Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο φετινός ευρωπαϊκός εφιάλτης του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» να συγκεντρώνουν μόλις ένα βαθμό και το SDNA σας παρουσιάζει το ευρωπαϊκό... περιθώριο με τα χειρότερα ρεκόρ στην ιστορία των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Ολυμπιακός του Μπέσνικ Χάσι ξεκίνησε γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες την φετινή ευρωπαϊκή του πορεία, με την υπερκέραση των εμποδίων των Παρτιζάν και Ριέκα στα προκριματικά και την συνεπακόλουθη επιστροφή των «ερυθρολεύκων« στους ομίλους της κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από διάλειμμα ενός έτους, να γεμίζουν με αισιοδοξία τους οπαδούς τους.
Οι Πειραιώτες πάντως λογάριαζαν χωρίς την... κληρωτίδα, που τους έφερε αντιμέτωπους με μερικά μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θέτοντας πια ως ζητούμενο περισσότερο την αξιοπρεπή παρουσία και λιγότερο την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Η πορεία του ευρωπαϊκού ονείρου εξελίχθηκε σε εφιάλτη μέσα σε μόλις 13', όσα χρειάστηκε δηλαδή η Σπόρτινγκ Λισαβόνας για να προηγηθεί με 2-0 μέσα στο «Γ. Καραισκάκης» στην πρεμιέρα των ομίλων, τερματίζοντας ουσιαστικά κάθε ελπίδα των γηπεδούχων ακόμη και για κατάληψη της τρίτης θέσης.
Η χθεσινή αυλαία του ομίλου με την ήττα με 2-0 από την Γιουβέντους έθεσε το τελευταίο... καρφί στο «ερυθρόλευκο» φέρετρο, τη στιγμή που μεσολάβησαν μερικές αξιοπρεπείς αλλά και... αμαχητί ήττες σε Τορίνο, Λισαβόνα και Βαρκελώνη, με το σύνολο του αντικαταστάτη του Χάσι, Τάκη Λεμονή να περηφανεύεται μονάχα για την λευκή ισοπαλία επί της Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε.
Η σωρεία των φετινών αρνητικών ρεκόρ που κατέρριψαν οι Πειραιώτες αναμένεται να τους ακολουθεί σαν στοιχειό για αρκετό χρονικό διάστημα, με τον Ολυμπιακό να πιάνει ελληνικό... πάτο, ούσα πια η ελληνική ομάδα με την χειρότερη συγκομιδή στην διοργάνωση, ενώ εξασφάλισε και ένα εισιτήριο στο ευρωπαϊκό... περιθώριο, με τις ομάδες που είχαν την τιμή να τελειώσουν την φάση των ομίλων με μόλις ένα βαθμό.
Ιδού οι ομάδες που τερμάτισαν στον πάτο της βαθμολογίας με 0 ή 1 βαθμό απ΄ τη σεζόν 1997-1998, τη στιγμή που περίοπτη θέση στη λίστα κατέχουν και οι φετινοί... απόκληροι, Ολυμπιακός και Μπενφίκα, με ερωτηματικό να αποτελεί ακόμη η Φέγενορντ, που φλερτάρει επίσης με το «χρυσό βατόμουρο» έχοντας μηδέν βαθμούς και φιλοξενώντας απόψε την Νάπολι.
Σεζόν |
Ομάδα |
Βαθμοί |
1997-98 |
Κόσιτσε |
0 |
|
Λιρς |
1 |
1998-99 |
Στουρμ Γκρατς |
1 |
1999-00 |
Ρόσενμποργκ |
1 |
2002-03 |
Λεβερκούζεν |
0 |
|
Λοκομοτίβ Μόσχας |
1 |
2004-05 |
Ρόμα |
1 |
|
Σπάρτα Πράγας |
1 |
|
Άντερλεχτ |
0 |
2005-06 |
Ραπίντ Βιέννης |
0 |
2006-07 |
Λέφσκι Σόφιας |
0 |
2007-08 |
Ντιναμό Κιέβου |
0 |
|
ΤΣΣΚΑ Μόσχας |
1 |
|
Στεάουα Βουκουρεστίου |
1 |
2008-9 |
Βασιλεία |
1 |
|
Στεάουα Βουκουρεστίου |
1 |
2009-10 |
Μακάμπι Χάιφα |
0 |
|
Ντέμπρετσεν |
0 |
2010-11 |
Μπούρσασπορ |
1 |
|
Ζίλινα |
0 |
|
Παρτιζάν |
0 |
2011-12 |
Βιγιαρεάλ |
0 |
|
Γκαλάτι |
0 |
|
Ντιναμό Ζάγκρεμπ |
0 |
2012-13 |
Ντιναμό Ζάγκρεμπ |
1 |
|
Νόρντζελαντ |
1 |
2013-14 |
Σοσιεδάδ |
1 |
|
Άντερλεχτ |
1 |
|
Μαρσέιγ |
0 |
2014-15 |
Γαλατασαράι |
1 |
|
ΑΠΟΕΛ |
1 |
2015-16 |
Μακάμπι Τελ Αβίβ |
0 |
2016-17 |
Ντιναμό Ζάγκρεμπ |
0 |
|
Μπριζ |
0 |
2017-18 |
Μπενφίκα |
0 |
|
Ολυμπιακός |
1 |
|
Φέγενορντ* |
0 |
Πηγή: www.sdna.gr
Λαχτάρησαν και όχι άδικα οι οπαδοί της ΑΕΛ βλέποντας την ομάδα τους για έναν ολόκληρο γύρο να κάνει μόλις μία νίκη, αλλά και για αρκετές αγωνιστικές να μην μπορεί ούτε να σκοράρει έστω ένα γκολ!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
15/04 @ 20:11
Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15 Απριλίου 2025, αποφάσισε τα πιο κάτω:
19/04 @ 20:59
Η Πάφος είναι στην πρώτη θέση και κάνει Πάσχα στην κορυφή. Τι έγινε τις προηγούμενες χρονιές...
14/04 @ 17:53
Η ανακοίνωση.
14/04 @ 17:01
Ενημέρωση από τον ΚΟΑ στις ομάδες που αγωνίζονται στο Μακάρειο, πως το στάδιο θα κλείσει τις πόρτες του στις 4 Σεπτεμβρίου του 2025.
12/04 @ 08:48
Συνέχεια στη δράση για το Β' γκρουπ σήμερα με πολύ σημαντικούς αγώνες για την 4η αγωνιστική των πλέι-οφ.
11/04 @ 14:08
Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους διαιτητές των αγώνων της Cyprus League by Stoiximan που θα γίνουν στις 12 -13 Απριλίου 2025. Οι αγώνες είναι για την 4η αγωνιστική του Β' ομίλου και για την 5η αγωνιστική του Α' ομίλου.
BEST OF THEMASPORTS