήτριες. Μάλιστα, στην 4η ιστιοδρομία τερμάτισε στην πρώτη θέση πραγματοποιώντας άριστο αγώνα και «έσβησε» την πρώτη της κούρσα στην οποία τερμάτισε στην 17 θέση.
Στα αγόρια ο Γιώργος Γιασεμίδης είναι στην 70η θέση και ο Σωτήρης Μιλτιάδους στην 94η ανάμεσα σε 267 αθλητές. Η προσπάθεια τους είναι να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται και φυσικά να μαζέψουν εμπειρίες από διοργανώσεις τέτοιου επιπέδου.
Σε ηλικία σχεδόν 39 ετών, η θρυλική Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια των δρόμων ταχύτητας, Σέλι Αν Φρέϊζερ Πράϊς, θα απόχωρήσει από την ενεργό δράση, αμέσως μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Τόκιο και στην χώρα απ' όπου άρχισαν όλα πριν από σχεδόν 18 χρόνια.
Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενημερώνει για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον ΚΟΑ μετά την απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την εξέταση και λήψη απόφασης για διαγραφή του Σωματείου ΑΠΟΕΛ από Μέλος της Ομοσπονδίας.
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας ανακοινώνει ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι αθλητές Αιμίλιος Πέτρου και Παύλος Νικολάου, υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή Αναστασίου Λάπικοφ, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους Βαλκανικούς Αγώνες Κωπηλασίας.
Λίγο πριν αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Τόκιο ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε για την κατάσταση που βρίσκεται, το στόχο του και τον μεγάλο αντίπαλο του Μόντο Ντουπλάντις.