Ακολουθήστε μας στο Google news

Κλείνουν δυο χρόνια την Κυριακή (16/12), από τότε που ο Σωφρόνης Αυγουστή, κλήθηκε αρχικά σαν υπηρεσιακός να διαδεχθεί τον Πέδρο Εμανουέλ. Ουσιαστικά εξασφάλισε το διαβατήριο μονιμότητας, όταν στις 3 του Γενάρη του 2017, ο Απόλλωνας γινόταν η πρώτη ομάδα που άλωνε την καινούργια και... φρεσκοβαμμένη, έδρα της ΑΕΚ Λάρνακας.  Το τι είχε πετύχει η Λεμεσιανή ομάδα, σε αυτά τα δυο χρόνια, στις εγχώριες διοργανώσεις είναι καταγραμμένα στα... συρτάρια της ιστορίας. Να μην επαναλάβουμε τι του λείπει, για να θεωρήσουν οι πιο απαιτητικοί οπαδοί της ομάδας, ότι είναι πετυχημένος.  Σκοπός του κειμένου είναι άλλος. Να επισημάνουμε πόσο διαφορετικό... χαρακτήρα βγάζει ο Λεμεσιανός τεχνικός, όταν ο Απόλλωνας παίζει στην Ευρώπη, κατά την δική του θητεία. Αυτή η ΔΙΑΦΟΡΑ, φάνηκε σε αρκετά παιχνίδια, κόντρα σε ομάδες που εκπέμπουν σε άλλες συχνότητες, όπως συνηθίζεται να λέμε στην Κύπρο.   Στεκόμαστε παραπάνω στην... επιθετική φιλοσοφία που έχουν εμπεδώσει και εφαρμόζουν στο γήπεδο οι παίχτες, όποια ομάδα κι αν έχουν απέναντι τους. Όταν ο Σωφρόνης θα βρει χρόνο και κάτσει να δει σε dvd ολόκληρο το ψεσινό παιχνίδι στο "Βελοντρόμ", μάλλον δεν θα το πιστεύει ούτε ο ίδιος, πόσο εύκολα έφτασαν στο σπουδαιότατο διπλό επί της Μαρσέιγ.  Επειδή ζούμε σε μια χώρα, που τα πάντα αμφισβητούνται, δεν αφαιρεί από το μέγεθος της επιτυχίας πάνω στους Γάλλους, το ότι έπαιξε ο τρίτος τερματοφύλακας και μερικές ακόμα ρεζέρβες. Ήταν στο γήπεδο και μερικοί πρωτοκλασάτοι παίχτες, όπως οι Παγέ, Στρούτμαν, Γουστάβο, Ραμί.  Διαπιστώνουμε επίσης, ότι ο προπονητής του Απόλλωνα, στα παιχνίδια της Ευρώπης, δείχνει να μην έχει το άγχος, την πίεση (ενίοτε και τα νεύρα) που εμφανίζει σε μερικά κρίσιμα και σημαντικά ματς εντός των τειχών. Το ότι είναι πιο "ξαλαφρωμένος", ενδεχομένως να του επιτρέπει να λαμβάνει πιο ψύχραιμα (και πιο ήρεμα) αποφάσεις που αφορούν το κάθε παιχνίδι.  Πέτυχε και κάτι άλλο στα τελευταία δυο ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τη Λάτσιο και τη Μαρσέϊγ. Να "κερδίσει" μερικούς παίχτες, που πολλοί δεν τον είχαν και πολύ... ψηλά. Εύκολα μπορείτε να καταλάβετε για ποιους μιλάμε. Για τον Φαουμπάλα που έβαλε τη γκολάρα με τους Ιταλούς, τον Μάριο Στυλιανού που έκανε το παιχνίδι της ζωής του χτες στη Μασσαλία, αλλά και τους Ντίλαν Ουεντραόγκο (ήταν πολύ καλός και ψες στην πόλη που γεννήθηκε) Ντανίλο Σπόλιαριτς (ήταν στην τριάδα της άμυνας με τη Λάτσιο).  Μπορεί να μην το πει πότε δημόσια ο ίδιος ο Αυγουστή, αλλά κατά την φετινή σεζόν, με τα τρελά πράγματα που πέτυχαν, με τους παίχτες του, στο Γιουρόπα Ληγκ, έκανε τον άνθρωπο που διαχειρίζεται τα οικονομικά της εταιρίας, να κοιμάται απόλυτα ήσυχος τα βράδια. Το ίδιο κι ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης, του οποίου ωστόσο η μεγάλη καψούρα (όπως και των χιλιάδων Απολλωνιστών) είναι να δει την ομάδα να κατακτά την κορυφή στη Λίγκα της βραχονησίδας.  
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!-ThemaSports
14/05 @ 11:03

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και πλησιάζει η ώρα που θα ξετυλιχθεί μπροστά μας η όμορφη διαδρομή των πρωταγωνιστικών! Η ώρα που τα φώτα θα στραφούν πάνω σε αυτούς που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν για το ταλέντο και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουν. Είναι η ώρα των «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24».

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!-ThemaSports
13/05 @ 21:02

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!

Κορυφαίος του πρωταθλήματος ο Φράνκο Τόνγκια!

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»-ThemaSports
11/05 @ 21:19

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στη διάσκεψη Τύπου μετά την ισοπαλία με την Πάφο.

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου -ThemaSports
10/05 @ 19:58

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου

Η Primetel, μέσω επίσημης ανακοίνωσής της ενημερώνει σχετικά με το αθλητικό περιεχόμενο της πλατφόρμας σημειώνοντας πως έχει ανανεωθεί η συμφωνία διανομής αθλητικού περιεχομένου με την Cyta.

Ερυθρόλευκο κτύπημα από τον Βαλμπουενά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
09/05 @ 22:42

Ερυθρόλευκο κτύπημα από τον Βαλμπουενά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ανέβασε στόρι ο Ματίε Βαλμπουενά. Ο Γάλλος δεν θα έχανε με τίποτα τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα.

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους-ThemaSports
05/05 @ 14:40

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους

Το 6ο επεισόδιο απόψε στις 21:15 από Cablenet Sports 1

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ