Ακολουθήστε μας στο Google news
Σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου μετά από 17 χρόνια, χάρις στα εκτός έδρας γκολ, πέτυχε απόψε στο "Τάσος Μάρκου" η ΕΝΠ, η οποία παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 1-1 και σε συνδυασμό με το 2-2 στο "Στέλιος Κυριακίδης", έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την ΑΕΛ που κλείνει θέση στους 4"!
Μία τεράστια επιτυχία που πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες, κόσμο και παράγοντας των "βυσσινί", με τους... εκστασιασμένους οπαδούς της ΕΝΠ να ζητάνε από την ομάδα τους την κατάκτηση του κυπέλλου!
Σημειώνουμε ότι η Πάφος ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ράσιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Τα γκολ του αγώνα σημείωσαν οι Ράσιτς και Κολοκούδιας (πέναλτι).
Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η Ένωση η οποία είχε αρκετές φάσεις για να σκοράρει στο πρώτο μέρος, το οποίο είχε πολύ καλό ρυθμό, δύναμη και πάθος, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2΄ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Πίττα, ο οποίος «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μολ του είπε «όχι».
Η απάντηση της Πάφου όμως ήταν άμεση και μάλιστα πήρε προβάδισμα στο σκορ, αφού στο 9΄ ο Ράσιτς με προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ του Ανγκούλο, έγραψε το 0-1!
Το γκολ αυτό, αποσυντόνισε κάπως τους γηπεδούχους, με την Πάφο να έχει στο ενεργητικό της ένα άστοχο σουτ του Ζίβουλιτς στο 13΄, όμως σταδιακά οι γηπεδούχοι ανέλαβαν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 21΄ είχαν νέα καλή στιγμή σε κεφαλιά του Γκοζλάν, ενώ στο 30΄ και στο 35΄, ο ιδιος παίκτης είχε δύο άστοχα σουτ με καλές προϋποθέσεις.
Από την άλλη, η Πάφος η οποία ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση και στα «στημένα», απείλησε στο 32΄ με σουτ του Ράσιτς και είχε 1-2 καλές προϋποθέσεις για το 0-2.
Στα τελευταία λεπτά, η ΕΝΠ ανέβασε στροφές και πίεσε για το 1-1, χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες, η πρώτη στο 43΄ όταν ο Μολ απέκρουσε την κεφαλιά του Αντωνίου, ενώ στις καθυστερήσεις, ήταν η σειρά του Ουντόζι να αστοχήσει με κεφαλιά από καλή θέση!
Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Η Ένωση προσπάθησε κυρίως από δεξιά με Αμπαρτζουμιάν και Ουντόζι να επιτεθεί, όμως χωρίς αντίκρισμα, μιας και η άμυνα της Πάφου είχε σωστές τοποθετήσεις και έδιωχνε τον κίνδυνο.
Στο 48’ είχαμε αναγκαστική αλλαγή για την γηπεδούχο ομάδα, καθώς ο Γκοζλάν δεν κατάφερε να συνεχίσει και έδωσε τη θέση του στον Κολοκούδια.
Η ΕΝΠ κέρδισε πέναλτι στο 58’ για χέρι του Καρώ στην περιοχή του Μολ και ο Κολοκούδιας από τα έντεκα βήματα δεν λάθεψε και έκανε το 1-1. Έξαλλα πανηγύρια από πλευράς Ένωσης που ήξεραν πως το γκολ αυτό τους δίνει σκορ πρόκρισης.
Tο γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Κάρικ Φελκ, που κρατούσε μακριά την Πάφο και υπερασπιζόταν το 1-1 που την έστελνε στα ημιτελικά.
Παρά τις εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές που επιχείρησαν οι δύο προπονητές δεν άλλαζε κάτι και βλέπαμε την Πάφο να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί και την Ένωση να αμύνεται για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την τετράδα.
Στο 76’ είχαμε νέα αναγκαστική αλλαγή για την ΕΝΠ, καθώς ο Κολοκούδιας άφησε τη θέση του στον Ρασμούσεν. Αλλαγή στην αλλαγή επί της ουσίας.
Τα λεπτά κυλούσαν, το αποτέλεσμα παρέμενε στο 1-1 και η Πάφος στο 83’ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ράσιτς.
Έριξαν όλο το βάρος στην επίθεση οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά και άφησαν ανοικτούς χώρους για τους παίκτες της ΕΝΠ. Προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, χωρίς αντίκρισμα όμως και είχαν περισσότερο έγνοια στα αμυντικά τους καθήκοντα.
Το τελικό σφύριγμα του Λούκα Σωτηρίου, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1 και την Ένωση να προκρίνεται στα ημιτελικά, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια από τον κόσμο της ομάδας ο οποίος γιόρτασε με τη ψυχή του τη σπουδαία αυτή επιτυχία, ζητώντας την κατάκτηση του τροπαίου!
Κίτρινες: 19΄ Ουντόζι, 62΄ Βαλλιάνος, 89΄ Ριέρα, 90΄+1΄ Κλέιμαν / 24΄ Φόλπρεχτ, 47΄ Νέμετς.
Κόκκινες: / Ράσιτς (δύο κίτρινες στο 58΄ και 83΄).
ΕΝΠ (Φελκ): Κλέιμαν, Ριέρα, Κυριάκου, Βαλλιάνος, Αντωνίου, Αμπαρτζουμιάν, Αγγελή, Μαϊσουράντζε, Πίττας, Ουντόζι, Γκοζλάν.
Πάφος (Κόπιτς): Μολ, Σιρόκ, Μπάγκαρντ, Καρώ, Ζάντερ, Φόλπρεχτ, Ζίβουλιτς, Ράσιτς, Νέμετς, Ανγκούλο, Ράκελς.
Οι διαιτητές της αναμέτρησης:
Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Καλησπέρας Νίκος
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος
Η Ομόνοια υποδέχεται τον Ακρίτα για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος και το Themasports σας μεταφέρει την εξέλιξη της αναμέτρησης.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
10/09 @ 10:04
Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου
9 Σεπτεμβρίου 2025
04/09 @ 10:52
Πόσο επικίνδυνο και ανασφαλές είναι για να χρησιμοποιείται από τις ποδοσφαιρικές ομάδες.
02/09 @ 10:00
Μέχρι απόψε έχουν δικαίωμα για να αλλάξουν και να δηλώσουν τις ευρωπαϊκές λίστες τους οι κυπριακές ομάδες.
01/09 @ 21:20
Ο Ηρακλής Γερολάκκου ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας, με τη μορφή υποσχετικής από τον ΑΠΟΕΛ, με τον νεαρό διεθνή επιθετικό Νικόλα Τσιαττάλα.
01/09 @ 17:25
Εφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι ο Πάμπος της ΕΠΑ
01/09 @ 15:15
Στον χαιρετισμό του στη σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χάρης Λοϊζίδης τοποθετήθηκε για το θέμα με τις οφειλές των σωματείων και την έκταση που πήρε.
BEST OF THEMASPORTS