Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Ομόνοια συνεχίζει την ενότητα για τους "κορυφαίους ποδοσφαιριστές", κάνοντας αναφορά στον Σωτήρη Τσίκκο. Αναλυτικά: Εντάχθηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ το 1974 και μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην αναπληρωματική ομάδα πήρε φανέλα βασικού, γράφοντας στα επόμενα 14 χρόνια τη δική του, λαμπρή, ιστορία. Κατέγραψε 427 συμμετοχές. σκοράροντας 50 φορές. Πανηγύρισε δέκα πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα και επτά ασπίδες. Φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ενώ διετέλεσε και στέλεχος της εθνικής Κύπρου. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην ΟΜΟΝΟΙΑ Κοντεμένου. Αρχικά αγωνιζόταν ως αριστερός ακραίος επιθετικός, ωστόσο στην πορεία καθιερώθηκε στη μεσαία γραμμή, όπου πραγματοποίησε τις κορυφαίες του παρουσίες, κυρίως ως αμυντικός μέσος και κάποιες φορές ως επιθετικός μέσος. Σε κάποια παιγνίδια χρησιμοποιήθηκε στη θέση του αριστερού ακραίου αμυντικού και στην αριστερή πλευρά της επίθεσης. Ήταν ο αντιστάρ της εποχής. Ποτέ δεν έψαχνε για την αυτοπροβολή, αντίθετα έβαζε πάντοτε την ομάδα πάνω από οτιδήποτε άλλο. Διέθετε ασίγαστο πάθος, συνέπεια και σταθερότητα. Μετρημένος και σοβαρός στην προσωπική του ζωή, μαχητής και δυναμικός στο γήπεδο. Ποδοσφαιριστής που έτρεχε ακατάπαυστα, με αντοχές και φυσικές δυνάμεις, ξεχώριζε για το δυνατό του σουτ. Οι 22 τίτλοι που κατέκτησε με την ΟΜΟΝΟΙΑ, αποδεικνύουν και το πνεύμα νικητή που κουβαλούσε. Εντάχθηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ το 1974 και μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην αναπληρωματική ομάδα πήρε φανέλα βασικού, γράφοντας στα επόμενα 14 χρόνια τη δική του, λαμπρή, ιστορία. Κατέγραψε 427 συμμετοχές. σκοράροντας 50 φορές. Πανηγύρισε δέκα πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα και επτά ασπίδες. Φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ενώ διετέλεσε και στέλεχος της εθνικής Κύπρου. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην ΟΜΟΝΟΙΑ Κοντεμένου. Αρχικά αγωνιζόταν ως αριστερός ακραίος επιθετικός, ωστόσο στην πορεία καθιερώθηκε στη μεσαία γραμμή, όπου πραγματοποίησε τις κορυφαίες του παρουσίες, κυρίως ως αμυντικός μέσος και κάποιες φορές ως επιθετικός μέσος. Σε κάποια παιγνίδια χρησιμοποιήθηκε στη θέση του αριστερού ακραίου αμυντικού και στην αριστερή πλευρά της επίθεσης. Ήταν ο αντιστάρ της εποχής. Ποτέ δεν έψαχνε για την αυτοπροβολή, αντίθετα έβαζε πάντοτε την ομάδα πάνω από οτιδήποτε άλλο. Διέθετε ασίγαστο πάθος, συνέπεια και σταθερότητα. Μετρημένος και σοβαρός στην προσωπική του ζωή, μαχητής και δυναμικός στο γήπεδο. Ποδοσφαιριστής που έτρεχε ακατάπαυστα, με αντοχές και φυσικές δυνάμεις, ξεχώριζε για το δυνατό του σουτ. Οι 22 τίτλοι που κατέκτησε με την ΟΜΟΝΟΙΑ, αποδεικνύουν και το πνεύμα νικητή που κουβαλούσε.
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρθρο του Ανδρέα Μουσκάλλη για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητικού Συντάκτη - «Εκτίμηση και σεβασμός για το έργο τους»-ThemaSports
08/07 @ 17:05

Άρθρο του Ανδρέα Μουσκάλλη για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητικού Συντάκτη - «Εκτίμηση και σεβασμός για το έργο τους»

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητικού Συντάκτη , η οποία εορτάζεται παγκόσμια στις 2 Ιουλίου, κάθε χρόνο, νοιώθω την ανάγκη, να τους ευχηθώ χρόνια πολλά και παραγωγικά.

ΚΛΕΙΔΩΣΕ το σπουδαίο φιλικό του Άρη με τον Κυπελλούχο Ευρώπης Ολυμπιακό στο στάδιο «Αλφαμέγα»!-ThemaSports
08/07 @ 13:04

ΚΛΕΙΔΩΣΕ το σπουδαίο φιλικό του Άρη με τον Κυπελλούχο Ευρώπης Ολυμπιακό στο στάδιο «Αλφαμέγα»!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Άρης, ενημερώνει ότι οριστικοποιήθηκε το σπουδαίο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον κάτοχο του Κόνφερενς Λιγκ Ολυμπιακό Πειραιώς, το οποίο θα διεξαχθεί το βράδυ της 10ης Αυγούστου στο στάδιο «Αλφαμέγα»!

Δεύτερο τεστ… αρνητικό: «Άνευρος» ο ΠΑΟΚ, ηττήθηκε με 1-0 από τη Χιμπέρνιαν!-ThemaSports
06/07 @ 19:06

Δεύτερο τεστ… αρνητικό: «Άνευρος» ο ΠΑΟΚ, ηττήθηκε με 1-0 από τη Χιμπέρνιαν!

Δεν έπεισε ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ του Ρασβάν Λουτσέσκου, στο δεύτερο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, με συνέπεια να ηττηθεί με 1-0 από τη Χιμπέρνιαν. «Πειραματικές» ενδεκάδες από τον Ρουμάνο προπονητή, το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από νωρίς, όπως και απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Έναρξη προπώλησης για Έλφσμποργκ-ThemaSports
05/07 @ 15:02

Έναρξη προπώλησης για Έλφσμποργκ

Η ενημέρωση της Πάφου.

Υπέγραψε ο Bojan!-ThemaSports
05/07 @ 14:37

Υπέγραψε ο Bojan!

Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την Ολλανδία...-ThemaSports
05/07 @ 14:06

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την Ολλανδία...

Η ΑΕΚ παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό από την πρωινή προπόνηση της ομάδας στην Ολλανδία...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ