Ακολουθήστε μας στο Google news
Κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, οι οπαδοί του Απόλλωνα, δεν είναι τόσο ευχαριστημένοι. Επειδή η ομάδα τους, δεν έκλεισε το 2018 με επιτυχημένα αποτελέσματα στον θεσμό του πρωταθλήματος. Γενικότερα το 2018, έχουν θυμούνται θετικά πράγματα για την ομάδα τους, αλλά η αλήθεια είναι στιγμές και γεγονότα που τους πικραίνουν.
Περισσότερο το ότι η αγωνιστική περίοδος 2017-18, δεν είχε ως επιστέγασμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα θυμούνται για χρόνια το αρνητικό φινάλε του περασμένου Μάη. Η αλήθεια είναι πως δεν τους πλήγωσε τόσο πολύ η απώλεια του κυπέλλου στον τελικό με την ΑΕΚ, όσο το ότι δεν κατάφερε το συγκρότημα του Αυγουστή να τερματίσει το «μονοπώλιο» του ΑΠΟΕΛ στον θεσμό του πρωταθλήματος.
Φυσικά οι Απολλωνίστες δεν πρέπει να είναι αχάριστοι, επειδή η ομάδα τους… βρήκε τον τρόπο να συνέλθει κατά την καλοκαιρινή περίοδο, καταφέρνοντας να προκριθεί για τέταρτη φορά (μέσα σε 6 χρόνια), στους ομίλους του Γιουρόπα Ληγκ. Να μην ξεχνάμε ποιο εμπόδιο «πήδηξε» για να πάει στους ομίλους, την Ελβετική Βασιλεία, μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια είχε συνεχείς παρουσίες στους ομίλους και στον θεσμό του Τσιάμπιονς Ληγκ.
Αποχαιρετώντας το 2018, οι Απολλωνίστες θα βάλουν σε περίοπτη θέση, στο άλμπουμ των αναμνήσεων τους, τις νίκες επί των Λάτσιο και Μαρσέιγ στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Ληγκ. Μάλιστα με τους Γάλλους –που τον Μάιο του 2018 ήταν φιναλίστ στον τελικό του Γιουρόπα Ληγκ- δεν είχαν χάσει ούτε στο παιχνίδι του ΓΣΠ.
Εν κατακλείδι το 2018, για τη μεγάλη οικογένεια του Απόλλωνα, είχε μπόλικη δόση εναλλαγής συναισθημάτων. Σίγουρα η ομάδα έχει μεγαλώσει σαν οντότητα σε Κύπρο και Ευρώπη, αλλά οι πάντες το έχουν μεγάλο καημό, να την δουν να παίρνει ξανά πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια.
Η ομάδα απώλεσε μέρος της δυναμικής της, μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, αλλά είναι στα πόδια της να την επανακτήσει, αν συνέλθει στα πρώτα ματς του 2019.
Η διοίκηση παρουσιάζεται έτοιμη να βοηθήσει τον προπονητή, με τον εμβολιασμό του Γενάρη. Έφερε ήδη τον Τσέχο αριστερό μπακ Μίλαν Κέρμπρ, ο οποίος χτες ξεκίνησε προπονήσεις με την ομάδα. Δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής την Τετάρτη στο κύπελλο με την Ομόνοια, αλλά θα δηλωθεί μέχρι την Παρασκευή για να υπολογίζεται στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Νέα Σαλαμίνα. Εξελίξεις για τις άλλες μια-δυο μετεγγραφές που θα γίνουν, αναμένονται προσεχώς.
Στις 19:45 είναι προγραμματισμένο το φιλικό της Ανόρθωσης με τον Εθνικό στο Δασάκι.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
31/07 @ 20:15
Μια μοναδική και αποτελεσματική πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από τον Βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Αγγλίας, Δρ. Σάιμον Οφερ ο οποίος τυγχάνει να είναι και πρώην γενικός ιατρός, με τον ιδιοκτήτη μιας εταιρείας της Ecotricity ο οποίος είναι Πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας ερασιτεχνικής κατηγορίας της Green Rovers , μου έκανε εξαιρετική εντύπωση.
31/07 @ 00:32
Η σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Πάφου επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 0-1, έδωσε στην Κύπρο 250 βαθμούς στη βαθμολογία της UEFA και της επέτρεψε να μειώσει και άλλο την απόσταση από το 19ο Ισραήλ, το οποίο έχει πλέον, 588 πόντους περισσότερους από τη χώρα μας!
28/07 @ 13:23
Την απόλυτη συμφωνία του με τις δηλώσεις του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών - FIFPRO (International Federation of Professional Footballers), Sergio Marchi, σχετικά με την τακτική του Προέδρου της FIFA Τζοβάνι Ινφαντίνο, εξέφρασε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Σπύρος Νεοφυτίδης.
28/07 @ 12:33
Πένθος στην Πάφο για τον θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή, αλλά και προέδρου του ΑΠΟΠ, Ανδρέα Αγά.
26/07 @ 09:52
Έβαλαν βάσεις πρόκρισεις στους επόμενους γύρους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι κυπριακές ομάδες μετά τους πρώτους αγώνες για τον Β' προκριματικό σε Τσάμπιονς, Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ.
25/07 @ 09:57
Οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ και της Ομόνοιας 29Μ, άφησαν πίσω τις όποιες οπαδικές τους διαφορές και ενώθηκαν για να προστατέψουν το χωριό Όμοδος από την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε την Ορεινή Λεμεσό.
BEST OF THEMASPORTS