Ακολουθήστε μας στο Google news
Πάνε με το μομέντουμ του επιτυχημένου φινάλε της ευρωπαικής τους περιπέτειας. Όμως, η κυπριακή πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική απ’ αυτήν του Γιουρόπα Ληγκ. Ο Απόλλωνας στο σημερινό σημαντικό ντέρμπι με την ΑΕΚ, αν και παίζει στην έδρα του, θα πρέπει να μοχθήσει πολύ και να βγάλει δυνατό χαρακτήρα για να φτάσει στη νίκη.
Καθόλου δεν τους… αποπροσανατολίζει, το ότι η ομάδα της Λάρνακας, έχει δυο συνεχόμενες ήττες στα τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα.
Είναι μια ομάδα που διαθέτει ποιοτικούς παίχτες και μέχρι πρότινος, πολλοί θεωρούσαν ότι μετά τον Απόλλωνα ήταν το καλύτερο και πιο ελκυστικό σύνολο.
Η επιτυχία στη Μασσαλία έφτιαξε για τα καλά τη ψυχολογία στις τάξεις της ομάδας. Για να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα το όλο σκηνικό, θα πρέπει η ομάδα να βρει τον τρόπο να νικήσει και την ομάδα του Άντονι Ιραόλα.
Δυο είναι σίγουροι απόντες, οι τραυματίες Έκτορ Γιούστε και Εστεμπάν Σακέτι. Επιθανότητες Ο Ζοάο Πέδρο, ίσως είναι στην αποστολή. Οι Εμίλιο Ζελάγια και Μουσταφά Καραγιόλ, μάλλον θα είναι στον πάγκο.
Πιθανή ενδεκάδα
Ο Μπρούνο Βάλε θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα θα διατηρηθεί ο Μάριος Στυλιανού. Αριστερό μπακ προβάδισμα έχει ο Σουμά έναντι του Γιώργου Βασιλείου. Κεντρικοί μπακ θα είναι οι Χάμπος Κυριάκου και Βαλεντίν Ρομπέρζ. Την τριάδα της μεσαίας γραμμής θα αποτελούν οι Κέβιν Μπρου, Σάσα Μάρκοβιτς και Φακούντο Περέιρα.
Οι Φώτης Παπουλής και Αντριάν Σαρδινέρο, θα κινούνται στα δυο φτερά. Σέντερ φορ θα είναι ο «φτιαγμένος» Άντον Μάγκλιτσα, ύστερα από τα δυο γκολ που πέτυχε στο «Βελοντρόμ». Παίζει ένα σενάριο να ξεκινήσει ως δεύτερος σέντερ μπακ ο Ντίλαν Ουεντραόγκο και να κινείται ως ανασταλτικός χαφ ο Χάμπος Κυριάκου. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μείνει έξω ο Μπρου. Δεν μπορούμε παράλληλα να αποκλείσουμε την πιθανότητα να επιλέξει σχήμα με τρεις πίσω ο Αυγουστή.
Ο κόσμος του Απόλλωνα μετά το σοκ της βαριάς ήττας από τον ΑΠΟΕΛ, πριν δυο εβδομάδες, μπορεί να λεχθεί ότι έχει συνέλθει μετά τις εκτός έδρας νίκες με Ένωση και Μαρσέιγ. Πολύ περισσότερο «ανέβασε» ψυχολογικά τον κόσμο το διπλό στη Μασσαλία.
Το ίδιο και τους διοικούντες, οι οποίοι αν τους ζητήσει ενίσχυση ο προπονητής τον Γενάρη, δεν πρόκειται να του πουν «όχι», πολύ περισσότερα που απεκόμισε σημαντικά έσοδα η ομάδα από την ευρωπαική της πορεία. Κάτι παραπάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, βγάζει η «σούμα», ποσό που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ετήσιου προϋπολογισμού.
Μια σημαία της Παλαιστίνης με δύο μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς έκαναν την εμφάνιση τους πάνω το στάδιο Αλφαμέγα στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια του αγώνα Πάφος-Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Τσάμπιονς Λιγκ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
22/07 @ 14:12
Η ανακοίνωση του Άρη Λεμεσού.
20/07 @ 09:06
Σήμερα Κυριακή 20 Ιουλίου του 2025, συμπληρώνονται 51 χρόνια από τη βάρβαρη Τουρκική εισβολή, που είχε ως αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% του νησιού μας. Ξημερώματα της 20ης Ιουλίου 1974 ξεκίνησε το πρώτο μέρος της τουρκικής εισβολής με την απόβαση στην Κερύνεια.
19/07 @ 21:08
Η ανακοίνωση της ΑΕΛ.
14/07 @ 18:34
H ανακοίνωση της Πάφου.
10/07 @ 13:50
O Δημήτρης Δημητρίου αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στο πρωτάθλημα της Ινδίας και μέσω social media ο σύνδεσμος προπονητών Κύπρου τον συνεγχάρει.
10/07 @ 12:10
Διαβάστε την ενημέρωση από την ΚΟΠ
BEST OF THEMASPORTS