Ακολουθήστε μας στο Google news
Υποψηφιότητα για «τρεμπλ» έβαλε η Ανόρθωση, που στον δεύτερο ημιτελικό του φάϊναλ – φορ του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α΄ Κατηγορίας Γυναικών, κέρδισε στο Λευκόθεο τον Korantina Homes Παφιακό με 3-0 σετ και έδωσε ραντεβού το Σάββατο στις 18:00 απέναντι στην Robo Markets ΑΕΛ, στον μεγάλο Τελικό διεκδικώντας το 7ο της Κύπελλο.
Η Ανόρθωση ήταν ανώτερη κυρίως στο δεύτερο σετ απέναντι στον πρωτοεμφανιζόμενο σε ημιτελικά Korantina Homes Παφιακό που έκανε φοβερή προσπάθεια και πάλεψε πολύ το πρώτο και τρίτο σετ.
Η εικόνα του αγώνα
Ο Korantina Homes Παφιακός αιφνιδίασε την Ανόρθωση και προηγήθηκε στο πρώτο σετ (04-06). Οι «πρωταθλήτριες» όμως αντέδρασαν και με την Άντρεα Χαραλάμπους έστειλαν το σετ στο πρώτο τεχνικό τάϊμ -άουτ προηγούμενες (08-06).
Ένα μπλοκ της Σταυρινίδου, αλλά και ένας άσος της Βασιλείου έφεραν το σετ στο (10-06) για την Ανόρθωση. Τα «φαρμακερά» σέρβις της Κιγιάκοβα έφεραν το νταμπλ – σκορ (14-07) για την Ανόρθωση που άρχισε να ελέγχει το σετ.
Ο Korantina Homes Παφιακός με προσπάθειες της Μίλκα προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ, αλλά η Καετάνο είχε την απάντηση (16-10).
Η Ανόρθωση ξέφυγε (19-14), αλλά ο Korantina Homes Παφιακός ανασυντάχθηκε και με άσο της Βέρμπλ μείωσε σε (19-18). Η Ανόρθωση τελικά πήρε αυτό που ήθελε τελικά κερδίζοντας το σετ με 25-20 και προηγήθηκες με 1-0 σε 25 λεπτά.
Στο δεύτερο σετ το σέρβις της Ανόρθωσης δυσκόλεψε τον Korantina Homes Παφιακό και οι τυπικά γηπεδούχες πήραν μια ισχνή διαφορά (05-03), την οποία όμως η ομάδα του Μασιά εξανέμισε (05-05).
Οι πρωταθλήτριες επανήλθαν και με άσο της Ριαλά πέτυχαν το +3 (08-05) στο πρώτο τεχνικό τάϊμ – άουτ. Με «όπλο» τα σέρβις της Καετάνο η Ανόρθωση πήρε γερό προβάδισμα πέντε πόντων (12-07).
Σε βραζιλιάνικη «μονομαχία» εξελίχθηκε σε κάποιο σημείο ο ημιτελικός αφού Καετάνο και Μίλκα μονοπωλούσαν τις επιθέσεις με τη «Μεγάλη Κυρία» να εξασφαλίζει διαφορά έξι πόντων (16-10).
Το «ρουν» του σετ οδηγούσε προς την πλευρά των Αμμοχωστιανών που προηγήθηκαν (20-10) με την Βάσω Ριαλά. Η Ανόρθωση διασφάλισε το σετ το οποίο κέρδισε 25-13 και προηγήθηκε με 2-0 σε 23 λεπτά.
Η «Μεγάλη Κυρία» προηγήθηκε με (06-03 και 08-05) στα αρχικά στάδια του τρίτου σετ, παρά την προσπάθεια του Korantina Homes Παφιακού.
Η Ανόρθωση έλεγχε τον αγώνα, άνκαι η ομάδα της Πάφου δεν την άφηνε να «ανασάνει» και μείωσε σε (11-10). Ένα μικρό σερί της Ανόρθωσης με την Βέρμπλ να χτυπά στο φιλέ έδωσε την ευχέρεια στην πρωταθλήτρια ομάδα να προηγηθεί (13-10).
Στο σημείο αυτό η Τζουλιάνα Καετάνο έδωσε πολλές βοήθειες στην Ανόρθωση που εξασφάλισε διαφορά πέντε πόντων (16-11).
Η Βάσω Ριαλά βοήθησε στο σέρβις χαλώντας την υποδοχή του Korantina Homes Παφιακού που και το σκορ με διπλό μπλοκ ανέβηκε στο (19-11).
Τα δεδομένα δεν διαφοροποιήθηκαν ιδιαίτερα άνκαι ο Korantina Homes Παφιακός μείωσε με την Ανόρθωση να κερδίζει 25- 20 και τον ημιτελικό με 3-0 σετ.
Τα σετ: 25-20, 25-13, 25-20.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Κιγιάκοβα, Σταυρινίδου, Χαραλάμπους, Καετάνο, Ριαλά, Βασιλείου – Λίμπερο: Δαϋίδ.
Korantina Homes ΠΑΦΙΑΚΟΣ (ΣΤ. ΜΑΣΙΑΣ): Tολεντίνο, Μίλκα, Γιωργάλλα, Τίλεϊ, Βέρμπλ, Τάκη - Λίμπερο: Κουππή. – Αλλαγές: Δημητρίου, Χριστοδούλου.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Α. Δανιήλ και Δ. Κουκούνης. Παρατηρητής Διαιτησίας ήταν ο Παντελής Τοφή και Αγώνα ο Ι. Χριστοφόρου.
Πηγή: new.volleyball.org.cy
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
14/07 @ 20:03
Την περασμένη εβδομάδα η εθνική ομάδα πόλο κάτω των 16, έλαβε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας.
14/07 @ 15:00
Η πρωτοβουλία του Φοίβου Δουκανάρη για τους ΑΜΚΕ.
11/07 @ 15:58
Μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις για τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες του στίβου είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, καθώς κάνουν αναγνώριση… δυνάμεων, στη μετάβασή τους από την εφηβική ηλικία στην αντρική και γυναικεία.
10/07 @ 17:35
Με τη μεγαλύτερη αποστολή στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων κάτω των 23 ετών θα εκπροσωπηθεί ο κυπριακός στίβος στο φετινό 15ο, το οποίο θα φιλοξενήσει η Νορβηγία στην πόλη Μπέργκεν από τις 17 έως τις 20 Ιουλίου 2025.
10/07 @ 17:27
Διεξάγεται την Κυριακή, 13 Ιουλίου 2025, στην πόλη Κραϊόβα της Ρουμανίας, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, στο οποίο ο κυπριακός στίβος θα εκπροσωπηθεί από έξι αθλητές και αθλήτριες, που είναι οι ακόλουθοι:
10/07 @ 15:11
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Λιουμπλιάνα 7-13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2025
BEST OF THEMASPORTS