Ακολουθήστε μας στο Google news
Συνέντευξη αναφορικά με την καταγωγή του και τις ρίζες του από τη Νιγηρία παραχώρησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μιλώντας και για τις εμπειρίες που έχει ζήσει στην Ελλάδα.
Για τις αφρικανικές του ρίζες και την καταγωγή του από τη Νιγηρία μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό «theundefeated.com» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.
«Προφανώς η πλειοψηφία του κόσμου δεν γνωρίζει από πού κατάγομαι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου προέρχονται από την Ελλάδα όμως όχι. Οι δυο γονείς μου είναι μαύροι. Αμφότεροι κατάγονται από τη Νιγηρία. Μεγάλωσα σε νιγηριανό σπίτι. Γεννήθηκα στην Ελλάδα, πήγα σχολείο στην Ελλάδα όμως στο τέλος της ημέρας, όταν επέστρεφα σπίτι, δεν υπήρχε ελληνική αλλά νιγηριανή κουλτούρα. Έχει να κάνει με την πειθαρχία, τον σεβασμό στους προγόνους και τις αρχές. Στη Νιγηρία υπάρχουν 250 διάλεκτοι, ο μπαμπάς και η μαμά μου δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα», είπε αρχικά ο Έλληνας σούπερ-σταρ των Μπακς και αναφέρθηκε στη συνέχεια για την επιθυμία του να γνωρίσει κι αυτός τις ρίζες του, αφού ως γνωστόν δεν έχει ζήσει τη χώρα των γονιών του.
«Θέλω να επισκεφτώ τη Νιγηρία και να δω από πού προέρχεται η οικογένειά μου, πού μεγάλωσε η μητέρα μου, να δω την οικογένειά μου, να δω τον τόπο του πατέρα μου. Είναι πολύ σημαντικό. Ελπίζω τα παιδιά μου κάνουν το ίδιο για μένα. Προφανώς θα κάνω παιδιά που θα μεγαλώσουν στις ΗΠΑ όμως μια μέρα θέλω να γυρίσουν (στην Ελλάδα) και να επισκεφτούν το μέρος που μεγάλωσα, το γήπεδο μπάσκετ, όπου έπαιξα για πρώτη φορά».
Τέλος, ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ αναφέρθηκε στα φαινόμενα ρατσισμού που έζησε στην Ελλάδα, όσα χρόνια έμεινε στη χώρα μας πριν μετακομίσει για μόνιμη εγκατάσταση στις ΗΠΑ:
«Είναι πολύ σημαντικό. Είναι μέρος της "ταυτότητάς" μου. Οι δυο γονείς μου είναι Νιγηριανοί και ήθελαν να το αποκτήσω. Ήθελα να το αποκτήσω και το πήρα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στους οποίους λέω ότι είμαι Αφρικανός. Δεν είμαι μόνο "Greek Freak". Δεν έχει σημασία τι πιστεύει ο κόσμος για το επώνυμό μου. Υπήρχαν στιγμές που ήμουν στην Ελλάδα και μου έλεγαν "δεν είσαι Έλληνας, είσαι Νιγηριανός επειδή είσαι μαύρος". Συνέβη βέβαια και το αντίθετο, όταν ο κόσμος μου έλεγε "δεν είσαι Αφρικανός, είσαι Έλληνας, είσαι ο Greek Freak". Δεν με ενδιαφέρει! Κατά βάθος ξέρω ποιος είμαι και από που προέρχομαι. Αυτό έχει σημασία για εμένα».
Πηγή:
sport-fm.gr
Η Πάφος ανακοίνωσε με υπερηφάνεια την απόκτηση του Βραζιλιάνου Αστέρα Νταβίντ Λουίζ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
03/08 @ 21:22
Ο Γιώργος Παπαγιάννης παραχώρησε συνέντευξη, μιλώντας για τον Παναθηναϊκό, για την παρουσία του στο ΝΒΑ και για το νέο κεφάλαιο της καριέρα του με την Εφές
03/08 @ 13:58
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Basketballsphere» ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Ρισόν Χολμς σε περίπτωση που επιλέξει να αγωνιστεί στη EuroLeague.
01/08 @ 17:21
Επισημοποιήθηκε από την κυβέρνηση η παραχώρηση του ΣΕΦ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, για τα επόμενα 49 χρόνια!
31/07 @ 11:21
Αργά το βράδυ της Τετάρτης κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την παραχώρηση του ΣΕΦ για τα επόμενα 49 χρόνια στην ΚΑΕ Ολυμπιακός.
30/07 @ 17:48
Τελικώς, ο Παναθηναϊκός θα απουσιάσει οριστικά από το φετινό Super Cup, καθώς δεν προβαίνει να αγωνιστεί στη διοργάνωση, αφού επιστρέφει από την Αυστραλία τα ξημερώματα της 25ης Σεπτεμβρίου .
29/07 @ 16:23
«Βόμβα» από 5 διεθνείς του Παναθηναϊκού! Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη για την ανεξέλεγκτη δράση της ΕΟΚ και τη διαιτησία, δηλώνοντας πίστη στην Εθνική, αλλά αγανάκτηση για το ελληνικό μπάσκετ.
BEST OF THEMASPORTS