Ακολουθήστε μας στο Google news

Ακόμη ένα ντέρμπι αιωνίων, ακόμη μια ήττα για την Ομόνοια που δεν μπορεί με τίποτα να νικήσει τον ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα φέτος δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι από τα ντέρμπι με τους μεγάλους.

Μια ισοπαλία με Ανόρθωση και ήττες από ΑΠΟΕΛ (δύο φορές), Απόλλων, ΑΕΚ και ΑΕΛ ο απολογισμός των πρασίνων στα ντέρμπι. Απέναντι στον ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε πιο σοβαρή για ένα ημίχρονο όμως από ένα σημείο και μετά δεν ανταποκρίθηκε με τον αιώνιο να επιβάλλεται στον αγωνιστικό χώρο. Του Ανδρέα Χρίστου Για ακόμη ένα παιχνίδι την φετινή σεζόν το «τριφύλλι» έμεινε από δυνάμεις και παρουσίασε τις πολλές αδυναμίες της. Για ένα ημίχρονο στάθηκε σχετικά καλά (κυρίως στο αμυντικό κομμάτι), περιόρισε τον Τάμαρι ενώ είχε και τον Παναγή σε μεγάλη μέρα σταματώντας με εντυπωσιακό τρόπο τις προσπάθειες των Ζαχίντ δις και του Ντε Βινσέντι. Που χάλασε το πλάνο του Αναστασίου Εκεί όμως που χάλασε όλο το πλάνο του Αναστασίου ήταν στο ημίχρονο. Οι δύο καλύτεροι σε απόδοση παίκτες της μέχρι εκείνο το σημείο, οι Λόε και Γκόμες (που σκόραρε ένα υπέροχο γκολ κιόλας), τραυματίστηκαν και έπρεπε να περάσουν εκτός. Ο Αναστασίου κοίταξε στον πάγκο για επιλογές και η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχαν και πολλές. Μεχίας, Γκαφούρ, Τζαίλσον, Κατελάρης, Τζιωνής, Μόντες, Εντρένα, Ζίβετς και Αντόνια βρίσκονταν στον πάγκο. Η επιλογή Αναστασίου που... ελέγχεται Ο Ελλαδίτης τεχνικός επέλεξε να ρίξει στον αγώνα τον Κατελάρη, μια λογική επιλογή για τον άξονα αν και δεν βρίσκεται και στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Η επιλογή του όμως που ίσως αποδείχθηκε κομβική και (εκ του αποτελέσματος) λανθασμένη ήταν να δώσει φανέλα στον Ζίβετς. Ο Σλοβένος προερχόταν από μεγάλη περίοδο απραξίας λόγω τραυματισμού και τον έριξε αμέσως στα βαθιά. Εν τέλει ο Ζίβετς δεν κατάφερε να βοηθήσει ενώ μετά το 60ο λεπτό εμφανίστηκε και πάλι το γνωστό πρόβλημα του... κλαταρίσματος λόγω της κακής φυσικής κατάστασης των παικτών του τριφυλλιού. Πολλοί υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον Μόντες πιο νωρίς αντί για Ζίβετς, όμως ακόμη και αυτός δεν χαίρει και της απόλυτης εμπιστοσύνης του Αναστασίου ενώ δεν έχει δείξει πως μπορεί να σηκώσει αυτή την πίεση παρά το ότι έχει ποιότητα και ταλέντο. Στο Β' ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ έκανε το παιχνίδι του με την Ομόνοια να αρκείται σε παθητικό ρόλο και όταν ανέλαβε δράση ο Τάμαρι οι πράσινοι δεν είχαν ούτε απάντηση αλλά ούτε και αντίδραση. Σωσίβιο στη μεταγραφική Ιανουαρίου και αν... Σε τέτοιες περιπτώσεις μια ομάδα χρειάζεται παίκτες-ηγέτες ή τουλάχιστον παίκτες με τσαμπουκά και πάθος να βγουν μπροστά και να ανατρέψουν την όλη η κατάσταση. Η φετινή Ομόνοια δεν τους έχει ή τουλάχιστον αυτή την στιγμή δεν μπορούν να το πράξουν. Από την άλλη και στον Αναστασίου δεν μπορούν να επιρριφθούν πολλές ευθύνες. Ο άνθρωπος βρήκε μια ομάδα την οποία άλλοι έφτιαξαν και έστησαν και προσπαθεί με ότι υλικό έχει στη διάθεση του να αντεπεξέλθει. Το κριτήριο για τον Ελλαδίτη τεχνικό θα είναι η μεταγραφική Ιανουαρίου όταν θα έχει και την απόλυτη ευθύνη των μεταγραφών για να σώσει ότι σώζεται αυτή την σεζόν...  
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέρασε στον τελικό με... «σβηστές μηχανές» η Ομόνοια και περιμένει αντίπαλο!-ThemaSports
17/04 @ 20:52

Πέρασε στον τελικό με... «σβηστές μηχανές» η Ομόνοια και περιμένει αντίπαλο!

Έχοντας «καβάτζα» τη νίκη της με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό, η Ομόνοια δεν δυσκολεύτηκε απόψε στη ρεβάνς με τον Άρη στο ΓΣΠ (τελικό αποτέλεσμα, 0-0) να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου για 24η φορά στην ιστορία της, όπου στις 18 Μαΐου θα διεκδικήσει το 17ο της κύπελλο!

«Δεν είμαστε αρνητικοί για Ομόνοια 29Μ και ΓΣΠ, αλλά... - Έχει αρκετό καιρό να πληρώσει ο ΑΠΟΕΛ»-ThemaSports
15/04 @ 11:48

«Δεν είμαστε αρνητικοί για Ομόνοια 29Μ και ΓΣΠ, αλλά... - Έχει αρκετό καιρό να πληρώσει ο ΑΠΟΕΛ»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, ο οποίος μίλησε ανάμεσα σε άλλα, για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας 29Μ για να χρησιμοποιεί ως έδρα το ΓΣΠ τη νέα σεζόν στην Α' κατηγορία.

Ξεκάθαρη η στάση του νεαρού αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης-ThemaSports
15/04 @ 18:51

Ξεκάθαρη η στάση του νεαρού αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης

Η παραμονή και τα ανυπόστατα σενάρια

Διάλεξη από τον ΠΑ.Σ.Π. στο Α' Δημοτικό Σχολείο Πολεμιδιών-ThemaSports
13/04 @ 13:37

Διάλεξη από τον ΠΑ.Σ.Π. στο Α' Δημοτικό Σχολείο Πολεμιδιών

Τα παιδιά των μεγάλων τάξεων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Πολεμιδιών είχαν την ευκαιρία, την Τρίτη 9 Απριλίου, να παρακολουθήσουν μια διάλεξη από τον ΠΑ.Σ.Π. για την αξία του αθλητισμού, τον κόσμο του ποδοσφαιριστή και την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα!

ΔΙΠΛΟ... για να διαφυλάξει την κορυφή ο ΑΠΟΕΛ, για την ΠΡΩΤΗ νίκη η Πάφος-ThemaSports
13/04 @ 22:20

ΔΙΠΛΟ... για να διαφυλάξει την κορυφή ο ΑΠΟΕΛ, για την ΠΡΩΤΗ νίκη η Πάφος

Η Πάφος αντιμετωπίζει (Κυριακή, 14/04, 17:00) τον ΑΠΟΕΛ για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

ΦΟΥΡΙΟΖΑ η Ομόνοια, να της... κόψει τη φόρα η Ανόρθωση-ThemaSports
13/04 @ 22:58

ΦΟΥΡΙΟΖΑ η Ομόνοια, να της... κόψει τη φόρα η Ανόρθωση

Η Ανόρθωση φιλοξενεί (Κυριακή, 14/04, 19:30) την Ομόνοια στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ