Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήρθε στη Νέα Σαλαμίνα σε μια δύσκολη στιγμή και όχι μόνο επιβίωσε αλλά κατάφερε να την αναγεννήσει. Κυρίες και κύριοι, ο MVP της Νέας Σαλαμίνας, Σάββας Πουρσαϊτίδης!

Η εμφατική πεντάρα επί της Ομόνοιας και ολόκληρη η ονειρική σεζόν για τη Νέα Σαλαμίνα έχουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Σάββα Πουρσαϊτίδη. Με την πολύτιμη βοήθεια του τεχνικού διευθυντή Μάκη Παπαϊωάννου και των υπόλοιπων συνεργατών του έχει καταφέρει να κάνει τον κόσμο της Νέας Σαλαμίνας να χαμογελάει ξανά. Δεν είναι μόνο η εικόνα στο γήπεδο που βγάζουν οι ερυθρόλευκοι. Ο Ελλαδίτης τεχνικός συμβαδίζει απόλυτα με τα θέλω της διοίκησης, καθώς υπάρχει περιορισμένο μπάτζετ (το οποίο τηρεί ευλαβικά) ενώ προωθεί συνεχώς τα παιδιά των ακαδημιών και παράλληλα έχει εντυπωσιακό ποσοστό πετυχημένων μεταγραφών! Για τις επιλογές των παικτών αλλά και τους παίκτες που προωθούνται στην πρώτη ομάδα αυτός έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο ενώ κατάφερε με ένα μικρό ρόστερ να βάλει την ομάδα του ανάμεσα σε ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ. Ο MVP της Νέας Σαλαμίνας κάθεται στον πάγκο της και έχει μαζί τους άξιους συμπαραστάτες τους παίκτες του που τον δικαιώνουν σε κάθε παιχνίδι. Η δύσκολη αρχή Όταν τον Οκτώβριο του 2017 οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωναν την έναρξη της συνεργασίας του με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη λίγοι περίμεναν τέτοια εξέλιξη. Τότε η βαρωσιώτικη ομάδα βρισκόταν σε δεινή βαθμολογική θέση και είχε ένα ρόστερ το οποίο έπρεπε να αλλάξει ολοκληρωτικά. Πήρε το ρίσκο και αποδέσμευσε τον Ιανουάριο του 2018 10 παίκτες (!) και έφερε Τιάγκο, Καρλάο, Ελουντού και Νουρ ενώ παράλληλα έδωσε ευκαιρίες σε αρκετούς νεαρούς Κύπριους, συμβαδίζοντας με τις επιθυμίες της διοίκησης για οικονομική λιτότητα και προώθηση των δικών της παικτών. Μέχρι το τέλος της σεζόν η Νέα Σαλαμίνα μεταμορφώθηκε και εξασφάλισε εύκολα την παραμονή της με τον Πουρσαϊτίδη να είναι πλέον το απόλυτο αφεντικό. Η χρονιά της εκτόξευσης Το καλοκαίρι του 2018 είχε να διαχειριστεί την πρώτη του δύσκολη απόφαση. Πως να αντικαταστήσει τον Κούσουλο στην άμυνα και τον Καρλάο στην επίθεση. Έφερε Κινγκσλει και Γκολομπάρτ και όλα... ξεχάστηκαν. Με τις προσθήκες παικτών όπως οι Μαργκάσα, Γκολομπαρτ, Κύπρος Χριστοφόρου σε συνδυασμό και με τους... παλιούς Ελουντού, Τιάγκο, Κορρέια, Μιντίκκη και Βεσελόφσκι δημιούργησε ένα καλοδουλεμένο σύνολο ενώ ανέδειξε παίκτες όπως οι Κωστή, Παύλου, Σιαθάς και πάει λέγοντας... Εφάρμοσε σχεδόν τέλεια το σύστημα με την αμυντική τριάδα ενώ το... τρικ του με τους Ελουντού και Τιάγκο να κινούνται ακριβώς πίσω από τον φορ της ομάδας έβαλε σε μπελάδες πολλές άμυνες την φετινή σεζόν. Νίκησε δύο φορές την Ομόνοια, με το 5-2 να είναι πλέον το πρώτο πράγμα στο βιογραφικό του, έβαλε δύσκολα σε όλες τις ομάδες της εξάδας, έριξε τεσσάρα στην ΑΕΛ και όμως πάντα είναι λογομίλητος και αποφεύγει τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις. Άλλωστε με την δουλειά που φαίνεται (και με το παραπάνω) στο γήπεδο δεν χρειάζεται να πει πολλά... Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης είναι η κλασική περίπτωση του ανθρώπου που μιλούν για αυτόν οι πράξεις του και όχι τα λόγια. Υ.Γ. Μακάρι να είχαμε κι άλλες... «Σαλαμίνες» και προπονητές όπως τον Πουρσαϊτίδη και το πρωτάθλημα μας θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα.  
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΗΓΕΝΕΙΣ-ThemaSports
27/04 @ 22:00

ΓΗΓΕΝΕΙΣ

Τις τελευταίες αγωνιστικές κυρίως στα ματς του β' γκρουπ αναμένεται ότι θα δούμε ρεκόρ παρουσίας γηγενών ποδοσφαιριστών.

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ