Ακολουθήστε μας στο Google news
Μετά το επιτυχές λανσάρισμα της καινοτομίας στη διοργάνωση του 2018, οι… λαγοί επιστρέφουν στο 13ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ τον προσεχή Μάρτιο. Πρόκειται για τους αποκαλούμενος pacemakers οι οποίοι τρέχουν κάθε ένας σε διαφορετικό τέμπο, βοηθώντας τους δρομείς που τους ακολουθούν πιστά, ώστε να πετύχουν ένα ατομικό ρεκόρ ή την επίδοση που επιθυμούν. Οι pacemakers τρέχουν στον Ημιμαραθώνιο και στη Μαραθώνια διαδρομή των 42.195 μέτρων και διακρίνονται από το σημαιάκι που φέρουν στην πλάτη τους, όπου αναγράφεται η διαδρομή στην οποία συμμετέχουν και ο εκτιμώμενος χρόνος τερματισμού τους.
Ακολουθώντας έναν… λαγό είναι αυξημένες οι πιθανότητες για ένα δρομέα να τερματίσει στον εκτιμώμενο χρόνο ή ακόμα γρηγορότερα, αφού θα ακολουθεί το τέμπο που θα του επιτρέψει να κάνει σωστό καταμερισμό των δυνάμεών του. Επίσης, οι pacemakers ενθαρρύνουν και εμψυχώνουν τους δρομείς την ώρα του αγώνα, μιας και δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να τρέχεις μόνος για δύο, τρεις ή τέσσερις ώρες. Ακόμα δίνουν συμβουλές σε έναν δρομέα για το πώς θα φτάσει στον τερματισμό εντός του χρόνου που επιθυμεί.
«Οι pacemakers εντοπίζονται σε όλους τους μεγάλους αγώνες του εξωτερικού και καθώς η διοργάνωσή μας αναπτύσσεται και αποκτά όλο και μεγαλύτερο διεθνές κύρος, προσελκύοντας περισσότερους δρομείς από άλλες χώρες, έχουμε εισάγει και το στοιχείο των pacemakers» σχολιάζει ο Race Director κ. Κωνσταντίνος Κυβίττης και προσθέτει: «Η περσινή εμπειρία και τα σχόλια των δρομέων έδειξαν πως ήταν πολύ βοηθητική η παρουσία των pacemakers και πως πολλά ρεκόρ έσπασαν χάρη σε αυτούς. Έτσι, αναπτύσσουμε περαιτέρω και αυτή την παροχή του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ προς τους δρομείς».
Ο 13ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ θα διεξαχθεί 23-24 Μαρτίου 2019 και σε αυτόν αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 15.000 δρομείς.
Πληροφορίες και εγγραφές στο
www.limassolmarathon.com.
Ακολουθήστε τη διοργάνωση στα Social Media:
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sportbladet, η Λεχ Πόζναν έχει συμφωνήσει με τον Άρη Λεμεσού για την αγορά του Λέο Μπένγκστον.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
08/07 @ 18:14
Οι Άνδρες θριαμβευτικό 3-0 επί του Κοσόβου – Οι γυναίκες 2-1 την Γεωργία και αισιοδοξία για τη συνέχεια
07/07 @ 14:58
Στο πλαίσιο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Αθλητικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε τις καινοτομίες του διευρυμένου Μνημονίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025, στην παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ.
06/07 @ 23:20
Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε το 7ο άλμα της καριέρας του πάνω από τα έξι μέτρα, ενθουσιάζοντας το κοινό στο «Καλλιμάρμαρο», δείχνοντας έτοιμος για την τεράστια υπέρβαση των 6,10 μ.
06/07 @ 23:08
Ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 5 Ιουλίου 2025 τα παγκύπρια πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών στη χρονιά, με τη διεξαγωγή των ΧΜ Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 68ο Εφήβων και 56ο Νεανίδων, στο «Τσίρειο» Στάδιο της Λεμεσού.
06/07 @ 22:56
Οι αρκετές διοργανώσεις στίβου που υπήρχαν το Σάββατο 5 Ιουλίου 2025, στην Ελλάδα, οδήγησαν πάρα πολλούς Κύπριους αθλητές και αθλήτριες να κάνουν το ταξίδι προς Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα, για να προσθέσουν αναγκαίους αγώνες στα πόδια τους.
06/07 @ 12:35
Η Κενυάτισσα Φέιθ Κίπιεγκον επανήλθε στο βιβλίο των ρεκόρ καταρρίπτοντας τη δική της παγκόσμια επίδοση στα 1.500 μέτρα με 3:48.68!
BEST OF THEMASPORTS