Ακολουθήστε μας στο Google news
Σε νέα αντιπαράθεση με την Αλβανία είναι πολύ πιθανό να βρεθεί και πάλι η Ελλάδα, λόγω μίας τεράστιας σημαίας που σηκώθηκε στην εξέδρα στο παιχνίδι της Εθνικής με την Κροατία, για τα μπαράζ του Μουντιάλ.
Όπως φάνηκε και στην τηλεοπτική κάλυψη, στο Γ. Καραϊσκάκης υπήρξε και πάλι κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων η τεράστια σημαία της Βορείου Ηπείρου, η οποία ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Αλβανία, τον περασμένο Μάρτιο, όταν είχε εμφανιστεί και πάλι στο ίδιο γήπεδο, στη φιλική αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο.
Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, τη σημαία είχαν σηκώσει μέλη του Εθνικού Συλλόγου “Βόρειος Ήπειρος 1914?, τα οποία είχαν βρεθεί στη φιλική αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.
Με αφορμή την παρουσία της τεράστιας σημαίας στο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο τότε, η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αλβανίας είχε στραφεί κατά της Ελλάδας και είχε καταγγείλει στη FIFA το περιστατικό.
Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε: «Η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη βαθιά της αγανάκτηση για την ανάδειξη των εξτρεμιστικών εθνικιστικών συμβόλων.
Η εμφάνιση μίας γιγαντιαίας σημαίας στο γήπεδο, η οποία προκαλεί ένα πνεύμα ανοιχτού μίσους, δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια ομάδα εξτρεμιστών οπαδών, αλλά και αποδεικνύει την έλλειψη στην οργάνωση και τη διοίκηση του παιχνιδιού από τη χώρα υποδοχής.
Αυτά τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και παραβιάζουν τους κανόνες της FIFA.
Οι αρμόδιες επιτροπές της FIFA θα πρέπει να πάρουν θέση σχετικά με αυτή την υπόθεση προώθησης εθνικισμού, και δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα του Fair Play».
Δείτε τις δύο φωτογραφίες από το ματς με το Μαυροβούνιο και το ματς με την Κροατία:

Πηγή: sportdog.gr
Έφτιαξαν ατμόσφαιρα οι ΑΕΛίστες, στην σημερινή επίσημη πρώτη προπόνηση της ομάδας τους και μαζί με τους παλαίμαχους έγιναν ένα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
14/07 @ 18:34
H ανακοίνωση της Πάφου.
14/07 @ 15:15
Ο ΑΠΟΕΛ προετοίμασε τον κόσμο του για τις λεπτομέρειες των εισιτηρίων διαρκείας της σεζόν 2025-26 με σλόγκαν "ΝΕΑ ΑΡΧΗ, Ίδια Φλόγα".
10/07 @ 13:50
O Δημήτρης Δημητρίου αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στο πρωτάθλημα της Ινδίας και μέσω social media ο σύνδεσμος προπονητών Κύπρου τον συνεγχάρει.
10/07 @ 12:10
Διαβάστε την ενημέρωση από την ΚΟΠ
09/07 @ 10:37
Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Άμυνας να αποδεχτεί ένα πάγιο αίτημα του Συνδέσμου για την αύξηση του αριθμού των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών στους οποίους παρέχονται διευκολύνσεις, κάνοντας παράλληλα «επίθεση» στον πρόεδρο του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου.
09/07 @ 10:04
Στη σημερινή του ανακοίνωση ο ΠΑ.Σ.Π. για τις διευκολύνσεις των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών, έριξε αρκετά... «καρφιά» προς τον πρόεδρο του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου.
BEST OF THEMASPORTS