Ακολουθήστε μας στο Google news
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται οι εθνικές μας ομάδες τραπ και σκητ για να πάρουν μέρος στο δεύτερο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο της ISSF που φιλοξενείται στην πόλη Αλ Αιν. Συνολικά δέκα διεθνείς σκοπευτές μας (6 αθλητές και 4 αθλήτριες) μαζί με πέντε προπονητές, αποτελούν την κυπριακή αποστολή. Με την εθνική ομάδα του τραπ ανδρών αγωνίζονται οι διεθνείς μας Ανδρέας Μακρής, Νιχάτ Αχτερζί και Νικόλας Κυριάκου, ενώ η πρωταθλήτριά μας Γεωργία Κωνσταντινίδου θα αγωνιστεί στο τραπ γυναικών. Οι διεθνείς σκοπευτές μας Γιώργος Αχιλλέως, Νικόλας Βασιλείου και Ανδρέας Χάσικος, στελεχώνουν την εθνική ομάδα του σκητ ανδρών και οι πρωταθλήτριες μας Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντίνα Νικολάου την εθνική σκητ γυναικών. Τους αθλητές μας συνοδεύουν και οι προπονητές Λεόντιος Λεοντίου και Νικόλας Ιερωνυμίδης στο τραπ και Μιχάλης Κατζιανής, Αντώνης Ανδρέου και Τάκης Χριστοφόρου στο σκητ.
Στον αγώνα του Αλ Αιν, πέρα από τη διάκριση και τα μετάλλια της διεθνούς ομοσπονδίας, οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν και τις δυο «κάρτες»
(Quota Places) σε κάθε αγώνισμα για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο. Συνολικά σε κάθε αγώνισμα θα δοθούν 29 κάρτες για το Τόκυο, ενώ μέχρι τώρα έχουν κερδηθεί οι εννιά και υπολείπονται άλλες είκοσι. Κάθε χώρα δικαιούται να διεκδικήσει μέχρι δυο προκρίσεις σε κάθε αγώνισμα, ενώ κάθε αθλητής ή αθλήτρια δικαιούται μόνο μια κάρτα.
Στο τραπ γυναικών, που είναι και το πρώτο αγώνισμα του Αλ Αιν, οι 9 κάρτες μέχρι στιγμής πήγαν σε 7 χώρες, με την Ιταλία και την Κίνα να έχουν εξασφαλίσει τις δυο κάρτες που δικαιούνται. Πέρα από την Ιταλία, που θα είναι μια από τις αντιπάλους της Κύπρου στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λονάτο, μια κάρτα εξασφάλισε επίσης η Σλοβακία. Στο τραπ ανδρών, οι 9 κάρτες έχουν εξασφαλιστεί από αθλητές 9 διαφορετικών χωρών, ανάμεσα στις οποίες και δυο ευρωπαϊκές (Ισπανία και Σλοβακία). Στο σκητ ανδρών, κάρτες έχουν εξασφαλίσει έξι χώρες, με τις ΗΠΑ και Ιταλία να συμπληρώνουν τις δυο, ενώ από την Ευρώπη έχουν εξασφαλίσει από μια κάρτα η Τσεχία, η Γαλλία και η Νορβηγία. Τέλος, στο σκητ γυναικών μόνο οι ΗΠΑ συμπλήρωσαν δυο κάρτες, ενώ μόνο δυο ευρωπαϊκές χώρες (Ρωσία και Σλοβακία) εξασφάλισαν μέχρι στιγμής από μια κάρτα.
Μια από τις περιπτώσεις που εξετάζουν στον Απόλλωνα, για την επίθεση, είναι ο 29χρονος Μάρκους Κόκο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
14/07 @ 20:03
Την περασμένη εβδομάδα η εθνική ομάδα πόλο κάτω των 16, έλαβε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας.
14/07 @ 15:00
Η πρωτοβουλία του Φοίβου Δουκανάρη για τους ΑΜΚΕ.
11/07 @ 15:58
Μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις για τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες του στίβου είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, καθώς κάνουν αναγνώριση… δυνάμεων, στη μετάβασή τους από την εφηβική ηλικία στην αντρική και γυναικεία.
10/07 @ 17:35
Με τη μεγαλύτερη αποστολή στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων κάτω των 23 ετών θα εκπροσωπηθεί ο κυπριακός στίβος στο φετινό 15ο, το οποίο θα φιλοξενήσει η Νορβηγία στην πόλη Μπέργκεν από τις 17 έως τις 20 Ιουλίου 2025.
10/07 @ 17:27
Διεξάγεται την Κυριακή, 13 Ιουλίου 2025, στην πόλη Κραϊόβα της Ρουμανίας, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, στο οποίο ο κυπριακός στίβος θα εκπροσωπηθεί από έξι αθλητές και αθλήτριες, που είναι οι ακόλουθοι:
10/07 @ 15:11
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Λιουμπλιάνα 7-13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2025
BEST OF THEMASPORTS