Ακολουθήστε μας στο Google news
Το ντέρμπι ολοκληρώθηκε ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ. Νικήτρια η ομάδα των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας με ανατροπή μάλιστα. Προηγήθηκαν οι πράσινοι στο 29' με εκπληκτικό γκολ του Γκόμεζ, με δύο γκολ του Τάμαρι το γύρισε ο ΑΠΟΕΛ μέσα σε ένα τρίλεπτο (66' και 69').
Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό και η ομάδα του ΑΠΟΕΛ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα. Έχασε καλές στιγμές στο 2? στο 3? και στο 4? με Ενσούε και Νατέλ αντίστοιχα.
Η Ομόνοια ανέβασε ρυθμούς, ισορρόπησε και προσπάθησε να κρατήσει μπάλα. Το πρώτο 20λεπτο του ντέρμπι βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0 και βλέπαμε ένα παιχνίδι καλό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω.
Στο 22? και στο 26? ο Παναγή είπε όχι σε Ντε Βινσέντι και Ενσούε και ήρθε στο 29? ο Γκόμεζ να σκοράρει ένα εκπληκτικό γκολ από τα 30-40 μέτρα. Έκλεψε την μπάλα ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας λίγο πιο πάνω από το κέντρο, είδε τον Βάτερμαν εκτός και με ένα γλυκό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του ΑΠΟΕΛ.
Προσπάθησε να αντιδράσει η ομάδα του Τραμετσάνι, όμως ο Παναγή και πάλι φώναξε παρών. Συγκεκριμένα στο 41? ο Ζαχίντ απέναντι από τον Κύπριο πορτιέρο της Ομόνοιας πλάσαρε όμως ο Παναγή του είπε »όχι» με εντυπωσιακό τρόπο.
Με αυτά και με αυτά φτάσαμε στη λήξη του πρώτου μέρους με την Ομόνοια να προηγείται 1-0 με το γκολ του Γκόμεζ. Πιο επιθετικό το ΑΠΟΕΛ όμως ήρθε το τέρμα του Ισπανού για να αλλάξει τις ισορροπίες σε αυτά τα πρώτα 45΄λεπτά και ο Παναγή κράτησε όρθια την Ομόνοια όποτε χρειάστηκε.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και η Ομόνοια προέβει σε δύο αλλαγές. Έξω οι Λοέ και Γκόμεζ, μέσα οι Ζίβετς και Κατελάρη. Αυτό ίσως να επηρέασε την απόδοση των πρασίνων και το ΑΠΟΕΛ πίεζε για να βρει την ισοφάριση.
Μπορεί να μην έχασε κάποια πολύ μεγάλη ευκαιρία μέχρι το 66' που σκόραρε με τον Τάμαρι και έφερε το ματς στα ίσα, όμως είχε τον έλεγχο και από την άλλη η Ομόνοια θέλησε να κρατήσει μπάλα όμως δεν τα κατάφερε. Έδωσε χώρο στους γαλαζοκίτρινους και μέσα σε ένα τρίλεπτο ήρθαν τα κάτω - πάνω για την ομάδα του Τραμετσάνι.
Ο Τάμαρι στο 66' και στο 69' με δύο πολύ καλά σουτ με το αριστερό γύρισε το παιχνίδι και έβαλε σε θέση οδηγού τον ΑΠΟΕΛ.
Οι πράσινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, δεν τα κατάφεραν και το ΑΠΟΕΛ κρατούσε το υπέρ του προβάδισμα. Κάπου εκεί ήρθε και η αποβολή του Παναγή στο 89' σε φάουλ πάνω στον Τάμαρι (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη) και αφού ο Αναστασίου είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του, ο Κούσουλος πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια της Ομόνοιας.
Παρά την πεντάλεπτη καθυστέρηση δεν άλλαξε κάτι, η ομάδα του Τραμετσάνι πήρε το τρίποντο και προχωρά με νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη η Ομόνοια ηττήθηκε με ανατροπή και δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ντέρμπι.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Βύντρα, Πρετσέ, Λόρα, Λόπεθ, Λοέ (46΄Κατελάρης) Κούσουλος, Σοάρες (83΄Μόντες) Γκόμεθ (46΄Ζίβετς) Ραμίρες, Ντάρμπισαιρ
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Ενσούε (84΄Γκέντσογλου) Μερκής (72΄Βούρος) Καρλάο, Ιωάννου, Καζού, Μοράις, Ζαχίντ, Τάμαρι, Νατέλ, Ντε Βινσέντι
Κίτρινες: Λόρα, Γκόμεθ, Παναγή/Αλ Τάμαρι, Μερκής
Κόκκινες: Παναγή/-
Σε ένα ματς όπου βρεθήκαμε να χάνουμε 0-2 στο 18', η Εθνική μας έβγαλε αντίδραση, μείωσε σε 1-2 με Λοΐζου στο 29' και ο Χάμπος Χαραλάμπους στο 76' έγραψε το τελικό 2-2 χαρίζοντας έναν παλικαρίσιο βαθμό στην Κύπρο μας!
Τα γκολ για τους Ρουμάνους πέτυχε ο Ντραγκούς στο 2' και στο 18'.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
04/09 @ 10:52
Πόσο επικίνδυνο και ανασφαλές είναι για να χρησιμοποιείται από τις ποδοσφαιρικές ομάδες.
02/09 @ 10:00
Μέχρι απόψε έχουν δικαίωμα για να αλλάξουν και να δηλώσουν τις ευρωπαϊκές λίστες τους οι κυπριακές ομάδες.
01/09 @ 21:20
Ο Ηρακλής Γερολάκκου ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας, με τη μορφή υποσχετικής από τον ΑΠΟΕΛ, με τον νεαρό διεθνή επιθετικό Νικόλα Τσιαττάλα.
01/09 @ 17:25
Εφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι ο Πάμπος της ΕΠΑ
01/09 @ 15:15
Στον χαιρετισμό του στη σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χάρης Λοϊζίδης τοποθετήθηκε για το θέμα με τις οφειλές των σωματείων και την έκταση που πήρε.
26/08 @ 15:55
Καυστική ανάρτηση από τον Σπύρο Νεοφυτίδη για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών...
BEST OF THEMASPORTS