Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε και το τρίποντο της αγωνιστικής που αναβλήθηκε στην αρχή της περιόδου. Το σύνολο του Γιώργου Δώνη με αρκετές απουσίες, νίκησε με άνεση τον Ερμή, και «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έξι πόντους πίσω από την ΑΕΚ που προπορεύεται. To 0-4 αντικατοπτρίζει πλήρως την υπεροχή των «πορτοκαλί» που θα μπορούσαν να απλώσουν περισσότερο τη διαφορά στο σκορ. Τα πόδια των παικτών έλυσε ο Μίκαελ Ποτέ που σκόραρε (39΄), ο Αλωνεύτης «κλείδωσε» τους τρεις βαθμούς νωρίς στο δεύτερο μισό (52΄), ενώ οι Λάγο (87΄), Αντωνίου (89΄), έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση κόντρα στον σύλλογο της Αραδίππου.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν με σκοπό να μην αιφνιδιαστούν από τον αντίπαλο τους. Οι παίκτες «μονομαχούσαν» με τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει μία ανούσια κατοχή που δεν έβγαζε σε κάτι ουσιαστικό. Ο Στάθης Αλωνεύτης προσπάθησε από νωρίς (8΄) να λύσει την καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού το πλασέ που «έπιασε» βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε εκτός εστίας. Από εκεί και έπειτα, το ματς ήταν μονότονο δίχως φάσεις. Με δημιουργό τον έμπειρο ποδοσφαιριστή (25΄) ο Εμπεσίλιο θα μπορούσε να «ανοίξει» το σκορ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ, μένοντας έτσι το 0-0. Στο 39’ όμως, ο Ποτέ δε λάθεψε και «έγραψε» το 0-1 με εύκολο τρόπο, ύστερα από φάουλ που εκτέλεσε ο Αλωνεύτης, και λάθος απομάκρυνση του Ψάλτη. Τα έξι τέρματα του επιθετικού των πρωταθλητών, είναι ένα στοιχείο που φανερώνει ότι η μεταγραφή πέτυχε με τα τωρινά δεδομένα. Πριν την ανάπαυλα, ο Μερκής «έπιασε» μία κεφαλιά, αλλά ο Παναγή έδιωξε σε κόρνερ που πέρασε δίχως ουσία, με το 0-1 να «οδηγεί» τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μισό του αγώνα, οι «φτεροπόδαροι» προσπάθησαν να ισορροπήσουν, αλλά ο Αλωνεύτης (52΄) με πλασέ έδωσε τη χαριστική βολή στις ελπίδες τους. Με το πρώτο του τέρμα στη σεζόν, ο «γερόλυκος» παίκτης «σφράγισε» τις καλές παρουσίες του (Περισσότερα ΕΔΩ). Από εκείνο το σημείο και μετά, ο μονός που υπήρχε στο γήπεδο ήταν ο ΑΠΟΕΛ. Στο 62΄ ο Αλωνεύτης εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ο Γιώργος Δώνης έκανε αλλαγές, πέρασε τον Τόμι Ορ στο γήπεδο, όπου στο 81΄ «έφυγε» στην αντεπίθεση πρόλαβε τον Παναγή στην έξοδο με πλασέ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το «χατήρι».   Η «μάχη» ολοκληρώθηκε με άλλα δύο τέρματα των φιλοξενούμενων. Αρχικά, το 0-3 ήρθε από τον Λάγο (88΄), ενώ το τελικό σκορ σημειώθηκε από το Μηνά Αντωνίου που πέτυχε το «παρθενικό» του τέρμα, και μάλιστα με το κεφάλι. Το Σάββατο (2/12) οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν, αυτή τη φορά στο ΓΣΠ για την 14η αγωνιστική του «μαραθωνίου», εκεί όπου θα απουσιάσουν μπόλικοι πρωταγωνιστές... (Περισσότερα ΕΔΩ).

Οι συνθέσεις:

Ερμής (Μιλόγεβιτς): Παναγή, Ψάλτης, Ιμερέγκοφ, Χριστοφή (70' Αριστοτέλους), Ζακάρια, Ταραλίδης, Μαρτίνιουκ, Κωνσταντίνου (59' Σανδραβέλης), Πατσέκο, Τσίνα, Αλεξίου (45' Τσούμου). ΑΠΟΕΛ (Δώνης): Παρασκευάς, Λάγο, Αντωνίου, Ρούεδα, Καρλάο, Μερκής, Μοράις, Βινίσιους, Εμπεσίλιο, Αλωνεύτης (71' Ορ), Ποτέ (71' Ντε Καμάργκο).

Δείτε ΕΔΩ τα στιγμιότυπα του αγώνα...

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΦΑΜΠΙΑΝΟ: Μεγάλη συνέντευξη με τον Βραζιλιάνο «γίγαντα»!-ThemaSports
01/07 @ 15:21

ΦΑΜΠΙΑΝΟ: Μεγάλη συνέντευξη με τον Βραζιλιάνο «γίγαντα»!

Ο Φαμπιάνο παραχώρησε συνέντευξη στο OMONOIA TV.

«Στόχος μας πρόκριση στο Τσάμπιονς λιγκ, το πρωτάθλημα και το κύπελλο»-ThemaSports
29/06 @ 21:35

«Στόχος μας πρόκριση στο Τσάμπιονς λιγκ, το πρωτάθλημα και το κύπελλο»

Το 2ο επεισόδιο της πρωτοποριακής εκπομπής της Cablenet, ΑΠΟΕΛ Pre Season Show «The Journey» ανάμεσα σε άλλα είχε καλεσμένο τον Ελλαδίτη άσο Τάσο Δώνη. Μίλησε στον Άρη Κυριάκου και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Φιλικό... 0-0-ThemaSports
29/06 @ 17:47

Φιλικό... 0-0

Σε φιλικό αγώνα που έδωσε η Έλφσμποργκ, αντίπαλος της Πάφος FC στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, εξήλθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με αντίπαλο τη Νορβηγική Φρέντρικσταντ.

Γέμισε η πτήση σε 45 λεπτά!-ThemaSports
29/06 @ 14:00

Γέμισε η πτήση σε 45 λεπτά!

Ενημέρωση από την Πάφο.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ-ThemaSports
29/06 @ 15:46

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ... καταπίνουν χιλιόμετρα με διπλές προπονήσεις με τον Χουάν Φεράντο να περιμένει ότι την κατάλληλοι στιγμή θα είναι έτοιμοι για 90λεπτα.

Επίσημο με Ντρέκσα-ThemaSports
29/06 @ 13:23

Επίσημο με Ντρέκσα

Στην ΑΕΖ συνεχίζει την καριέρα του ο Πάβελ Ντρέκσα

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ