Από το 2002 μέχρι σήμερα πέρασε ο καιρός και άλλαξαν πολλά.
Το μεγάλο ντέρμπι αιωνίων ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια πάντα μαγνητίζει τα βλέμματα όμως οι εποχές αλλάζουν και βρισκόμαστε κοντά στο να γίνουμε μάρτυρες ενός αρνητικού ρεκόρ.
Στο παρελθόν ΑΠΟΕΛίστες και Ομονοιάτες γέμιζαν το ΓΣΠ σε κάθε αναμέτρηση κάτι που τα τελευταία χρόνια αποτελεί σπάνιο φαινόμενο. Το ντέρμπι μάλιστα που έρχεται ίσως φέρει και αρνητικό ρεκόρ με την χαμηλότερη προσέλευση σε ντέρμπι αιωνίων καθώς η προπώληση κινείται σε τραγικά επίπεδα.
Για αυτό το λόγο θυμηθήκαμε και το ντέρμπι με το ρεκόρ διάθεσης εισιτηρίων. Αυτό έγινε στις 7 Δεκεμβρίου 2002 όταν διατέθηκαν 23,043 εισιτήρια και Ομονοιάτες και ΑΠΟΕΛίστες κάθονταν μαζί στην ίδια κερκίδα!
Δείτε φωτογραφία όπου στη Δυτική διακρίνονται ΑΠΟΕΛίστες και Ομονοιάτες στην ίδια κερκίδα:
Μια μοναδική και αποτελεσματική πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από τον Βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Αγγλίας, Δρ. Σάιμον Οφερ ο οποίος τυγχάνει να είναι και πρώην γενικός ιατρός, με τον ιδιοκτήτη μιας εταιρείας της Ecotricity ο οποίος είναι Πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας ερασιτεχνικής κατηγορίας της Green Rovers , μου έκανε εξαιρετική εντύπωση.
Η σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Πάφου επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 0-1, έδωσε στην Κύπρο 250 βαθμούς στη βαθμολογία της UEFA και της επέτρεψε να μειώσει και άλλο την απόσταση από το 19ο Ισραήλ, το οποίο έχει πλέον, 588 πόντους περισσότερους από τη χώρα μας!
Την απόλυτη συμφωνία του με τις δηλώσεις του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών - FIFPRO (International Federation of Professional Footballers), Sergio Marchi, σχετικά με την τακτική του Προέδρου της FIFA Τζοβάνι Ινφαντίνο, εξέφρασε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Σπύρος Νεοφυτίδης.
Έβαλαν βάσεις πρόκρισεις στους επόμενους γύρους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι κυπριακές ομάδες μετά τους πρώτους αγώνες για τον Β' προκριματικό σε Τσάμπιονς, Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ.
Οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ και της Ομόνοιας 29Μ, άφησαν πίσω τις όποιες οπαδικές τους διαφορές και ενώθηκαν για να προστατέψουν το χωριό Όμοδος από την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε την Ορεινή Λεμεσό.