Ακολουθήστε μας στο Google news
Τη δεύτερη φετινή του νίκη πανηγύρισε ο Μαρκ Μάρκεθ κατακτώντας για τρίτη φορά στην καριέρα του και δεύτερη συνεχή το Moto GP στην πίστα της Χερέθ.
Ο Ισπανός αναβάτης και παγκόσμιος πρωταθλητής παρότι τρίτος στις κατατακτήριες πήρε από την αρχή το προβάδισμα στην κούρσα και συνέχισε να ξεμακραίνει με τη Repsol Honda χωρίς να απειλείται από κανέναν.
Ο Άλεξ Ρινς με Suzuki σύντομα αποκόπηκε από τους υπόλοιπους και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση σε απόσταση 1,6’’ από τον πρώτο, ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Μάβερικ Βινιάλες που άντεξε στην πίεση του Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Ο Βαλεντίνο Ρόσι κατέλαβε την έκτη θέση, που κρίνεται ικανοποιητική δεδομένου ότι ξεκίνησε τον αγώνα από τη 13η θέση.
Μπροστά από τη Yamaha του «γιατρού» τερμάτισε ο Πετρούτσι, ενώ πίσω του κατά σειρά οι Μορμπιντέλι, Κράτσλοου, Νακαγκάμπι, Μπραντ, Α. Εσπαργκαρό, Λορένθο, Π. Εσπαργκαρό, Ζαρκό και Ραμπάτ.
Ο Φάμπιο Κουαρταράρο, που χθες πήρε την παρθενική pole position μόλις στον τέταρτο αγώνα της καριέρας του, στάθηκε άτυχος, καθώς στον 13ο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικής βλάβης.
Η μάχη του πρωταθλήματος πάντως παραμένει συναρπαστική, καθώς ο Μάρκεθ είναι πρώτος με 70 βαθμούς, έναν λιγότερο έχει ο Ρινς, ακολουθεί με 67 ο Ντοβιτσιόζο και 61 ο Ρόσι. Δηλαδή μέσα σε απόσταση εννιά βαθμών βρίσκονται τέσσερις αναβάτες!
Ο επόμενος αγώνας, πέμπτος στη σεζόν, θα γίνει στις 19 Μαΐου στο Λε Μαν της Γαλλίας.
Πηγή: www.sport-fm.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
15/07 @ 16:00
Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 23 ετών, στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, μπήκε στους τελευταίους... αριθμούς της, αφού η Πέμπτη 17η μηνός Ιουλίου 2025, είναι ολοένα και πιο κοντά.
15/07 @ 14:12
Τους πρώτους αντιπάλους τους στο EHF European Cup έμαθαν οι τέσσερις ομάδες οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την κυπριακή χειροσφαίριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
14/07 @ 20:03
Την περασμένη εβδομάδα η εθνική ομάδα πόλο κάτω των 16, έλαβε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας.
14/07 @ 15:00
Η πρωτοβουλία του Φοίβου Δουκανάρη για τους ΑΜΚΕ.
11/07 @ 15:58
Μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις για τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες του στίβου είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, καθώς κάνουν αναγνώριση… δυνάμεων, στη μετάβασή τους από την εφηβική ηλικία στην αντρική και γυναικεία.
10/07 @ 17:35
Με τη μεγαλύτερη αποστολή στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων κάτω των 23 ετών θα εκπροσωπηθεί ο κυπριακός στίβος στο φετινό 15ο, το οποίο θα φιλοξενήσει η Νορβηγία στην πόλη Μπέργκεν από τις 17 έως τις 20 Ιουλίου 2025.
BEST OF THEMASPORTS