Ακολουθήστε μας στο Google news
Το «αιώνιο» ντέρμπι ΑΠΟΕΛ –Ομόνοια αποτελεί την ατραξιόν της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α΄ Κατηγορίας Ανδρών που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018.
Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στο «Λευκόθεο» στις 20:00. Σπουδαίο παιχνίδι θα γίνει και στη Σάλα «Αφροδίτη» μεταξύ Green Air Παφιακού – Nέας Σαλαμίνας.
Η Αναγέννηση Δερύνειας θα έχει επικίνδυνη έξοδο στη Λεμεσό απέναντι στην ΑΕ Καραβά, ενώ η Ανόρθωση υποδέχεται τον Εθνικό Λατσιών.
Όλοι οι αγώνες θα γίνουν επίσης την Παρασκευή στις 20:00.
«ΛΕΥΚΟΘΕΟ»: ΑΠΟΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ
Αυτό το ντέρμπι μπορεί να προσφέρει τα πάντα στους φίλους του βόλεϊ. Oι δυο ομάδες θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις το τρίποντο ενώ τη δεδομένη στιγμή παρουσιάζονται σε πολύ καλή κατάσταση.
Το ΑΠΟΕΛ που παλεύει για την τετράδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση και σε άριστη ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση μετά τη νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας με 3-0 σετ στη Λεμεσό την περασμένη Παρασκευή.
Στο ντέρμπι έχει κίνητρο όχι μόνο να σπάσει το αήττητο της Ομόνοιας, αλλά και να της πάρει το πρώτο σετ. Ο κόουτς Λούης Λοϊζου θα παρατάξει τους: Κασαμπαλή, Χάλαντα, Ράμμα, Χρυσοστόμου, Γεωργίου, Δημητρίου με λίμπερο τον Παντελή Παντελή.
Η Ομόνοια πάει στο «Λευκόθεο» για να κάνει το παιχνίδι της και να κερδίσει τον αγώνα. Η 9η σερί νίκη αποτελεί δέλεαρ για τους «πράσινους» που δεν θέλουν να χάσουν αήττητο ή σετ στο αιώνιο.
Ο κόουτς Σάββας Σάββα θα παρατάξει τους: Άλβες, Ρεϊνάλντο, Μιράντα, Σ. Πετρακκίδη, Ελευθερίου, Προδρόμου (Αλεξίου) με λίμπερο τον Γιώργο Πλατρίτη.
Στη δεύτερη αγωνιστική, μετά από εξαιρετικό αγώνα, κέρδισε η Ομόνοια με 3-0 σετ (25-20, 26-24, 33-31).
«ΑΦΡΟΔΙΤΗ»: Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Οι δυο ομάδες θέλουν απαραιτήτως το τρίποντο και θα τα δώσουν όλα για να την πετύχουν.
Η παφιακή ομάδα θέλει να μείνει κοντά στην κορυφή και να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες της Ομόνοιας. Η Νέα Σαλαμίνα θα επιδιώξει το τρίποντο με στόχο να μείνει κοντά ή να πατήσει στην τετράδα.
Ο Green Air Παφιακός ρόλαρε το τελευταίο διάστημα και μπορεί να κερδίσει παντού. Από την άλλη η Νέα Σαλαμίνα ήταν απογοητευτική απέναντι στο ΑΠΟΕΛ και θέλει επειγόντως επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα.
Στον Α΄ Γύρο και τη 2η αγωνιστική, ο Green Air Παφιακός κέρδισε με 3-1 στο «Σπύρος Κυπριανού» (19-25, 22-25,25-18, 22-25).
«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ
Παιχνίδι που μπορεί να προσφέρει πολύ ωραίο θέαμα ανάμεσα σε δυο πολύ καλές ομάδες θα γίνει στο «Σπύρος Κυπριανού» μεταξύ ΑΕ Καραβά – Αναγέννησης Δερύνειας.
Η προσφυγική ομάδα θέλει μια μεγάλη νίκη για να κάνει αισθητή την παρουσία της και να ανέβει ψηλότερα.
Η Αναγέννηση από την άλλη σε αυτό το κρίσιμο σημείο της ρέγκιουλαρ σίζον, δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις και θέλει το τρίποντο στη Λεμεσό, αφού η τετράδα είναι στην «κόψη του ξυραφιού».
Στον Α΄ Γύρο και τη 2η αγωνιστική, η Αναγέννηση Δερύνειας κέρδισε με 3-0 σετ (25-20, 25-23, 25-17).
«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ
Η Ανόρθωση δεν έχει την πολυτέλεια για να χάσει άλλους βαθμούς ειδικά στην έδρα της και απέναντι στον ουραγό του πρωταθλήματος.
Η «Μεγάλη Κυρία» θα επιδιώξει να κερδίσει και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί στη συνέχεια με φόντο την τετράδα.
Ο Εθνικός Λατσιών πάει στη Λεμεσό για να κερδίσει τις εντυπώσεις όπως σε κάθε αγώνα γνωρίζοντας ότι δεν είναι το φαβορί. Στον αγώνα ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν οι νεαροί παίκτες των δυο ομάδων που είναι μπόλικοι.
Στον αγώνα των Λατσιών που έγινες στον Α΄ Γύρο τη 2η αγωνιστική η Ανόρθωση κέρδισε με 3-0 (15-25, 10-25, 14-25).
Η βαθμολογία (σε οκτώ αγώνες)
1. Ομόνοια 24-00 24
2. Green Air Παφιακός 21-07 21
3. Αναγέννηση Δερύνειας 16-11 15
4. ΑΠΟΕΛ 17-11 14
5. Νέα Σαλαμίνα 14-13 12
6. Ανόρθωση 10-18 07
7. ΑΕ Καραβά 03-21 03
8. Εθνικός Λατσιών 00-24 00
Πηγή: new.volleyball.org.cy
Η ανακοίνωση του Απόλλωνα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
09/09 @ 14:41
Στην ακατανόητη συμπεριφορά από οδηγό ταξί ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο όχημα και ο σκύλος οδηγός της Καρολίνας Πελενδρίτου, μία από τις πιο πετυχημένες αθλήτριες των Παραολυμπιακών Αγώνων (σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής στους Παραολυμπιακούς 2024) αναφέρθηκε ο γραμματέας ΣΑΤΑ, Πάρης Ορφανός.
08/09 @ 16:32
Η χρυσή Παραολυμπιονίκης κατέγραψε σε βίντεο το δυσάρεστο περιστατικό με τον οδηγό ταξί να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα
04/09 @ 11:21
Η αθλήτρια της Σφυροβολίας Βαλεντίνα Σάββα παρέλαβε την Υποτροφία Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2025 στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Η απονομή έγινε από τον Γενικό Γραμματέα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώτη Ιωαννίδη, στην παρουσία του Διευθυντή της ΚΟΕ κ. Ανδρέα Βασιλείου.
02/09 @ 14:51
Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Βούλας Πατουλίδου στην τηλεοπτική εκπομπή «Στούντιο 4».
26/08 @ 21:38
Πένθος στον Κυπριακό Αθλητισμό... Όπως ανακοίνωσε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, «έφυγε» από τη ζωή η Κύπρια αθλήτρια, Μαρία Αριστοτέλους μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.
25/08 @ 21:14
Με τρία μετάλλια επιστρέφει η κυπριακή αποστολή από την Βαρσοβία, όπου έλαβε μέρος στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καράτε.
BEST OF THEMASPORTS