Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο πρώην επικεφαλής της πορτογαλικής αστυνομίας αποκάλυψε ότι σχεδιαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα το 2004 στην πρεμιέρα του Euro, όταν η Ελλάδα αντιμετώπισε την Πορτογαλία.
Το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία στο Euro 2004 ήταν εκείνο ανάμεσα στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα.
Ύστερα από πολλά χρόνια ο τότε επικεφαλής της αστυνομίας, Κάρλος Άνζος, αποκάλυψε ότι εκείνη την ημέρα ετοιμαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα, το οποίο απέτρεψαν οι πορτογαλικές αρχές.
«Τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στην Μπράγκα για να προετοιμάσουν επίθεση στο Πόρτο στην έναρξη του Euro. Δεν ξέραμε αν ο σκοπός ήταν να γίνει στην τελετή έναρξης ή κατά τη διάρκεια του αγώνα της πρεμιέρας.
Λάβαμε την πληροφορία τρεις μήνες πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Αποφασίσουμε να τους συλλάβουμε. Και καλά κάναμε. Ο κύριος ύποπτος ήταν ο Μοχάμεντ Μπουγερί, σκληροπυρηνικός μουσουλμάνος με ολλανδικό και μαροκινό διαβατήριο.
Καταδικάστηκε κι εκδόθηκε εκτός Πορτογαλίας. Έπειτα από επτά μήνες δολοφόνησε τον Ολλανδό σκηνοθέτη, Τέο φαν Γκόγκ»,
αποκάλυψε ο Άνζος.
Πηγή: gazzetta.gr
Με τον Ντένις Σρέντερ να παίρνει πάνω του την ομάδα στα κρίσιμα δευτερόλεπτα, η Γερμανία νίκησε 88-83 την Τουρκία και ανέβηκε στον θρόνο του Ευρωμπάσκετ για δεύτερη φορά στην ιστορία της!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
14/09 @ 10:27
Μία σύλληψη σημειώθηκε χθες το βράδυ πριν από την έναρξη του αγώνα Ανόρθωση – ΑΕΚ στη Λάρνακα.
10/09 @ 10:04
Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου
9 Σεπτεμβρίου 2025
04/09 @ 10:52
Πόσο επικίνδυνο και ανασφαλές είναι για να χρησιμοποιείται από τις ποδοσφαιρικές ομάδες.
02/09 @ 10:00
Μέχρι απόψε έχουν δικαίωμα για να αλλάξουν και να δηλώσουν τις ευρωπαϊκές λίστες τους οι κυπριακές ομάδες.
01/09 @ 21:20
Ο Ηρακλής Γερολάκκου ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας, με τη μορφή υποσχετικής από τον ΑΠΟΕΛ, με τον νεαρό διεθνή επιθετικό Νικόλα Τσιαττάλα.
01/09 @ 17:25
Εφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι ο Πάμπος της ΕΠΑ
BEST OF THEMASPORTS