Ακολουθήστε μας στο Google news
Σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις ο Απόλλωνας ήταν αυτός που πήρε την πρόκριση απέναντι στην Ομόνοια για τους «8» του Κυπέλλου χάρη στο γκολ του Μπρου στο 69' (σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα). Τελικό σκορ 1-1 μετά και το γκολ του Ραμίρες στο 77', το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για την Ομόνοια.
Α΄Ημίχρονο
Καλύτερο ξεκίνημα από τον Απόλλωνα που είχε την κατοχή και τον έλεγχο στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα. Η πρώτη καλή φάση στο ματς ανήκε στους γαλάζιους με το σουτ του Σαρντινέρο στο 7' να περνάει λίγο έξω ενώ στο 15' ο Φακούντο Περέιρα έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Παναγή να μαζεύει.
Από το τέταρτο και μετά η Ομόνοια ανέβηκε και αφού απείλησε στο 19' με ωραία εκτέλεση του Γκόμες (την οποία απέκρουσε ο Βάλε με υπερένταση), στο 21' ο Ντάρμπισαιαρ έφυγε μόνος στην πλάτη της άμυνας όμως το πλασέ του από καλή θέση απέκρουσε και πάλι ο Βάλε!
Ένα μακρινό σουτ του Ατζαγκούν στο 24' δεν βρήκε στόχο ενώ στο 28' ο Βύντρα με μακρινή διαγώνια μπαλιά έβγαλε σε θέση βολής τον Ματ, όμως το σουτ του στην κίνηση και πάλι πέρασε εκτός εστίας.
Από το ημίωρο και μετά ξεχώρισε ο τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Ντάρμπισαιαρ, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Ραμίρες στο 35'. Ένα σουτ του Σακέτι από καλή θέση στο 43' δεν βρήκε στόχο.
Β' Ημίχρονο
Μοιρασμένη η κατοχή και στην επανάληψη με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να αναπτυχθούν πιο γρήγορα χωρίς όμως τις μεγάλες φάσεις.
Ένα σουτ του Φακούντο έφυγε εκτός εστίας στο 46', όπως και αυτό του Ατζαγκούν στο 52' ενώ στο 58' μετά από ωραία κούρσα και κάθετη πάσα του Κολοβού ο Ραμίρες έφυγε στην πλάτη της άμυνας όμως ο Βάλε τον πρόλαβε με αυτοθυσία.
Στο 66' μια κεφαλιά του Βύντρα δεν ανησύχησε τον Βάλε και στο 69ο λεπτό ο Μπρου πάγωσε το ΓΣΠ σκοράροντας με σουτ που κόντραρε στον Κούσουλο.
Η Ομόνοια ήθελε τρία γκολ για την πρόκριση πλέον και στο 77' βρήκε το πρώτο μετά από ωραία μπαλιά του Λόρα και κεφαλιά του Ραμίρες που έγραψε το 1-1. Στη συνέχεια προσπάθησε αλλά στο 87' ο Βάλε έκανε μεγάλη απόκρουση στο φαλτσαριστό σουτ του Μόντες ενώ στις καθυστερήσεις οι πράσινοι δεν προλάβαιναν για την ανατροπή με τον Απολλωνα να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.
Ομόνοια: Παναγή, Βύντρα, Κούσουλος ,Πρέτσε, Λόρα, Κατελάρης, Γκόμεθ, Ατζαγκούν, Μαυρίας(73? Λόπεθ), Κολοβός(69? Μόντες), Ντάρμπισαϊαρ(35? Ραμίρες)
Απόλλων: Βάλε, Πέδρο, Ουεντραόγκο, Χάμπος, Βασιλείου, Σακέττι, Μάρκοβιτς(56? Μπρου), Φακούντο, Σαρντινέρο, Καραγιόλ(81? Κερμπρ), Ζελάγια (76' Σκέμπρι)
Μήνυμα του Προέδρου της ΚΟΠ ενόψει της έναρξης της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
19/08 @ 11:54
Εβδομάδα νέων Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για τις ομάδες μας που συνεχίζουν στα Πρωταθλήματα της UEFA.
19/08 @ 11:14
Έληξαν την Δευτέρα, 18.08.2025, η ώρα 12:00 το μεσημέρι, οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων των Σωματείων Β’, Γ’ και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ και την Γενική Συνέλευση, για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2025/2026 και 2026/2027.
19/08 @ 17:00
Με την ολοκλήρωση του γ' προκριματικού γύρου των ευρωπαϊκών διοργανώσεων καθορίστηκε η μέχρι σήμερα βαθμολογία της πενταετίας για τις ομάδες
14/08 @ 10:14
Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν με βδελυγμία τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, αφού σαν σήμερα (14 Αυγούστου) το 1974, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, καταλαμβάνοντας με τον πιο βίαιο τρόπο την πόλη της Αμμοχώστου και ολόκληρη τη Χερσόνησο της Καρπασίας.
13/08 @ 11:28
Η ΚΟΠ ενημέρωσε σήμερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην τελευταία του συνεδρία, αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει αυτούσιους τους κανονισμούς της FIFA για ρατσιστική ή παρόμοια συμπεριφορά κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων.
12/08 @ 20:52
Και επίσημα στην Widzew Lodz ο Στέλιος Ανδρέου.
BEST OF THEMASPORTS