Ακολουθήστε μας στο Google news

Αν ρωτήσεις τον οποιονδήποτε να σου πει ποιος ήταν ο φετινός mvp της πορείας του ΑΠΟΕΛ για το 7ο σερί πρωτάθλημα θα απαντήσει ο Μούσα Αλ Τάμαρι. Λογικό, αν σκεφτείς πως ο «Jordanian Messi» που λέει και… ένα άσμα - σύνθημα των οπαδών της ομάδας για τον 21χρονο, έκανε ότι ήθελε τις αντίπαλες άμυνες και… αλώνιζε στα τετράγωνα της περιοχής. Ποιου όμως θα έρθει στο μυαλό ο Πραξιτέλης Βούρος; Ο «βράχος» στην άμυνα των γαλαζοκιτρίνων. Αυτός που ποτέ δεν θέλει να παίρνει, αλλά πάντα να δίνει και πανηγύρισε έξαλα το πρωτάθλημα. Ένας ποδοσφαιριστής που πραγματικά, μετά τον Ιανουάριο, βρήκε την… υγεία του! Σιωπηλός εργάτης, «έτρωγε» τα χιλιόμετρα, παθιασμένος μα πάνω από όλα, σωστός επαγγελματίας! Παίκτης που όταν αγωνίζεται τα αφήνει όλα στην άκρη, και δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο με τη νίκη και την καλή παρουσία. Όχι δική του, άλλωστε, ποτέ δεν τον ενδιέφερε αυτό, αλλά της ομάδας. Ο Ελλαδίτης αμυντικός βρίσκεται στη λίστα με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ τη φετινή περίοδο. Και όχι αδίκως. Αν και άρχισε νωθρά τη σεζόν, όπως και όλη η ομάδα εξάλλου, με την έλευση Τραμετσάνι, «αναγεννήθηκε», έκανε γερό μπάσιμο από την εξωτερική και… ακόμα τρέχει! Δείχνει πως αυτό το 3-5-2 του πάει… γάντι! Μην ξεχνάτε πως ο Πραξιτέλης, ήρθε στον ΑΠΟΕΛ ως δεξιός ακραίος αμυντικός, αλλά με τα προσόντα και τις ικανότητες του, αφομοίωσε πολύ γρήγορα τη νέα του θέση. Πολυεργαλείο. Δεν είναι λίγα τα ματς που ξεχώρισε, ακόμα και όταν επί εποχής του Ιταλού κόουτς, η ομάδα δεν μπορούσε να κερδίσει στην έδρα της την Αλκή, ή την Πάφο εκτός και περνούσε μια περίοδο «κρίσης». Όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως μπορεί κάποια στιγμή να βρέθηκαν στο ραντάρ των απανταχού «προπονητών της κερκίδας», αλλά ποτέ ο Βούρος. Το μόνο παιχνίδι που μπορώ να θυμηθώ είναι η ταπεινωτική ήττα με 5-2 από τη Δόξα. Σε εκείνο το παιχνίδι δεν γλίτωσαν από τις βρισιές ούτε οι… κερκίδες του ΓΣΠ! Είναι ένας ποδοσφαιριστής με χαρακτήρα! Έχει ποδοσφαιρική παιδεία, για αυτό στρέφει πάνω του τα βλέμματα από διάφορες ομάδες του εξωτερικού. Ωστόσο, ο Βούρος φαίνεται χαρούμενος και ευχαριστημένος στον ΑΠΟΕΛ. Έγινε οικογένεια με την ομάδα. Οι αγκαλιές με τον Αλωνεύτη στους πανηγυρισμούς, τα «πειράγματα» του Μερκή προς το πρόσωπο του Ελλαδίτη, με το επικό «να με καλύπτεις στον χώρο», το φανερώνουν. Ο 24χρονος έκανε μια εξαιρετική σεζόν, με  27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής (σ.σ το κείμενο γράφτηκε πριν το παιχνίδι με την Ομόνοια και πριν ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις των γαλαζοκιτρίνων), 5 στο κύπελλο, ενώ αγωνίστηκε και στο Σούπερ Καπ. Δεν πέτυχε ακόμα γκολ, όμως όταν σκοράρει η ομάδα του είναι σαν να  το κάνει ο ίδιος, αφού αν τον προσέξετε σε πανηγυρισμούς είναι πρώτος μαζί με τον Μερκή! Δύο χρόνια στον ΑΠΟΕΛ, δύο φορές πρωταθλητής ο Βούρος, που θέλει να… συνεχίσει αυτό το σερί!
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΗΓΕΝΕΙΣ-ThemaSports
27/04 @ 22:00

ΓΗΓΕΝΕΙΣ

Τις τελευταίες αγωνιστικές κυρίως στα ματς του β' γκρουπ αναμένεται ότι θα δούμε ρεκόρ παρουσίας γηγενών ποδοσφαιριστών.

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ