Ακολουθήστε μας στο Google news
Βαρωσιώτικη "μάχη", αλλά και μία μεγάλη "μάχη" για τη σωτηρία.
Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωση και ΑΕ Καραβά – Εθνικός Λατσιών είναι τα δυο ζευγάρια της τελικής φάσης των πλέϊ – άουτς.
«Ερυθρόλευκοι» και «κυανόλευκοι» πέτυχαν την Παρασκευή την τέταρτη νίκη επί Εθνικού Λατσιών και ΑΕ Καραβά αντίστοιχα και θα διεκδικήσουν την 5η θέση. Στο ζευγάρι η Νέα Σαλαμίνα προηγείται με 2-0 νίκες.
Μεγάλη μάχη θα γίνει για την αποφυγή της 8ης και τελευταίας θέσης που οδηγεί στη Β΄ Κατηγορία μεταξύ ΑΕ Καραβά – Εθνικού Λατσιών με τις δυο ομάδες να μοιράζονται τις νίκες από την ρέγκιουλαρ – σίζον 1-1. Οι αγώνες των δυο σειρών θα αρχίσουν την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019.
Καθάρισε στη Λευκωσία
«ΣΩΤ. ΜΕΣΣΙΟΣ» – ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ: ΕΘΝΙΚΟΣ Λ. – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 0-3 (13-25, 15-25, 17-25)
Την τέταρτη νίκη που τη στέλνει στις μάχες με την Ανόρθωση για την 5η θέση εξασφάλισε η Νέα Σαλαμίνα στην αίθουσα «Σωτήρης Μέσσιος» του Λυκείου Λατσιών.
Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 0-3 σετ σε 1 ώρα και 15 λεπτά. Ο Εθνικός επικεντρώνεται στις μάχες σωτηρίας με την ΑΕ Καραβά.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν στα δυο πρώτα σετ τα οποία κέρδισαν 13-25 και 15-25 και προηγήθηκαν με 0-2 σετ.
Στο τρίτο σετ η Νέα Σαλαμίνα επιβλήθηκε με 17-25 και έφυγε με καθαρή νίκη από τα Λατσιά.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ: Γεωργίου, Βρανάς, Κυπριανού,Μοσκέρα, Χατζηφιλίππου, Βραχίμης – Λίμπερο: Aντωνόπουλος – Αλλαγές: Kουπής, Χριστοφορίδης, Κουλέντης.
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Παφίτης, Χρυσοστόμου, Σιαπάνης, Γκουϊμοντ, Λαρραχόντο, Κορνιένκο, – Λίμπερο: Bαρνάβα. –Καλαφάτης, Ζηκάκης, Μιχαήλ, Παπαδημητρίου.
Σφράγισε την εξάδα
«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0-3 (20-25, 11-25, 20-25)
Την εξάδα σφράγισε το βράδυ της Παρασκευής η Ανόρθωση που κέρδισε μέσα στο «Σπύρος Κυπριανού» την ΑΕ Καραβά και θα διεκδικήσει την 5η θέση από τη Νέα Σαλαμίνα.
Η ομάδα του Καραβά θα περιοριστεί στις μάχες για τη σωτηρία απέναντι στον Εθνικό Λατσιών.
Διαφορετικά ήταν τα δρώμενα στα δυο πρώτα σετ. Η ομάδα του Καραβά ήταν πολύ ανταγωνιστική στο πρώτο σετ με συνέπεια ο αγώνας να έχει μπόλικο ενδιαφέρον.
Η Ανόρθωση με περισσότερες επιλογές κέρδισε με 20-25 και προηγήθηκε.
Στο δεύτερο σετ η «Μεγάλη Κυρία» υπερίσχυσε κατά κράτος και το εξασφάλισε με 14 πόντους διαφορά 11-25 σημειώνοντας το 0-2 σετ.
Στο τρίτο σετ έγινε ωραίος αγώνας, αλλά η Ανόρθωση επικράτησε 20-25 και πήρε τη νίκη με 0-3 σετ.
ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ(ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ): Αχιλλέως, Θεοδούλου, Καμίνσκι, Καρακατσάνης, Ιωαννίδης, Μιχαήλ – Λίμπερο: Kωνσταντίνου – Χομαγιούν.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Παναγιωτίδης, Αμπουϊλα, Σαββίδης, Χριστοφόρου, Παγιάν, Κοντός – Λίμπερο: Χαραλαμπίδης –Αλλαγές: Xρυσοστόμου, Χατζηδημητρίου.
Πηγή: new.volleyball.org.cy
Δείτε την συνέντευξη του Leon Balogun στο youtube κανάλι του Άρη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
09/07 @ 15:30
Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
09/07 @ 14:42
Πέτυχε την πρώτη της νίκη η Εθνική υδατοσφαίρισης κάτω των 16
08/07 @ 18:14
Οι Άνδρες θριαμβευτικό 3-0 επί του Κοσόβου – Οι γυναίκες 2-1 την Γεωργία και αισιοδοξία για τη συνέχεια
07/07 @ 14:58
Στο πλαίσιο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Αθλητικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε τις καινοτομίες του διευρυμένου Μνημονίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025, στην παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ.
06/07 @ 23:20
Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε το 7ο άλμα της καριέρας του πάνω από τα έξι μέτρα, ενθουσιάζοντας το κοινό στο «Καλλιμάρμαρο», δείχνοντας έτοιμος για την τεράστια υπέρβαση των 6,10 μ.
06/07 @ 23:08
Ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 5 Ιουλίου 2025 τα παγκύπρια πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών στη χρονιά, με τη διεξαγωγή των ΧΜ Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 68ο Εφήβων και 56ο Νεανίδων, στο «Τσίρειο» Στάδιο της Λεμεσού.
BEST OF THEMASPORTS