Ακολουθήστε μας στο Google news
Η ΑΕΛ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης την απόκτηση κεντρικού αμυντικού.
Εκεί που άπαντες περίμεναν την απόκτηση του δεύτερου εξτρέμ, μετά την απόκτηση Αντόνια, η ΑΕΛ προχώρησε στην
ανακοίνωση μεταγραφής κεντρικού αμυντικού.
Συγκεκριμένα, του 31χρονου (27-05-1987) Σλοβάκου ποδοσφαιριστή Μπόρις Γκοντάλ (Boris Godal).
Άγνωστο το όνομα του για το Κυπριακό ποδόσφαιρο, αλλά σίγουρα ο προπονητής της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκεζ, μάζεψε αρκετά στοιχεία για την αξία και τις ποδοσφαιρικές αρετές του παίκτη για να τον φέρει στη γαλαζοκίτρινη «φαρέτρα».
Ο Μπόρις Γκοντάλ ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά απο τα τμήματα υποδομής των ομάδων MSK Luka και Τρενσίν.
Στην Τρενσίν ήταν για μία εξαετία (2006-2012), όπου για μία σεζόν (2006-2007) πήγε δανεικός στην Moravany nad Vahom.
Τη διετία, 2013-2015, ήταν στη Ζαγλέμπιε Λουμπίν (Zaglebie Lubin), ενώ από το 2015 μέχρι σήμερα που ανακοινώθηκε από την ΑΕΛ ήταν στη Σπάρτακ Τρνάβα.
Αποτέλεσε βασική μονάδα της ομάδας από την πρώτη στιγμή που πήγε μέχρι και σήμερα. Μάλιστα δε, πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, καθώς επίσης πέρσι (2017-2018) αναδείχθηκε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος Σλοβακίας. Ιδιαίτερα σημαντικό το τελευταίο μιας και αμυντικός να ψηφίζεται ο κορυφαίος παίκτης δεν είναι και λίγο πράγμα σε κάποια χώρα.
Ο Μπόρις Γκοντάλ είχε αγωνιστεί το περασμένο καλοκαίρι με τη Σπαρτάκ Τρνάβα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η Σλοβάκικη ομάδα αποκλείστηκε στον γ΄ προκριματικό γύρο από τον Ερυθρό Αστέρα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς (πρώην προπονητή Ομόνοιας). Ακολούθως, η Σπαρτάκ Τρνάβα συμμετείχε στον πλέι οφ γύρο τουΓιουρόπα Λιγκ, όπου προκρίθηκε επί της Ολύμπια Λουμπλιάνα και συμμετείχε στον όμιλο με αντιπάλους Άντερλεχτ, Φενερμπαχτσέ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Ο Γκοντάλ σχεδόν αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ελέω προβλήματος τραυματισμού δεν αγωνίστηκε στη λευκή ισοπαλία με την Άντερλεχτ.
Η πλατφόρμα ενίσχυσης της Ανόρθωσης ανεβαίνει ολοένα και παραπάνω με τον Ανδρέα Ανδρέου Sabbianco να κάνει την μεγαλύτερη προσφορά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
24/09 @ 14:03
Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Revaz Injgia παρέλαβε το βραβείο Stoiximan Top Goal της 2ης αγωνιστικής του Cyprus League by Stoiximan 2025/26 από τον ΠΑ.Σ.Π.
22/09 @ 21:07
Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
15/09 @ 12:07
Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενημερώνει ότι μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί πέραν των 100.000 καρτών φιλάθλου.
14/09 @ 10:27
Μία σύλληψη σημειώθηκε χθες το βράδυ πριν από την έναρξη του αγώνα Ανόρθωση – ΑΕΚ στη Λάρνακα.
10/09 @ 10:04
Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου
9 Σεπτεμβρίου 2025
04/09 @ 10:52
Πόσο επικίνδυνο και ανασφαλές είναι για να χρησιμοποιείται από τις ποδοσφαιρικές ομάδες.
BEST OF THEMASPORTS