Ακολουθήστε μας στο Google news

Στους προηγούμενους έξι τελικούς που αγωνίστηκε η ΑΕΛ και τους έχασε όλους, από το 2003 μέχρι το 2015, οι πρώτοι τέσσερις έγιναν στο ΓΣΠ, που όμως ήταν ουδέτερη έδρα για όλους τους φιναλίστ, πλην της Ομόνοιας στον τελικό του 2012.

Εκείνη τη σεζόν όμως, η ΑΕΛ είχε καλύτερη ομάδα και μόλις πριν μερικές ημέρες είχε γιορτάσει σε μία φαντασμαγορική φιέστα στο Τσίρειο, την κατάκτηση του ιστορικού πρωταθλήματος μετά από 44 χρόνια, άρα, μόνο αουτσάιντερ δεν ήταν στο συγκεκριμένο τελικό. Το 2013 αντιμετώπισε τον Απόλλωνα στο Τσίρειο που είναι κοινή έδρα και των δύο ομάδων και το 2015 που η διαφορά δυναμικότητας με τον ΑΠΟΕΛ ήταν μεγαλύτερη απ΄ ότι τώρα, ο τελικός είχε γίνει σε ουδέτερο γήπεδο, στο ΓΣΖ, με τις δύο ομάδες να έχουν πάνω-κάτω, τον ίδιο κόσμο στις εξέδρες. Φέτος όμως, τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά... Πρώτον, ο τελικός γίνεται στην έδρα του αντιπάλου, σε ένα γήπεδο όπου η ΑΕΛ σπάνια κερδίζει τον ΑΠΟΕΛ, ενώ ζορίζεται ακόμα και να σκοράρει, συν το ότι οι πρωταθλητές έχουν πιο ποιοτικό ρόστερ από τη Λεμεσιανή ομάδα. Πέραν τούτων, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ θα είναι περισσότερος από αυτόν της ΑΕΛ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής νούμερα της προπώλησης των εισιτηρίων. Και ακόμα δεν συνυπολογίσαμε και άλλα πράγματα, όπως το μπολιασμένο με τίτλους dna του ΑΠΟΕΛ και το γεγονός πως πρόκειται για μια ομάδα που ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση, ειδικά στα ματς που κρίνονται οι τίτλοι και ξέρει πως να τα κερδίζει. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο... τραγικά και απαισιόδοξα όσο φαίνονται για την ΑΕΛ. Ναι μεν είναι ρεαλιστικά ομιλούντες το απόλυτο αουτσάιντερ, παρότι φέτος έφτιαξε μία πολύ καλή ομάδα ο Ντούσαν Κέρκεζ, αλλά αν μετρούσαν μόνο η προϊστορία, οι αριθμοί και τα στατιστικά, τότε θα έπρεπε να μην κατέβει στο γήπεδο, για να γλιτώσει και την... ταλαιπωρία. Είναι ένα και μόνο παιχνίδι και η Λεμεσιανή ομάδα οφείλει αυτή τη φορά να παίξει χωρίς φόβο και λιγοψυχία και να γίνουν... delete από το μυαλό όλων, οι έξι σερί χαμένοι τελικοί. Σα να μην έγιναν ποτέ. Σα να παίζουν πρώτη φορά σε τελικό στις 22/05/2019. Πρέπει άπαντες, προπονητής και παίκτες, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, να μην σκέφτονται τι έγινε στο παρελθόν, ούτε τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου, αλλά να δουν αυτό το ματς σα να είναι το τελευταίο της καριέρας τους, σα να μην υπάρχει αύριο αν δεν κερδίσουν, αλλά και ως μία μοναδική ευκαιρία για να γράψουν ιστορία με "χρυσά" γράμματα, σπάζοντας την "πράσινη" κατάρα του 1989, αποτινάσσοντας και την ταμπέλα του λούζερ που έχει φορτωθεί η Λεμεσιανή ομάδα στο θεσμό του κυπέλλου με τους έξι σερί χαμένους τελικούς. Ότι πλάνο κι αν εφαρμόσει ο προπονητής, ότι σύστημα κι αν παίξει, όποιοι κι αν αγωνιστούν, θα πρέπει να μπουν στο γήπεδο σαν "καμικάζι" και με το "μαχαίρι στα δόντια" να στείλουν το μήνυμα στον αντίπαλο ότι ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. Ή τώρα, ή ποτέ.
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»-ThemaSports
11/05 @ 21:19

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στη διάσκεψη Τύπου μετά την ισοπαλία με την Πάφο.

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου -ThemaSports
10/05 @ 19:58

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου

Η Primetel, μέσω επίσημης ανακοίνωσής της ενημερώνει σχετικά με το αθλητικό περιεχόμενο της πλατφόρμας σημειώνοντας πως έχει ανανεωθεί η συμφωνία διανομής αθλητικού περιεχομένου με την Cyta.

Ερυθρόλευκο κτύπημα από τον Βαλμπουενά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
09/05 @ 22:42

Ερυθρόλευκο κτύπημα από τον Βαλμπουενά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ανέβασε στόρι ο Ματίε Βαλμπουενά. Ο Γάλλος δεν θα έχανε με τίποτα τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα.

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους-ThemaSports
05/05 @ 14:40

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους

Το 6ο επεισόδιο απόψε στις 21:15 από Cablenet Sports 1

Premier League: «Διπλό» παραμονής για τη Νότιγχαμ, «βουλιάζει» η Μπέρνλι!-ThemaSports
04/05 @ 19:04

Premier League: «Διπλό» παραμονής για τη Νότιγχαμ, «βουλιάζει» η Μπέρνλι!

Μία σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή, πανηγύρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 3-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τους τον Χάντσον Οντόι. Την ίδια ώρα, η Μπέρνλι ηττήθηκε με 4-1 από τη Νιούκαστλ, ενώ Μπρέντφορντ και Φούλαμ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία.

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!-ThemaSports
04/05 @ 23:01

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!

Η διεύθυνση και η συντακτική ομάδα του Themasports.com εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ