Ακολουθήστε μας στο Google news
Πέφτει η αυλαία για το 23o Cyprus Sunshine Cup, το δεύτερο και τελευταίο μέρος του αγώνα θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου στον αρχαιολογικό χώρο Αμαθούντας και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, αφού στον αγώνα θα λάβουν μέρος μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ποδηλασίας. Οι αθλητές θα αγωνιστούν σε έναν αρκετά δύσκολο cross country αγώνα, όπου κάθε γύρος θα περιλαμβάνει 4.72 χιλιόμετρα και 175 μέτρα ανάβαση.
Τον αγώνα διοργανώνει η Activate Cyprus για την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας με τη χορηγία του Υφυπουργείου Τουρισμού, υπό την αιγίδα του ΚΟΑ. Χορηγοί είναι η Skoda, η UNICARS, η ασφαλιστική Atlantic και η SIXT Rent Car. Στηρίζουν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, οι ΕΤΑΠ Λάρνακας και Λεμεσού, ο Δήμος Λευκάρων και οι Κοινότητες Λυθροδρόντα και Αγίου Τύχωνα.
Μιλτιάδης για τη διάκριση
Ανάμεσα σε κορυφαίους ποδηλάτες θα αγωνιστεί ο Αντρέας Μιλτιάδης. Ο Κύπριος αθλητής μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις του στο πρώτο μέρος του Cyprus Sunshine Cup, όπου τερμάτισε πέμπτος στη γενική κατάταξη αφήνοντας πίσω του Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές, θα κυνηγήσει τη διάκριση και στον αγώνα της Αμαθούντας.
O 22χρονος ποδηλάτης θα έχει όμως αρκετά δυνατό ανταγωνισμό, αφού θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Τσέχο νικητή των «Αυξεντείων» Jan Skarnitzl, όπως και με τον συμπατριώτη του Ondrej Cink, ο οποίος είχε μία πολύ καλή απόδοση στο cross country του Μαχαιρά και θεωρείται ένα από τα φαβορί για την πρωτιά.
Απέναντι τους θα βρεθεί ο Ολλανδός David Nordemann, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στη γενική κατάταξη των «Αυξεντείων» και θα διεκδικήσει την πρωτιά.
Στα φαβορί συγκαταλέγονται και ο Αυστριακός Karl Markt, τέταρτος στα «Αυξέντεια», μαζί με τον Ρώσσο Timofei Ivanov, ο οποίος έχει στο δυναμικό του την πρωτιά στην τέταρτη ημέρα του αγώνα.
Μάχη στις γυναίκες
Πολλά είναι τα μεγάλα ονόματα που θα αγωνιστούν και στην κατηγορία των γυναικών. Η Ρωσίδα Irina Kalentieva με δύο παγκόσμια πρωταθλήματα και τρεις συμμετοχές και ένα χάλκινο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο βιογραφικό της, θα διεκδικήσει την πρωτιά στην Αμαθούντα παρά τα 41 της χρόνια. Το έργο της όμως κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι, αφού την πρώτη θέση θα διεκδικήσει και η Ουκρανή Yana Belomoina, νικήτρια του Cyprus Sunshine Cup 2017, η οποία θέλει να αφήσει πίσω της τις εμφανίσεις της στα «Αυξέντεια» και να επιστρέψει στις νίκες.
Για το βάθρο θα παλέψουν επίσης η Ολλανδέζα πρωταθλήτρια Anne Terpstra, η Ουγγαρέζα πρωταθλήτρια Barbara Benko, αλλά και η έκπληξη των «Αυξεντείων», η Ελβετίδα Lisa Pasteiner, η οποία κατέκτησε την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη του αγώνα. Κανείς βέβαια δεν πρέπει να ξεγράφει και την Βελγίδα πρωταθλήτρια Githa Michiels, η οποία θέλει να επανέλθει στις συνηθισμένες τις επιδόσεις μετά την εμφάνισή της στο πρώτο μέρος του Cyprus Sunshine Cup.
Για τα πλήρη αποτελέσματα και τις βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες του αγώνα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
www.activatecyprus.com και την επίσημη σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
www.facebook.com/cyprussunshinecup.
Ο ΑΠΟΕΛ πετάει για Σερβία στις 24 Ιουλίου και μέχρι τότε αναμένονται εξελίξεις στα μεταγραφικά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
11/07 @ 15:58
Μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις για τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες του στίβου είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, καθώς κάνουν αναγνώριση… δυνάμεων, στη μετάβασή τους από την εφηβική ηλικία στην αντρική και γυναικεία.
10/07 @ 17:35
Με τη μεγαλύτερη αποστολή στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων κάτω των 23 ετών θα εκπροσωπηθεί ο κυπριακός στίβος στο φετινό 15ο, το οποίο θα φιλοξενήσει η Νορβηγία στην πόλη Μπέργκεν από τις 17 έως τις 20 Ιουλίου 2025.
10/07 @ 17:27
Διεξάγεται την Κυριακή, 13 Ιουλίου 2025, στην πόλη Κραϊόβα της Ρουμανίας, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, στο οποίο ο κυπριακός στίβος θα εκπροσωπηθεί από έξι αθλητές και αθλήτριες, που είναι οι ακόλουθοι:
10/07 @ 15:11
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Λιουμπλιάνα 7-13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2025
09/07 @ 15:30
Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
09/07 @ 14:42
Πέτυχε την πρώτη της νίκη η Εθνική υδατοσφαίρισης κάτω των 16
BEST OF THEMASPORTS