Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Μπαρτσελόνα ήταν εξαιρετική στη Μόσχα, κυριάρχησε απόλυτα στη τέταρτη περίοδο και επικράτησε της Χίμκι με 79-65, σε ένα παιχνίδι όπου ξεχώρισαν οι Βίκτορ Κλαβέρ, Άντε Τόμιτς και Σάσα Βεζένκοφ! Mε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό και μεγάλο πάθος, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να φτάσει σε μία πολύ σημαντική νίκη (79-65), που την ανέβασε στο 5-10 στο τέλος του πρώτου γύρου της Regular Season της Euroleague. Αντίθετα, η Χίμκι που έπαθε μπλακ-άουτ στην τέταρτη περίοδο (επιμέρους σκορ 22-8 για την Μπάρτσα), «έπεσε» στο 8-7, δείχνοντας αρκετά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση. Στα αξιοσημείωτα, η εξαιρετική εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ (8 πόντοι με 1/1 δίποντο, 2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 ασίστ σε 17:10" συμμετοχής), καθώς και οι 32 ασίστ που μοίρασαν οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο, σε μία επίδοση-ρεκόρ στην ιστορία των Καταλανών. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε στους ρυθμούς της Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο ήταν... αγριεμένη από την αρχή και μετά το 8-5 της Χίμκι στο 3ο λεπτό επέβαλλε το δικό της τέμπο. Με πολυφωνία στην επίθεση και 10/18 σουτ, οι Καταλανοί προηγήθηκαν με δέκα πόντους (25-15) στο τέλος της πρώτης περιόδου. Η διψήφια διαφορά παρέμεινε στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου (27-17, 12'), με την Μπαρτσελόνα να κρατά ένα σταθερό προβάδισμα μέχρι και το 15', σε ένα χρονικό σημείο που βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 7 πόντους (32-25). Στη συνέχεια, η Χίμκι έτρεξε ένα μικρό σερί 7-1 και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (33-32), όμως ένα τρίποντο του Χάνγκα έφερε την Μπαρτσελόνα στο +4 (36-32) στη λήξη του πρώτου μέρους. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απέκτησαν προβάδισμα 7 πόντων στο 24ο λεπτό (43-36). Όμως, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε στη συνέχεια, με τον Αλεξέι Σβεντ να... βρίσκει επαφή με το καλάθι και να οδηγεί την Χίμκι σε ένα επιμέρους 10-1, που την έφερε μπροστά στο σκορ (46-45, 26'). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με την Μπαρτσελόνα να έχει τις απαντήσεις και να ισοφαρίζει σε 57-57 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Όλα έδειχναν ντέρμπι στη τέταρτη περίοδο, όμως οι Καταλανοί είχαν αντίθετη άποψη. Με εξαιρετική άμυνα και πολύ καλές επιλογές στην επίθεση, η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε απόλυτα στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περίοδου και με ένα επιμέρους 17-2 (!) έφτασε στο +15 (74-59, 37'), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι. Η Χίμκι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το μπλακ-άουτ και δεν γύρισε ποτέ στην αναμέτρηση, με την Μπαρτσελόνα να φτάνει τελικά σε μία εύκολη νίκη (79-65) που της δίνει μεγάλη ανάσα για την συνέχεια της Regular Season της Euroleague. Δεκάλεπτα: 15-25, 32-36, 57-57, 65-79 sdna.gr
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιόλιος: "Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει να είναι στην Εθνική, ο Σπανούλης εμπνέει"-ThemaSports
11/05 @ 11:50

Λιόλιος: "Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει να είναι στην Εθνική, ο Σπανούλης εμπνέει"

Ο Βαγγέλης Λιόλιος φιλοξενήθηκε στο ελληνόφωνο του κρατικού αυστραλιανού ραδιοφώνου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην Εθνική Ελλάδα, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Βασίλη Σπανούλη.

Η Μπαρτσελόνα "χρυσώνει" τον Χεζόνια σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα δίνοντάς του το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Ευρώπη-ThemaSports
11/05 @ 11:15

Η Μπαρτσελόνα "χρυσώνει" τον Χεζόνια σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα δίνοντάς του το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Ευρώπη

Σύμφωνα με σειρά ισπανικών δημοσιευμάτων η Μπαρτσελόνα μπήκε στην κούρσα διεκδίκησης του Μάριο Χεζόνια και του δίνει ένα χρυσό συμβόλαιο για να τον κάνει δικό τους, αφού φέρεται να θέλει να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην Ευρώπη.

Γιαννακόπουλος για Ναν: «Στον δικό μου πάνθεον με Στόικο και Αλβέρτη»-ThemaSports
10/05 @ 15:36

Γιαννακόπουλος για Ναν: «Στον δικό μου πάνθεον με Στόικο και Αλβέρτη»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για μία ακόμα φορά αποθέωσε τον Κέντρικ Ναν.

Αταμάν: «Ο Γιαννακόπουλος κάνει τα πάντα, θα μείνω για πολλά χρόνια εδώ»-ThemaSports
10/05 @ 14:35

Αταμάν: «Ο Γιαννακόπουλος κάνει τα πάντα, θα μείνω για πολλά χρόνια εδώ»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για την πρώτη του σεζόν στην Αθήνα, για τη σχέση του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου και τόνισε ότι θα μείνει κάτοικος Αθηνών για πάρα πολλά χρόνια.

Ολυμπιακός: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα εισιτήρια του Βερολίνου-ThemaSports
10/05 @ 13:42

Ολυμπιακός: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα εισιτήρια του Βερολίνου

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως οι φίλοι της ομάδας που θέλουν να προμηθευτούν εισιτήριο για το Final-4 μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία.

Έβαλε «στο μάτι» τον Νικ Καλάθη!-ThemaSports
09/05 @ 22:40

Έβαλε «στο μάτι» τον Νικ Καλάθη!

Η Μονακό βρίσκεται στο... κατώφλι του Νικ Καλάθη, τον οποίον θέλει να κάνει δικό της το καλοκαίρι, όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με τη Φενέρμπαχτσε.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ