Ακολουθήστε μας στο Google news
Ζορίστηκε απέναντι στην αξιόμαχη Νέα Σαλαμίνα η ΑΕΛ, όμως πήρε μία αγχωτική νίκη στο Τσίρειο με 3-2, ανέβηκε εκ νέου στη 2η θέση και πλησίασε τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ στον ένα βαθμό!
Από την άλλη, οι "ερυθρόλευκοι" που προηγήθηκαν στο σκορ, ισοφάρισαν προσωρινά σε 2-2 και πίεσαν στο Β΄ ημίχρονο για το 3-3, έμειναν στους 30 βαθμούς, αλλά παραμένουν στην 6η θέση και έχουν σημαντικό προβάδισμα έναντι της 7ης Ομόνοιας που έμεινε στο 0-0 με αντίπαλο την Ανόρθωση, ενόψει της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της Α΄ φάσης του πρωταθλήματος.
Δύο γκολ για την ΑΕΛ σημείωσε ο Λεάντρο Σίλβα και ένα ο Τζαρσίνιο Αντόνια, ενώ για τους "ερυθρόλευκους" της Αμμοχώστου σκόραραν οι... Μυτίδης (αυτογκόλ) και Τιάγκο.
Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα άστοχο σουτ (4΄ Σίλβα, 9΄ Μιντίκκης), όμως στο 11΄ οι «ερυθρόλευκοι» αιφνιδίασαν, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με αυτογκόλ του Μυτίδη, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κορρέια!
Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα, αλλά χωρίς να είναι απειλητικοί, απέναντι σε μία ΑΕΛ που δεν «πατούσε» καλά στο γήπεδο μετά το 0-1.
Στο 22΄ όμως, όλα άλλαξαν, αφού ο Λεάντρο Σίλβα ισοφάρισε σε 1-1 με θαυμάσια εκτέλεση φάουλ και η ΑΕΛ εκμετελλεύτηκε το μομέντουμ, κάνοντας την ολική ανατροπή στο 28΄ και πάλι με σκόρερ τον Πορτογάλο άσο, ενώ στο 25΄, ο Μακρής έχασε καλή ευκαιρία για το 2-1!
Η ΑΕΛ η οποία ανέβασε στροφές μετά το 20΄, συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό και θα μπορούσε να πετυχαίνε ακόμη ένα γκολ πριν τη λήξη του Α΄ ημιχρόνου, αφού είχε τρεις καλές στιγμές με τους Μακρή (38΄), Γουίλερ (40΄) και Αντάμοβιτς (41΄ – δοκάρι).
Αντί όμως να γίνει το 3-1, στο 45΄, ο Τιάγκο σκόραρε και έφερε το ματς στα ίσα (2-2), έπειτα από ασίστ του Κίνγκσλεϊ και δημιούργησε νέα δεδομένα ενόψει του Β΄ ημιχρόνου.
Η ΑΕΛ πάντως, είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 45΄+2΄ για να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ, όμως το σουτ του Τεϊσέιρα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά, είχε μία καλή στιγμή με τον Μακρή στο 46΄ και στο 53΄ πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ, αυτή τη φορά με γκολ του Τζαρσίνιο που διαμόρφωσε το 3-2, ενώ στο 60΄ οι "γαλαζοκίτρινοι" απείλησαν και πάλι με τον Μακρή.
Στην επόμενη φάση, η Νέα Σαλαμίνα είχε τη δική της καλή στιγμή με τον Ελουντού και στο επόμενο τέταρτο, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, είχαν την κατοχή μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα απέναντι σε μία ΑΕΛ που οπισθοχώρησε, χάνοντας δύο ακόμα καλές ευκαιρίες, με τους Ελουντού στο 65΄ και Κίνγκσλεϊ στο 69΄.
Μετά το 75΄, η ΑΕΛ ισορρόπησε εκ νέου και διαχειρίστηκε μέχρι τέλους το προβάδισμα της, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να αυξήσει σε δύο περιπτώσεις, στο 81΄ με τον Ιρένε και στο 90΄+5΄ με τον Τζαρσίνιο, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" είχαν μία πολύ καλή προϋπόθεση στο 90΄+2΄.
Κίτρινες: 64΄ Α. Τεϊσέιρα, 83΄ Ιρένε / .
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΛ (Κέρκεζ): Πρόσεκ, Νιλς Τεξέιρα, Αντρέ Τεϊσέιρα, Τζούνιορ, Γουίλερ, Ζντραβκόφσκι, Αντάμοβιτς (66΄ Ιρένε), Σίλβα (84΄ Αγκάνοβιτς), Μυτίδης (72΄ Χουράδο), Μακρής, Τζαρσίνιο.
Νέα Σαλαμίνα (Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Χριστοφόρου, Φουστάρ, Ρέινολντς, Κορρέια, Μαργκάσα, Τιάγκο, Μιντίκκης (89΄ Σιαθάς), Ελουντού (66΄ Ντισντέλ), Νουρ (80΄ Κωστή), Κίνγκσλεϊ.
Στάδιο: Τσίρειο
Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Χαράλαμπος
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Αργυρού Μιχάλης
Σε ένα ματς όπου βρεθήκαμε να χάνουμε 0-2 στο 18', η Εθνική μας έβγαλε αντίδραση, μείωσε σε 1-2 με Λοΐζου στο 29' και ο Χάμπος Χαραλάμπους στο 76' έγραψε το τελικό 2-2 χαρίζοντας έναν παλικαρίσιο βαθμό στην Κύπρο μας!
Τα γκολ για τους Ρουμάνους πέτυχε ο Ντραγκούς στο 2' και στο 18'.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
04/09 @ 10:52
Πόσο επικίνδυνο και ανασφαλές είναι για να χρησιμοποιείται από τις ποδοσφαιρικές ομάδες.
02/09 @ 10:00
Μέχρι απόψε έχουν δικαίωμα για να αλλάξουν και να δηλώσουν τις ευρωπαϊκές λίστες τους οι κυπριακές ομάδες.
01/09 @ 21:20
Ο Ηρακλής Γερολάκκου ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας, με τη μορφή υποσχετικής από τον ΑΠΟΕΛ, με τον νεαρό διεθνή επιθετικό Νικόλα Τσιαττάλα.
01/09 @ 17:25
Εφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι ο Πάμπος της ΕΠΑ
01/09 @ 15:15
Στον χαιρετισμό του στη σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χάρης Λοϊζίδης τοποθετήθηκε για το θέμα με τις οφειλές των σωματείων και την έκταση που πήρε.
26/08 @ 15:55
Καυστική ανάρτηση από τον Σπύρο Νεοφυτίδη για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών...
BEST OF THEMASPORTS